Schijndel - UDI19 1-0

Doelman Theo van den Dungen met ambulance afgevoerd
Bron: Udens Weekblad & Brabant Sport
UDI’19/Beter Bed is het seizoen met een nederlaag begonnen. Titelverdediger/kandidaat Schijndel/SBA Euro won met nipte cijfers: 1-0. Oudgediende Peter van den Heuvel was het goudhaantje voor Schijndel, hij was de maker van de enige treffer zondagmiddag. Voor het publiek was het ’n heerlijke en spannende wedstrijd. Het eerste halfuur had de thuisploeg het betere van het spel, het laatste half uur waren de Udense gasten nadrukkelijk aan de bal. Wel met het verschil dat zij wisten te scoren. Extra zuur daarnaast was het uitvallen van doelman Theo van den Dungen na een botsing met Richard van den Boogaard.

Thuisclub startte fel
De UDI trainer Van Bijsterveld had een verrassende opstelling uit zijn hoed getoverd, hij had de jonkies Van Zanten en Van Dijk met daar tussenin Bjorn Suppers op de linkerflank geposteerd en juist op deze flank had UDI het in de beginfase moeilijk. De openingsfase was dan ook voor Schijndel. Al in de 3e minuut gaf Schijndel aanvoerder Peter van den Heuvel een waarschuwing af door een voorzet van rechts goed naar de grond in te koppen. Hij dwong hiermee Theo van den Dungen tot een uiterste krachtsinspanning en hield er slechts een corner aan over. Even later zag Jeroen van Moorsel een goede schietkans geblokt worden door Richard van den Boogaard. De Udense aanvoerder gooide zich meerdere malen volop in de strijd, soms ten koste van eigen fysiek ongemak. Een afstandschot van Erik de Groot in de rechterbenedenhoek werd door Alex van Roessel met moeite tot corner verwerkt. Over het algemeen maakte Schijndel het spel en deelde UDI’19 met wat counterkansen af en toe wat speldenprikjes uit. Zo ook in de 26e minuut toen een slechte balaanname van Martijn Kuijpers een Udense aanval inleidde. Fatah Hadouir deed er te weinig mee en Kuijpers herstelde zijn eigen fout voorbeeldig. Na een half uur leek UDI’19 onder de druk vandaan te komen. Toch viel toen plotsklaps de enige treffer. Door UDI werd op het middenveld slordig balverlies geleden. De de thuisclub stelde een snelle counter er tegenover. Alle UDI middenvelders waren naar voren, niemand kon dit herstellen. De opgerukte El Allachi gaf een steekpass op Van den Heuvel door het midden, waarna de Mariahouter met links koelbloedig afrondde. Meteen daarna kreeg UDI’19 nog een aardige kans via Tim Stewart, maar Van Roessel redde spectaculair. Nog voor rust zorgde een botsing tussen Van den Dungen en Van den Boogaard na een Schijndelse corner voor een vroegtijdige aftocht van de Udense keeper. De Udense keeper werd uiteindelijk zelfs met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

UDI mist voorin stootkracht
Na de hervatting kwam het eerste gevaar van de geelhemden. Van Moorsel kaatste op Van de Heuvel, die vervolgens rakelings overschoot. Na een kwartier in de tweede helft wisselde Van Bijsterveld en bracht Joep Kemkens voor Bjorn Suppers en even later Fabrizio Marcucci voor Leroy van Dijk. De Udenaren probeerden met wat meer opportunisme voorin wat dreigender te worden. Want daar schortte het wel aan bij UDI’19. In de ploeg schuilt wel veel snelheid, maar tonen de voorwaartsen zich nog niet balvast genoeg. Tim Stewart kreeg nog een vrije kans voor doel maar schoot te zwak in recht op Van Roessel. De meeste kansen kwamen in de slotfase aan weerszijde. Zo schoot Vorstenbosch namens Schijndel voorlangs en Marcucci voor de tricolores net over de kruising. In de blessuretijd bracht Van Roessel tot 2 maal toe spectaculaire reddingen. UDI’19 moest genoegen nemen met een nipte nederlaag, maar had in het laatste halfuur de gelijkmaker verdiend.

Teleurgestel
Vooraf had Johan van Bijsterveld zijn manschappen vooral gewaarschuwd voor het middenveld van Schijndel. Daar zou namelijk de beslissende slag gewonnen worden. Achteraf was hij erg teleurgesteld. “We speelden een goede wedstrijd met veel druk, ja en dan valt die gelijkmaker niet. Jammer want de eerste klap is een daalder waard.”

UDI’19 krijgt aanstaande zondag de mogelijkheid zich te herstellen van deze nederlaag. Dan komt namelijk Meerssen op bezoek naar sportpark Parkzicht. De Limburgers willen zich op hun beurt revancheren van een nederlaag tegen UNA. Of doelman Theo van den Dungen op tijd hersteld is van zijn botsing is nog maar de vraag.