UDI19 - Deurne (0-0)

UDI en Deurne komen niet tot scoren
Bron: VUS & UW

De aanblik op sportpark Parkzicht was herfstachtig, het voetbalspel van de tricolores solide en degelijk. Eindelijk werd de nul weer eens vastgehouden. De drang naar voren betaalde zich uit in tien corners. Het rendement daarvan was te laag. UDI hield slechts een gelijkspel (0-0) over aan de partij tegen het hooggeplaatste Deurne.

Vertrouwen
UDI speelde tegen de nummer vier van de hoofdklasse B. Maar dat was niet af te zien aan het spel van de bezoekers. Die werden alleen gevaarlijk via de pijlsnelle counters. Verder was het UDI dat met verzorgd voetbal de aanval zocht, getuige ook de tien hoekschoppen van de thuisploeg. Deurne kwam niet verder dan twee corners. Opvallend was de rol van Randy Hofmeijer bij UDI, normaal gesproken een mid-midden en aanvallend ingesteld. Hij opereerde deze keer als rechtshalf in een tamelijk verdedigende rol. Een taak die hij overigens prima volbracht. Joep Kemkens speelde een opvallende partij, hij was de stofzuiger achterin en dichtte telkens de gaatjes.

Voorzichtigheid
Met de nodige voorzichtigheid probeerde UDI van meet af aan een bres te slaan in de Deurnese defensie, die dit seizoen toch al 17 maal verslagen is. Veel doelgevaar leverde dit nog niet op. Wel was tot tweemaal toe Eric de Groot dicht bij een treffer. Rond de 18e minuut ondernam Joost Ruijs van achteruit met een enorme rush het vijandige doel opzocht. Waarschijnlijk had hij zoveel kracht verspild dat het slappe schot voorlangs ging. Pas hierna liet Deurne zich voor het eerst in aanvallende zin zien. Een schot van aanvaller Twan van Schijndel ging voorlangs. De wedstrijd speelde zich grotendeels af op het middenveld. Het gevaar moest dan ook meestal komen van afstandschoten, zo ook in de 29e minuut van Ronald Joosten van Deurne. Voor rust stelde de Udenaren daar nog één gevaarlijke aanval tegenover. Uit een voorzet van Marcel Seijkens mikte Jordie Suppers een metertje te hoog met het hoofd.

Rendement
Aan inzet ontbrak het niet, wel aan raffinement, zo ook in de tweede helft. In de 55e minuut miste een kopbal van Bjorn Suppers de kracht om het net te laten bollen. Meteen na deze kans voor de thuisclub kreeg Deurne de grootste kans uit de wedstrijd. Een snelle uitbraak over rechts van Patrick Korsten deed Twan van Schijndel vrij voor Bardoel belanden. Een meter of 7 van het doel miste de Deurnenaar echter volledig. Waarschijnlijk schrok hij van de uitstormende Bardoel. Bardoel moest daarna opnieuw op zijn qui vive zijn toen Richard van den Boogaard zich net buiten het strafschopgebied verstapte en balverlies leed. Twan van Schijndel profiteerde hiervan maar stuitte op de UDI-goalie. Ondertussen had UDI’19 het meeste balbezit. De geleverde arbeid was adembenemend, maar een treffer zat er niet in. Voor het laatste kwartier wisselde Van Bijsterveld Bjorn en Jordie Suppers nog voor Machielse en Marcucci. Het was ook echt een wedstrijd voor de Italiaan om met een bevlieging de 3 punten binnen te halen. Alleen op deze eerste zondag in de wintertijd zat het er niet in. De aanvallers moeten vertrouwen hebben in eigen kunnen, de werklust was er, nu nog rendement. Hopelijk zondag dan mag UDI’19/Beter Bed het opnieuw proberen tegen rode lantaarndrager FC Vinkenslag.