ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI selectie op trainingskamp in Turkije

02-01-2007 • Seizoen 2006 2007 | Nieuws

Selectie op trainingskamp
De selectie van UD'19/Beter Bed is dinsdag vertrokken naar Turkije. Daar belegt de selectie een trainingskamp in Belek. Op dinsdag 9 januari keren spelers en technische staf weer terug naar Uden. Naast trainingen staan ook twee wedstrijden op het programma.
Donderdag speelt UDI'19 tegen Nieuwenhoorn en zondag treedt het vaandelteam aan tegen NAC Breda (waar Earnest Stewart Technisch directeur is). Zodra wij iets vernemen vanuit Belek zetten wij dit een dagboek.

Dinsdag 2 januari
In een stormachtig ambiance is UDI'19/Beter Bed van start gegaan naar een trainingskamp in Belek Turkije. Eenmaal op Schiphol aangekomen was het een reis met vertragingen. We vertrokken uiteindelijk pas om 21:30 uur.


 
Na een vlucht met wat turbulentie kwamen we midden in de nacht op Antalya Airport aan. Daar waren vele koffers, inclusief de materialen, veel te laat (lees niet) aangekomen. Nadat de 'chef' de bus had vrijgegeven vertrokken we te laat naar het prachtige Kayabelek hotel waarvoor voor iedereen nog een hapje en een drankje werd klaargemaakt. Maar om nu te zeggen dat we er last van hadden of het vervelend vonden, al dat te laat zijn, nee! De stemming zat er vanaf het eerste moment goed in en het nieuwe rooster werd met gepast gejuich ontvangen en kon iedereen na een drukke dag eindelijk naar bed toe. En nou maar wachten op onze koffers!!!

Donderdag 4 januari
Nadat uiteindelijk alle koffers waren nagebracht konden de spelers donderdagochtend voor het eerst echt aan het werk. Een lichte ochtendtraining ging vooraf aan de eerste wedstrijd van deze trip tegen Nieuwenhoorn, een eerste klasser uit het westen van het land.

De wedstrijd werd helaas geplaagd door hevige regenvallen maar tussendoor werd een aardige partij gespeeld, waarin bij UDI voor en na rust veel spelers de kans kregen om wat te laten zien. Na een 4-1 voorsprong met doelpunten van Fatah Hadouir voor rust, Sam Wassenberg (2x) en Erik de Groot na rust leek het gemakkelijk te gaan. Door slordig verdedigen en een strafschop kwam Nieuwenhoorn terug tot 4-3, maar de winst kwam daarna niet meer in gevaar.

Veel jonge spelers kregen in de tweede helft speelminuten en was leuk te zien dat zij frank en vrij leuke acties maakten. Na afloop van de wedstrijd moest de hete douche veel koud geworden spieren en ledematen weer opwarmen, want warm is het hier op dit moment niet. Earnest Stewart kwam nog even kijken, waarschijnlijk als spion voor NAC, onze tegenstander van aanstaande zondag.
Al met al is het leuk om te zien dat jong en ‘minder jong’ binnen de selectie deze dagen samen als groep optrekken, een perfecte vorm van teambuilding.

Zaterdag 6 januari
Na het goedverzorgde ontbijt, zoals alle maaltijden hier goed geregeld zijn, werd er pittig getraind op het veld dat er ondanks alle regen perfect bij lag.
Tijdens de spelvormen en de partijvorm riep trainer Johan van Bijsterveld de groep bij zich omdat hij meer scherpte eiste wat door de spelers duidelijk begrepen en opgepikt werd. Tijdens de partijvorm ging het er fanatiek aan toe, vooral de oudere spelers gingen voorop in de strijd om de jongeren op alle mogelijke manieren onder druk te zetten. Na deze training en de daarbij horende massage en blessurebehandelingen was er de rest van de dag tijd voor shoppen en ontspanning.

Zaterdags begonnen de voorbereidingen voor de wedstrijd tegen NAC. Op de training kan het wel eens met een knipoog gaan, Matthias van Zanten tovert een schaar tevoorschijn, in een ‘dood’ moment jongleert Leroy van Dijk de bal in de goal, maar als de partij aan de gang is schreeuwt en gebaart Erik de Groot dat het feller moet en Armand Kremers laat, dankzij zijn routine, zien hoe je op een slimme manier situaties kunt oplossen. Een harde tackel van Milan Delleman op Leroy geeft aan dat ook de jongeren onderling strijden voor hun plekkie.

De technische staf ging ondertussen de training van NAC bekijken. ’s Avond was er wederom tijd vrijgemaakt voor persoonlijke gesprekjes tussen de technische staf en spelers. En ’s avonds een andere voorbereiding op de wedstrijd: de trainers (Johan en Reggie) hebben samen met Robert Janzen een quiz in elkaar gezet met 40 vragen over NAC. Een leuke manier om met je komende tegenstander bezig te zijn.
Ook de meegereisde A-junioren zijn heel serieus bezig, passen zich goed aan en genieten er duidelijk van. De supporters, waaronder de goed dansende Jan Corsten, vermaken zich voortreffelijk tijdens deze trip. De zon is vanochtend echt doorgebroken dus kunnen we hopelijk nog enkele dagen genieten van het komende mooie weer.

Zondag 7 januari
NAC, dat is andere koek
Zondagmiddag speelde UDI een oefenwedstrijd tegen een sterk en voltallig NAC, dat deze wedstrijd zeer serieus oppakte als hun laatste test voor de belangrijke wedstrijd tegen Willem II. De wedstrijd kende twee gezichten. Hoewel UDI voor rust redelijk meevoetbalde waren het een aantal corners die vrij simpel door NAC konden benut, waardoor het bij rust 3-0 stond. Na rust liep NAC verder uit naar 8-0, mede door de sterke pressing en het goede samenspel van de mannen uit Breda.

Bij UDI kregen ook de jongeren allemaal speelminuten en iedereen begreep dat dit voetbal een aantal maatjes te groot was voor UDI, dat zijn voltallige as in het elftal miste. Het was uiteindelijk een goede training en met deze bagage gaan we vol vertrouwen naar JVC Cuijk toe. 
De wedstrijd en de goede ontvangst hebben we te danken aan Earnest Stewart, die deze middag als perfecte gastheer optrad.

UDI trad aan in de volgende opstelling: Denny Witjes, Bart van der Wijst (80e Milan Delleman), Richard van den Boogaard (A), Armand Kremers, Matthias van Zanten, Bjorn Suppers, Erik de Groot, Roald van Hout (75e Johan van Malsen), Leroy van Dijk, Sam Wassenberg, Jordie Suppers (75e Tim Wolf)


Dinsdag 9 januari
Maandag was de dag na de wedstrijd tegen NAC. De spelers konden wat rusten en zich laten verzorgen. Na het ontbijt werden er foto’s gemaakt van de selectie met supporters op verschillende locaties. Hierna werd er getraind.

Een groepje supporters heeft de laatste middag besteed aan een middagje winkelen in Antalya. De training stond in het teken van het herstellen; na wat uitlopen was er een voetvolleytoernooitje op de tennisbanen. Hieraan werd vol enthousiasme deelgenomen door alle spelers. Na een goed uur gezweet te hebben zat het toernooi erop, en daarmee de laatste training van het trainingskamp in Belek.

Nadat iedereen zich opgefrist had, werd er gebak gegeten omdat Johan van Malsen 20 jaar is geworden. Net voor aanvang van het diner kwamen de teams van Vitesse en Feyenoord het hotel binnen, hetgeen voor een hoop commotie zorgde in de lobby. Na uiteindelijk toch rustig gegeten te hebben, stond er een vrije avond op het programma.

Vandaag, dinsdag, checkten we uit en gingen we de training van Feyenoord bekijken. Onze vlucht is om 15:00 uur en nu maar hopen dat we nu geen problemen met koffers gaan krijgen!
Na een voorspoedige reis kwam de groep om even over half negen aan in het UDI-clubhuis. En.... ze waren toe aan frites en gehaktballen. Dus Wilma & Mieke snel aan de slag om voor ieder dit ingrediënt klaar te maken. Ondertussen kwamen diverse ouders binnen om hun zoon op te halen. Dat de groep het trainingsweekje als prettig ervaren heeft was alom op te halen aan de leuke verhalen die eenieder te vertellen had.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.