ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Nieuwjaarstoespraak voorzitter Henk Salome

01-01-2007 • Seizoen 2006 2007 | Nieuws

Gaarne heet ik u allen hier vandaag in deze fraaie ambiance bijzonder hartelijk welkom op onze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst waarbij een ieder elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar willen aanbieden.

Een speciaal woord van welkom aan onze Ere-leden, leden van Verdiensten en bestuur van onze onvolprezen supportersvereniging die wij komend jaar bijzonder veel succes willen toewensen bij de uitvoering van hun plannen en met name voor de wederom te houden grote braderie en zijn hun zeer erkentelijk voor het feit, dat zij bereid waren tezamen met supermarkt Super de Boer – De Laak het kerstzaalvoetbaltoernooi voor de UDI jeugd te willen sponsoren alsmede hebben zij hun naam verbonden aan de grote UDI-DAG die wederom georganiseerd zal gaan worden.
Op deze dag zal tevens de vrijwilliger van het jaar bekend worden gemaakt en waarbij u allen bij de keuze betrokken zal gaan worden en de info hieromtrent zullen wij binnenkort aan u mededelen. Tevens zijn zij op dit moment bezig om de toestellen in de speeltuin die enige jaren door hen werd geschonken te vervangen. Wij hopen nogmaals op een positieve samenwerking, zoals deze ook de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden en zijn hen daarvoor dan ook zeer erkentelijk.

En wat wij als dood normaal beschouwen dames en heren is voor een buitenstaander toch even iets anders want een artikel in het Eindhovens Dagblad toont, dat men daarin spreekt van UDI’19 een vooral aantrekkelijke tegenstander vanwege de bijzondere dorpse doch professionele ambiance. Men leest; een vriendelijke parkwachter in uniform te weten Piet van der Heijden van de supportersvereniging draait trots de sleutel om van de sluiproute naar de enorme bestuurskamer waar menige bvo jaloers op moet zijn. De vijf rijen hoge reclameborden en de goed draaiende frietkot geven het hoofdveld een Belgisch tintje en bij welke vereniging zie je nog dat een tienermeisje met een ijscokar warme koffie en chocolademelk met speculaas verkoopt. Op de bult staat de harde kern en probeert met humoristische en op overigens zeer fatsoenlijke wijze de grens- en scheidsrechter op andere gedachten te brengen indien tegen UDI wordt gefloten. Tijdens de pauze wordt op bestuursniveau gesproken over de komende topklasse waar op het oog geen enkele hoofdklasser trek in heeft. Niemand ziet heil om op zaterdagavond naar het hoge noorden te reizen voor een wedstrijd voor anderhalve man en een paardenkop.

Een woord van welkom aan onze zustervereniging FC Uden, hier vertegenwoordigt onder andere door haar voorzitter en bestuurslid Hans Smulders waarvoor ik van u een luid en welgemeend applaus vraag, daar hij morgen in het gemeentehuis gehuldigd zal gaan worden als de ‘Sportvrijwilliger van het Jaar’ van de gemeente Uden.
Ook een woord van welkom aan het bestuur van onze stichting STAVU waar Leo van der Putten als voorzitter sedert 2002 de scepter heeft gezwaaid en dit is blijven doen ondanks de verhuizing naar zijn nieuwe vaderland Belgie en wij op bijzondere wijze met hem hebben mogen samenwerken en hij immer bereid was om ons vaak de helpende financiële hand toe te steken en nu te kennen heeft gegeven zijn taak te gaan beëindigen. Op dit afscheid komen wij later uiteraard nog terug en tevens een woord van dank en complimenten aan het adres van Jacques van der Meer die op meer dan voortreffelijke wijze zijn taak als secretaris/penningmeester uitvoert en die tevens lid is van onze sponsorcommissie.

In dit kader dames en heren kunnen wij mededelen, dat gelet op de fiscale eenheid tussen vereniging en de stichting stavu die wij per 1 juli 2006 zijn geworden er een nieuwe bestuurssamenstelling ontstaat en waarbij de huidige statuten dienen te worden aangepast, daar het merendeel van het bestuur van de stichting dient te bestaan uit bestuursleden van de vereniging en is in het bestuur besloten dat de voorzitter van de vereniging tevens voorzitter wordt van de stichting en dit geldt ook met name voor onze penningmeester en technisch manager die deel zullen gaan uitmaken van het bestuur van de stichting.
In dit verband kunnen wij met genoegen u berichten, en u heeft dat via de diverse media reeds kunnen vernemen, dat na gehouden controle van de belastingdienst over de periode 2002 t/m 2006 bij onze vereniging en bij de stichting stavu er een eindrapport is uitgebracht waarbij wordt vermeldt, dat na deze gehouden controle er voor de fiscus geen enkele reden is om enige navordering of boete op te leggen. Dit in tegenstelling tot vele andere verenigingen, die nu worden en zullen gaan worden gecontroleerd en waarbij rake financiële klappen zijn te verwachten.

Ik wil niet spreken over trots te zijn op deze uitslag van de fiscus want en dat mag u van uw bestuur eisen, dat wij als een goed huisvader de ons ter beschikking gegeven financiële middelen zullen beheren en geen onverantwoorde uitgaven hebben gedaan of dit zullen doen. Doch langs deze weg van mijn zijde nogmaals een compliment aan degenen die hier verantwoordelijk voor waren en zijn.  En we spreken binnen deze vereniging inclusief de stichting toch over een uitgavenpatroon van in totaal zo’n kleine 480.000 euro of in de oude Nederlandse gulden meer dan een miljoen.
En dit op een huidig bestand van 1.570 leden en waarbij ik verwacht dat na de grote UDI-DAG dit aantal de magische grens van 1.600 zal worden overschreden.

Een woord van dank wil ik ook uitbrengen aan al onze medewerkers en medewerksters die ook het afgelopen jaar zich en een ieder op zijn eigen wijze en in welke hoedanigheid dan ook zich wederom heeft ingezet om al onze leden hun hobby te kunnen laten uitoefenen. U vrijwilliger bent het harte van UDI’19 en wij zijn trots op u en wij hopen dat wij ook komend jaar op uw inzet en medewerking mogen rekenen en danken wij u daarvoor bij voorbaat.
Ik heb deze vereniging vaak vergeleken met een mammoettanker die buiten de kapitein, die niet zo belangrijk is, beschikt over een bemanning die over het gehele schip door er zorg voor draagt dat het einddoel veilig kan worden bereikt en zonder deze toegewijde bemanning zouden we snel schipbreuk lijden.

Ik heb u allen dames en heren onlangs op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen m.b.t. de bouw van onze nieuwe multifunctionele ruimte inclusief de bouw van de dringend noodzakelijke twee nieuwe kleedkamers zodat we binnen afzienbare tijd verlost zullen zijn van het helaas voor sommige teams thuis moeten omkleden. Zeer ongewenst, daar zijn we ons als bestuur terdege van bewust. De financiële bescheiden zijn in behandeling ten einde de gemeentegarantie en van het waarborgfonds te verkrijgen omdat deze documenten voor de bankier een eis is om te komen tot financiering van dit project, waarmede inclusief de inrichting rond de 240.000 euro is gemoeid.
Voor deze aanvragen dienden wij behalve de jaarrekening van het afgelopen seizoen tevens een sluitende begroting in te dienen voor de komende twee jaar te weten tot en met het seizoen 2009.

En daar dames en heren werden wij geconfronteerd met een probleem omdat door de alsmaar stijgende uitgaven en een zelf blijvende inkomsten niveau wij deze begrotingen niet rond konden krijgen en gedwongen waren om ten einde deze bouw mogelijk te kunnen maken dringend noodzakelijke financiële maatregelen hebben moeten nemen en daarvoor willen wij reeds langs deze weg uw welwillende medewerking en begrip voor vragen. Het was natuurlijk eenvoudig geweest om de contributie of onze consumptieprijzen te verhogen, doch wij willen dat een ieder zijn of haar hobby tegen een betaalbare contributie kan beoefenen en dat het voetballen bij UDI geen elitaire zaak wordt.

Binnenkort zullen wij u nadere mededelingen doen omtrent de wijziging per 1 juli a.s. met betrekking tot de reiskostenvergoedingen zowel bij de senioren alsmede de jeugd en zal met ingang van heden een aanpassing van 30% plaats vinden in de verstrekking van consumptiebonnen.  Op dit moment worden op jaarbasis bijna 42.000 gratis consumpties verstrekt. Met deze beide aanpassingen wordt een besparing bereikt van ca. 11.000 euro.

Tevens wil ik langs deze weg nogmaals een dringend beroep doen op een ieder en met name op leiders/trainers/begeleiders om controle uit te blijven oefenen op het correct gebruik van onze kleedkamers en niet te handelen in de geest van: “wat bij ons thuis niet wordt toegestaan, dat doen we dan maar bij UDI”.  Afgelopen jaar hebben we vele duizenden euro’s moeten uitgeven aan reparaties aan sanitair & tegelwerk en van de pas totaal gerenoveerde kleedkamers omdat men het nodig vond om de douches op afstand aan te zetten met de achterkant van de bezemstelen die in de kleedkamers staan om deze weer gebruiksklaar te hebben voor de volgende teams.
Ten aanzien van de sportieve prestaties want daar gaat het toch om, mogen we niet ontevreden zijn zowel bij de selectie teams van jeugd en senioren. En met name onze jeugd, dit jaar gepromoveerd naar de landelijke divisies zal het voornaamste doel handhaven zijn en gelet op de stand van de diverse ranglijsten zullen zij daarin zeker slagen.

Ik hoop alleen dames en heren dat we komend jaar eens verlost zullen worden van het z.g. Poulidor syndroom wat betekent ‘net niet’ en dat zal veranderen in ‘net wel’. Poulidor was een allround renner was een meester in alle disciplines, doch werd altijd tweede. En nu de afgelopen weken laat weer hetzelfde beeld zien, het eerste dat de winterstop in had kunnen gaan als koploper haalde het net niet en dat gold tevens voor het 2e en 3e elftal. Maar we wanhopen niet, want pas aan het einde van het seizoen zullen de prijzen verdeeld worden. Maar zoals u weet zijn voor ons alle elftallen van selectie tot niet-selectie even belangrijk en zullen wij er alles aan doen om te trachten het eenieder naar de zin te maken en zich thuis te voelen in die grote en hechte UDI familie.

Langs deze weg wil ik onze 1e selectie en begeleiding komende week bijzonder veel genoegen maar bovenal nuttige trainingsarbeid toewensen om klaar te zijn voor het tweede gedeelte van de competitie. Daarbij een goede reis naar Turkije en een veilige thuiskomst.
Tot slot dames en heren wil ik een toast uitbrengen op uw gezondheid en uw toekomst en wens u allen mede namens mijn collega bestuurders u een in alle opzichten voorspoedig en zalig nieuwjaar en dat het beste van 2006 het slechtste voor u in 2007 mag worden.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.