UDI19 - JVC (3-3)

UDI laat winst glippen tegen JVC: 3-3
Bron: VUS

UDI’19Beter Bed moest zondagmiddag JVC Cuijk dan toch nog een gelijkspel toestaan. De Udenaren leidden tot vier minuten in de blessuretijd nog met 3-2 voordat invaller Dinand van Haaren alsnog de gelijkmaker binnenprikte. Hoewel de gasten qua spelbeeld recht hadden op een punt natuurlijk een zwaar gelag voor de Udenaren. Een overwinning in de eerste wedstrijd zou de ploeg namelijk net dat lekkere steuntje in de rug hebben gegeven. Zeker met de zware wedstrijden tegen Baronie en Gemert voor de boeg geen onwelkome luxe.

Karakter en vechtlust

Even was het stil bij de persconferentie na afloop van de wedstrijd UDI – JVC, een topper in de Hoofdklasse B waar traditioneel veel prestige op het spel staat. “Dit doet pijn,” opende UDI-trainer Guus Boyon in alleszeggende woorden. Zijn ploeg was even daarvoor in de slotseconden van een overwinning weerhouden. “Gezien de hele wedstrijd was het wel naar verhouding. Misschien was JVC voetballend wel ’n tikkeltje beter, maar als je in blessuretijd nog op 3-2 staat dan wil je niet meer gelijkspelen.”

De ploeg van Boyon & Eekels was op karakter en vechtlust op die voorsprong gekomen. UDI begon redelijk goed aan de wedstrijd en kwam al snel over links een paar keer aardig door. Echter na een kwartier voetbal moesten de Udenaren een achterstand wegwerken. Na een voorzet vanaf links tastte UDI-doelman Arnold Posthuma volledig mis. JVC-er McCombs kon eenvoudig binnentikken: 0-1. Een fout van de keeper natuurlijk maar het moet gezegd dat Arnold Posthuma na wat onzekerheden in het begin zich na de rust aardig herstelde.

UDI’19 raakte van de tegenslag zichtbaar van slag en had te lang tijd nodig om zich weer te herpakken. De gastheren zaten enigszins op een dood spoor maar omdat JVC ook niet de indruk wekte een voortijdige beslissing na te streven werd dat niet afgestraft. Na een half uur herpakte de thuisploeg zich enigszins en werd ook meteen duidelijk dat de gasten niet over een onneembare achterhoede beschikten. Na een goede voorzet van Kristian Michiels (vanaf rechts) was het Jordie Suppers die met een schitterend getimede kopbal de gelijkmaker wist te maken. Technisch perfect knikte de Herpenaar de bal naar de verre hoek: 1-1. Knappe goal.

Voorsprong

Beide ploegen leken met een gelijke stand te gaan rusten maar in de blessuretijd leed een Cuijkenaar fataal balverlies waarna Michiels op avontuur kon gaan. De linkerspits verzuimde om af te spelen, ging voor eigen succes en werd daarbij aangetikt. Omdat scheidsrechter Manders uit Mierlo voor de zoveelste keer het voordeel affloot (Marcucci kon alleen op de keeper afgaan) restte UDI slechts een vrije trap op de rand van de zestien. Randy Hofmeijer nestelde zich achter de bal en krulde secuur richting verre hoek: 2-1. Stylist Hofmeijer, voor elke liefhebber een lust om te mogen aanschouwen, speelde sowieso een behoorlijk goede wedstrijd. Doelman Gerrits zag er niet goed uit want in deze hoek had hij de bal moeten pakken.

Na de rust kabbelde de wedstrijd enigszins voort wat in het voordeel van UDI was. Armand Kremers, voor de pauze weer eens te zuinig spelend als libero, ging wat meer naar voren maar raakte daarbij snel geblesseerd.  Zijn vervanger heette Simon van de Wal. Even later kwam Dinand van Haaren voor Marcel McCombs, gezien zijn ‘loopacties’ al snel door omstanders omgedoopt tot Dinand het Standbeeld. Bij de thuisploeg mocht Maikel Drummen spits Jordie Suppers komen aflossen. In de 65e minuut werd het plotseling weer gelijk toen Samir Bayouni vanaf 20 meter fantastisch uithaalde: 2-2. Posthuma stond een paar meter voor zijn kooi waarna de bal met een fraaie boog over hem heen werd gelegd.

Beloning

Een tikkie voor UDI want ondanks het zuinige spel van na de pauze kwam JVC tot geen enkele uitgespeelde kans. Twaalf minuten voor tijd kregen de gastheren de beloning voor het positieve geloof in eigen kunnen toen Joost Ruis (degelijk spelend) ver ingooide, Marcucci met zijn achterhoofd verlengde en Marcel Seijkens bij de tweede paal keihard binnenknalde: 3-2. Marcucci hield het uiteindelijk 80 minuten vol en speelde toch weer een nuttige wedstrijd. De Italiaan hield toch weer constant enkele verdedigers bezig en lijkt nog immer in staat om van waarde te zijn voor de ploeg. De UDI-fans gaven de aanvaller  bij zijn wissel een welverdiend en vooral warm applaus. De supporters van UDI voelen goed aan dat iemand met het karakter van Marcucci vooral gebaat is bij warmte van zijn omgeving.

Zuur

Bart van der Wijst kreeg de ondankbare taak om in de laatste fase in te vallen en de rechterkant van JVC af te stoppen. Aan de linkse zijde van de gastheren vielen namelijk steeds meer gaten omdat Marcel Seijkens het ook allemaal niet meer alleen kon belopen. Van der Wijst slaagde hierin eigenlijk heel goed want alle aanvoer vanaf die kant werd ineens dichtgezet. Richard van den Boogaard heerste achterin als het aankwam op hoge ballen. Mr. UDI ging als vanouds en met duidelijk plezier telkens keihard het luchtduel aan. Toen de biertap in het clubhuis alvast in de hoogste stand werd gezet sloeg het noodlot alsnog toe voor de hardwerkende thuisploeg.

Erik de Groot leed ongelukkig balverlies op de helft van Cuijk waarna de bal voor de allerlaatste aanval blind naar voren werd geschoten. Yunus Altunel, tot dat moment in de zak van de Udense defensie, kwam bij toeval in balbezit maar een vastbesloten Richard van den Boogaard was niet van plan om hem te laten lopen. De kleine aanvaller speelde het echter toch klaar om de bal terug te kappen en met een simpel passje breed en de vrijstaande Van Haaren te bereiken die alleen voor de wat uitgelopen Posthuma geen fout maakte en de gelijkmaker binnenschoof: 3-3. Zuur voor UDI dus, dat is duidelijk. De ruim 1.500 toeschouwers hadden geen goed voetbal gezien, wel zes doelpunten en een thuisploeg met veel inzet. Aan Guus Boyon en Cees Eekels de taak om de weg naar boven te blijven bewandelen.