UDI19 - Geldrop (0-2)

Redelijk spelend UDI verliest van sterk Geldrop
UDI'19/Beter Bed is er zondag niet in geslaagd om het succes tegen EVV een vervolg te geven. Thuis tegen Geldrop/AEK leed UDI een nederlaag waarbij een gelijk spel een terechte uitslag zou zijn geweest. UDI speelde een goede eerste helft, schiep zich reële scoringskansen maar benutte deze niet. In het tweede deel liet Geldrop zien een goede ploeg te hebben. Echter zij kwamen op voorsprong door een discutabel doelpunt, omdat er een overtreding werd gemaakt op Joost Janssen. Daardoor konden de gasten scoren. Een kwartier voor tijd kwam het duel een kwartier stil te liggen door een blessure van de scheidsrechter. Een van zijn assistenten nam het van hem over. UDI speelde in de slotminuten het spelletje alles of niets en het werd niets doordat Geldrop in blessuretijd de 0-2 scoorde.

Reële scoringskansen
Geldrop startte afwachtend met wat aanvallende impulsen waardoor in de eerste minuten UDI wat op eigen helft werd teruggedrongen. Geleidelijk aan trok UDI de wedstrijd naar zich toe wat resulteerde in een aantal opgelegde kansen. Binnen tien minuten kreeg Erik de Groot een drietal mogelijkheden waaruit hij, in tegenstelling tot een week ervoor, niet kon scoren. Uit een corner van Marcel Seijkens kopte Erik rakelings naast. Even later stond Erik oog in oog met de keeper. Helaas voor hem pareerde de voet van de keeper het schot. In de tweeëntwintigste minuut zagen we een technisch hoogstandje van Randy Hofmeijer. Een subliem hakballetje zorgde ervoor dat Marcel Seijkens fraai voor kon geven. De derde doelpoging van Erik werd ook niet benut. Wel gezegd dat hun keeper zijn ploeg op de been hield.

Discutabel moment
UDI liet zich in de tweede helft terugdringen en raakte langzaam de grip op de wedstrijd kwijt. Het initiatief kwam in handen van Geldrop. Geldrop slaagde in deze fase van de wedstrijd er niet in om met zeer verzorgd voetbal kansen te scheppen om het verschil te maken. Scheidsrechter Diemen schoot Geldrop te hulp. Een forse overtreding op Joost Jansen werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien. In en buiten het veld was iedereen het erover eens dat Joost Janssen naar de grond werd getrokken met als gevolg dat Engin Özer vrij voor de keeper kwam en onhoudbaar kon inschieten. Joost Jansen bevestigde na de wedstrijd dat hij door een speler van Geldrop onderuit werd getrokken zodat deze in vrije scoringspositie kwam.

Blessure scheidsrechter
Een kwartier voor tijd verstapte de scheidsrechter zich, waarbij hij een hamstringblessure opliep. Gelukkig bevond Wim Wolters zich onder het publiek die de taak van assistent over kon nemen. De 1ste assistent nam de taak van de scheidsrechter over.

Na de hervatting zochten de tricolores massaal de aanval en kregen zowaar nog enkele kansen, maar in de blessuretijd (90+4) was het Wesley Plugers die de 0-2 scoorde. Waar een gelijkspel een juistere uitslag was geweest nam Geldrop de drie punten mee naar huis.