ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI-2: 'kweekvijver jong talent'

15-01-2007 • Seizoen 2006 2007 | Nieuws

kampioenschap ver weg, periodetitel mogelijk
Voor een tweede team binnen een voetbalvereniging is het altijd afwachten hoe het zich in de loop van de competitie ontwikkelt. Onzekere factoren zoals het inschuiven van vaak nieuwe jonge spelers, het wel of niet afstaan van spelers aan de eerste selectie en gemotiveerdheid van de wat vaak oudere spelers bepalen mede het verloop van een seizoen. Ook het ‘reserve’-team van UDI’19 heeft daar mee te maken.

Samenstelling
Het team van dit jaar ziet er in vergelijking met het vorig seizoen totaal anders uit. Een tweetal spelers hebben hun heil gezocht bij een andere vereniging en wat andere spelers zijn gestopt of in een lager elftal gaan voetballen. Bovendien is het aantal spelers behorende bij de tweede selectie beperkt omdat spelers uit de eerste selectie die niet aan spelen toekomen ‘gevoel aan de bal’ niet mogen verliezen en wedstrijdritme moeten blijven opdoen in het tweede. Tel daarbij op dat  regelmatig spelers moeten worden afgestaan aan het eerste team dan is het voor de trainer wekelijks een passen en meten om de juiste mannen op de juiste positie neer te zetten. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het ‘belofteteam’ in het begin van de competitie altijd even tijd nodig heeft om de juiste balans te vinden. Na vier wedstrijden vond je UDI 2 dan ook terug in de middenmoot van de ranglijst. Een aantal eclatante overwinningen erna zorgde ervoor dat UDI 2 op de plek staat waar het, gezien het verleden, thuis hoort: in de top van de ranglijst.

Opleiding
Bij een tekort aan spelers wordt een beroep gedaan op A-junioren. Voordeel voor die jongeren is dat zij de kans krijgen om aan het seniorenvoetbal te ruiken. A-junioren strijden dan ook soms op twee fronten. Zaterdags in hun eigen jeugdelftal en op zondag als standby bij het tweede. Op deze manier hebben in het verleden al heel wat jeugdspelers hun debuut bij de senioren gemaakt.
Het maakt dat UDI 2 steeds meer gaat lijken op een team waarin jonge spelers ervaring op kunnen doen bij het seniorenvoetbal en indien talent voldoende aanwezig is ‘klaar’ gestoomd kunnen worden om in de nabije toekomst deel te kunnen uitmaken van de hoofdmacht.

Verloop competitie
Vlak voor de winterstop ging UDI 2 op bezoek bij koploper ‘Gemert 2’. Onze mannen wisten helaas deze wedstrijd niet in winst om te zetten ondanks een groot overwicht in de tweede helft. Vijf punten staan zij nu achter op de koploper en het is nog maar de vraag of dit verschil nog overbrugd kan worden. Het zal moeilijk worden om nog voor de titel te gaan. Het tweede team zal zich waarschijnlijk tevreden moeten stellen met een eervolle plaats in de top van het klassement.
Een periodetitel behoort nog wel tot de mogelijkheden. Het behalen van een periodetitel betekent voor UDI 2 nacompetitie om plaatsing af te dwingen voor het bekertoernooi ‘standaardelftallen’ waarin ook UDI 1 uitkomt.
Het reserveteam speelt zijn thuiswedstrijden ’s zondags om 11.00 uur op sportpark Parkzicht. Het is zeker de moeite waard om deze jongens onder deskundige begeleiding van Frank Klotz aan het werk te zien. En wie weet slaagt dit elftal erin om toch nog de titel voor de vierde keer in de wacht te slepen én voor de vierde keer een gooi te doen naar het Nederlands kampioenschap voor reserveteams hoofdklasse B. Voor Frank Klotz die pas vanaf dit seizoen trainer van het tweede team is zou dit een fantastisch resultaat zijn.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.