ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Nieuwjaarstoespraak voorzitter

01-01-2006 • Seizoen 2005 2006 | Nieuws
Het is mij een bijzonder groot genoegen u allen van harte welkom te heten op onze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst. U bent hier naar toe gekomen om al uw bekenden in die hechte UDI familie het allerbeste toe te wensen voor het komend jaar. En bij deze wensen sluiten wij ons als algemeen bestuur dan ook gaarne aan. Een speciaal woord van welkom aan onze Ere-leden – leden van Verdiensten – bestuur van onze stichting STAVU en bestuur van onze supportersvereniging SCU. 

Ja, sportvrienden als ons clubgebouw leeg is, ziet het er fraai uit en met deze geweldige kerstversiering waarvoor een compliment aan diegenen die dit ook dit jaar weer zo  voortreffelijk hebben gedaan geeft het nog een fraaier beeld doch met uw aanwezigheid is het clubgebouw op zijn allerfraaist. 
Het is een goede gewoonte om bij het begin van een nieuw jaar toch even terug te blikken op het afgelopen jaar, dat nu als 2005 in de geschiedenisboeken wordt bijgeschreven en nooit meer terugkomt. In het afgelopen jaar is er veel gebeurd -  vreugde en verdriet lagen weer dicht bij elkaar zoals dat wij ook in ons dagelijks leven moeten ervaren. Verdriet bij het definitief afscheid van een aantal zeer trouwe medewerkers in een kort tijdsbestek en die de strijd tegen hun ziekte niet hebben kunnen overwinnen. Zij hebben veel voor onze vereniging betekent – een ieder op zijn eigen gebied – doch immer met liefde voor hun UDI’19. Wij zullen hen node missen.

Vreugde was er ook bij de kampioenschappen van de diverse elftallen – vreugde bij de gehouden medewerkers- en jubilarissenavond en de perfect georganiseerde grote UDI-dag in augustus jl. Ook mag in deze genoemd worden het 15-jarig bestaan van onze G-afdeling en dat zij kunnen feesten hebben zij nadrukkelijk getoond. Want ook zij zijn een waardig onderdeel binnen UDI’19. Wat zeer verheugende ontwikkeling te noemen is, is de inzet en medewerking van onze damesteams bij vele gelegenheden. Zoals bij de grote UDI dag / de gehouden sportquiz en de vertegenwoordiging als onze mascotte parky.  En laten we zeker de karaoke middag niet vergeten. We hebben nooit geweten, dat wij zoveel muzikaal talent in ons midden hebben.

Financieel gezien was afgelopen jaar helaas minder positief te noemen. Was het tot voor kort nog mogelijk om het verlies van de vereniging te compenseren met het resultaat van onze kantine, dit jaar bleek dit niet meer mogelijk te zijn en waren wij gedwongen op de laatst gehouden Algemene Ledenvergadering de nodige financiële steun van onze leden door middel van een contributieverhoging en aangepaste reiskostenvergoeding te verkrijgen.  En u heeft ons daarin unaniem gesteund.

Ja geachte sportvrienden we laten 2005 achter ons en gaan met volle overtuiging en strijd 2006 in. Een jaar waarin veel staat te gebeuren zowel op bestuurlijk als  organisatorisch gebied. Zoals u weet heeft Wim v.d. Berg  na 12 ½ jaar van buitengewoon penningmeesterschap het besluit genomen hiermede te stoppen. Een besluit wat wij uiteraard betreuren, doch volledig dienen te respecteren. Wij prijzen ons, dat we erin zijn geslaagd in de persoon van Mark v.d. Burgt een opvolger te hebben gevonden die vanaf komende tijd als kandidaat penningmeester mee zal gaan draaien en bij de A.L.V. tot besluitvorming zal worden voorgedragen. Ook doet het ons een genoegen, dat onze kascontrolecommissie weer compleet is en  twee nieuwe leden zich hiervoor ter beschikking hebben gesteld. Twee nieuwe leden met een duidelijke financiële achtergrond.

Ook Theo Daanen zal van ons afscheid gaan nemen als Commercieel manager, doch in  deze vacature zijn wij nog op zoek naar een geschikte kandidaat. Ook het stoppen van Theo betreuren we, doch ook dit dienen we volledig te respecteren. Hij gaat echter voor UDI niet verloren, omdat hij heeft aangegeven voor de Businessclub nog actief te blijven.

Begin februari zal worden begonnen met UDI club TV. Daartoe zullen hier in het clubgebouw een tweetal plasmaschermen worden opgehangen alsmede een in de bestuur/annex sponsorruimte. Via dit systeem kunnen onze begunstigers hun reclame-uitingen tonen en zal verder worden gebruikt voor allerlei soorten berichtgeving en mededelingen. Wij zijn de mening toegedaan, dat de markt, dat wil zeggen onze begunstigers toe zijn aan een nieuwe vorm van reclame- en sponsoruiting.
Club t.v. een nieuw medium, dat voor onze vereniging geen enkel financieel risico met zich meebrengt.   
Tevens zal na afloop van het seizoen in samenwerking met de gemeente worden begonnen met de totale renovatie van kleedkamers 9 t/m 14. Dit betekent evenwel, dat het houden van thuistoernooien alleen op beperkte schaal mogelijk is.

Ook de succesvolle grote UDI-dag staat wederom op het programma. De plannen ten aanzien van te komen tot de bouw van de nieuwe multifunctionele ruimte vorderen gestaag, omdat de gemeentelijke procedures afgerond zijn en de wettelijke procedure om bezwaar te maken tegen deze plannen gedurende 6 weken is gestart. Zoals u weet zal dit gebouw worden gebruikt als vergaderruimte / onderkomen van onze medewerkers algemene zaken / materiaalbeheer in de ruimste zin van het woord en archief. Tevens zullen wij daarbij de huidige toestand van kleedkamers h1 en h2 alsmede de scheidsrechtersruimte en medische ruimte daarin nader meenemen. Voor de financiering van dit plan zijn de eerste contacten met bankiers reeds gelegd. En is daartoe zoals u weet de contributie per 1 juli jl. met 1 euro verhoogd. De eerste reservering van 12.000 euro staat daarvoor Op de balans aangegeven.

Maar ook alle aandacht zal worden gegeven aan de renovatie van de huidige kleedkamers 15 en 16. In het voorjaar zal tevens de open binnen ruimte nabij de Bestuurskamer worden gerenoveerd door leerlingen van de hogere Landbouwschool en dient als afstudeerproject.
Ook zal op korte termijn plaatsing, nabij de hoofdingang, van een welkomstzuil van 4 meter hoogte worden gerealiseerd.

Binnenkort zal u ook op de hoogte worden gesteld van een strategisch 5 jaren plan wat door onze TC met in hun midden een nieuw lid te weten Wim van Cuijk is opgesteld. In dit plan wordt o.a. met nadruk ingegaan over de opleiding van onze jeugd.
Maar buiten al deze plannen moet er ook nog worden gevoetbald en daarvoor bent u uiteraard lid geworden. Ook komend seizoen zullen wij alle aandacht en energie als bestuur blijven steken om het u allen binnen UDI’19 zoveel mogelijk naar de zin te maken en u uw hobby op een prettige en sportieve manier kunt beoefenen. We realiseren ons daarbij terdege, dat we het niet alle bijna 1500 leden naar de zin kunnen maken. Maar we maken geen enkele uitzondering, jong of oud, man of vrouw u bent ons allen even lief. En daarbij geldt normen en waarden nog steeds als hoogste prioriteit in het UDI vaandel.
We zullen als bestuur ons ook op korte termijn moeten bezinnen hoe we verder moeten ten aanzien van met name ons ledenaantal. We zullen op niet te lange termijn ons 1500ste lid in gaan schrijven en als we zo doorgaan is het 1550 / 1600 ste lid niet ver weg. Meer ….  maar moeten we daar naar streven ? Persoonlijk denk ik van niet. We bezitten daartoe op dit moment onvoldoende accommodatie zowel op kleedkamergebied als op capaciteit van de speelvelden. Maar nog veel belangrijker daarbij is: kunnen we voldoen aan invulling van al deze teams / nu reeds in totaliteit 82 elftallen / door middel van trainers en leiders en zeker vervoer. Het is een gegeven, dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers/sters te vinden die voldoende tijd in hun hobby kunnen en willen steken. Gelukkig hebben we op dit moment deze zorg nog niet en ik herhaal nog niet, maar het wordt wel steeds moeilijker. En niet alleen bij UDI’19 - het is een algemeen probleem aan het worden om vrijwilligers te werven.

Tot slot dames en heren mag je als voorzitter ook nog een wens uiten aan het begin van het nieuwe jaar en wel we beschikken binnenkort na al de renovaties en nieuwbouw over een geweldig complex waar velen jaloers op zullen zijn, doch ik doe langs deze weg een dringend beroep op een ieders medewerking te zorgen dat de accommodatie ook in behoorlijke staat worden gebruikt en onderhouden. Laten we helder zijn tegen de mensen die zich niet aan de regels houden. En ik hoop van ganser harte, dat diegenen die zich geroepen voelen om hun vaak ongenuanceerde kritiek via de media te uiten de lef en de moed hebben om dit onder eigen naam te doen en niet onder een nietszeggende schuilnaam.  Kritiek is prima – staan we als bestuur altijd voor open, maar dan wel langs de correcte weg. En als men kritiek heeft, uit dit dan op de juiste plek en laten we daarover een open discussie houden. Maar tot die tijd beschouw ik deze mensen als diegenen die kennelijk wat geestelijke steun kunnen gebruiken.
De diverse standen op de ranglijsten geven aan dat wij het jaar net vertrouwen tegemoet gaan. We zien ons 2e team in de top van de reserve hoofdklasse, het 3e bovenaan in de 1ste klasse en de A1 en B1 alsmede Dames 1 vol trotse lijstaanvoerders. Het eerste team kan best nog wat punten gebruiken. Doch ik ben ervan overtuigd dat we de trainingsstage de komende dagen in Noordwijkerhout voor de selectie en begeleiding een inspiratiebron zal weten te zijn om na de winterstop weer volop mee te draaien in de linkerrij. 
Mag ik het glas heffen op u allen wens u mede namens mijn collega bestuurders u in alle opzichten een voorspoedig – sportief maar bovenal gezond 2006 toe.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.