UDI 2 flikken het, finale Nederlands kampioenschap bereikt

UDI 2 heeft zich geplaatst voor de finale van het Nederlands Kampioenschap voor reserve-amateurteams. Maandag (2e Pinksterdag) in Amsterdam verloor UDI 2 nipt met 3-2 van Ajax. Afgelopen zaterdag had UDI de Amsterdammers op eigen veld met een sprankelende partij voetbal met 2-0 teruggewezen.
UDI 2 - Ajax 2: 2-0

De eerste wedstrijd in de halve finale om het Nederlands Kampioenschap reserveteams wist UDI 2 met 2 tegen 0 te winnen. Gezien het spelbeeld een verdiende overwinning waar niets op valt af te dingen. De overwinning had zelfs veel hoger uit kunnen vallen. Zeker een zestal open kansen creëerde UDI  2 voor zichzelf terwijl de Ajax amateurs slechts één echte kans had tot scoren.

In de 25-ste minuut ontstond voor het doel van Ajax een scrimmage na een goed genomen vrije trap aan de linkerkant. Tot drie keer toe werd er uit die aanval op doel geschoten. Bij de derde poging was het Patrick Witjes die de keeper kansloos liet en scoorde. In de tweede helft nam in de zeventigste minuut Michiel van Zuijdam de bal aan, slalomde door de verdediging van Ajax, passeerde de doelman en schoot de bal in het net. Het enige wat Ajax terug deed was een afstandsschot wat op de lat plofte. Daar stond tegenover een poeier van Thijs Groenemans van wel 35 meter afstand die op de kruising uiteen spatte.

Met deze eerste zege in de halve finale lonkt nu een plek in de finale van het Nederlands Kampioenschap. Maandag kan UDI deze plek zeker stellen want dan speelt UDI 2 de return tegen de Amsterdammers. Op het hoofdveld van het complex ‘De Toekomst’ van de Ajaxieden wordt uitgemaakt wie verder gaat. Een 2-0 voorsprong is netjes maar dat het een gelopen zaak is, is absoluut niet het geval. UDI-2 zal vol aan de bak moeten om volgend weekend de finale te kunnen spelen. Wij wensen hen succes.

Foto's van Robert Janzen en Rob van Vliet (Ajax)

Ajax 2 – UDI 2 3-2
Ajax haalde alles uit de kast om UDI het zo moeilijk mogelijk te maken. Zelfs de regen kwam Ajax te hulp. De trucendoos werd geopend en Ajax schroomde niet overtredingen te maken waar rood niet misstaan zou hebben. Dit alles baatte Ajax niet. De overwinning was dan wel voor Ajax, de finale voor UDI.
Al na vijf minuten keek UDI tegen een achterstand aan. Een Ajaxied profiteerde van een misverstand tussen de back en de keeper. UDI-2 werd daardoor wel wat zenuwachtiger maar de wat meer ervaren spelers binnen UDI 2 namen hun verantwoordelijkheid en brachten de nodige rust binnen de spelersgroep. De aanval werd gezocht en UDI kreeg zelfs enkele kansjes. In de 30ste minuut schoot Patrick Witjes van afstand op doel. De bal ketste af op een Ajaxied waardoor de keeper het nakijken had.
Tijdens de rust brak noodweer los boven het hoofdveld van sportpark ´De Toekomst´. De regen viel met bakken naar beneden en het veld werd nagenoeg onbespeelbaar. De kracht van UDI 2 ‘combinatiespel’ werd hiermede wel ontkracht. Toch kwam UDI op voorsprong. Uit een corner legde Mark v.d. Meulenhof de bal terug op Thijs Groenemans die strak voorzette. Weer was het Patrick Witjes die kon afronden. De euforie was groot maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. In het waterballet lukte het Ajax om in de laatste vijf minuten toch nog twee keer te scoren. De winst was dan wel voor Ajax, de finale echter voor UDI.

Finale
De finale is bereikt en zal komende zondag (3 juni) worden gespeeld op het veld van de vereniging Odiliapeel. De tegenstander van UDI 2 zal dan UNA 2 zijn die in de halve finale Rijnsburgse Boys wist te verslaan. Bij winst mag UDI zich dan ‘Nederlands Kampioen van de Reserve Hoofdklasse’ noemen.

Succes
UDI 2 werd kampioen in de reserve hoofdklasse Zuid II en drong door tot de finale van de districtsbeker. Vervolgens werd de beker gewonnen van het gehele district zuid II. Tegelijkertijd speelde UDI 2 in de poule voor het Nederlands kampioenschap voor reserve teams met RKAVV 2 uit Leidschendam en Turkiyemspor 2 uit Amsterdam en werd poulewinnaar. Nadien speelde zij de halve finale tegen Ajax 2 en drongen uiteindelijk door zodat zij in de finale staan a.s. zondag.