Blauw Geel'38/OW - UDI19 0-0

Derby Blauw Geel - UDI'19 eindige terecht in 0-0

De eerste hoofdklasse confrontatie viel enigszins tegen

Zondag was UDI'19/Beter Bed voor de eerste speelronde te gast bij het Veghelse Blauw Geel. Deze kraker wilde men wel zien, er waren velen naar Sportpark Willem Alexander gekomen. Jammer dat de wedstrijd als kijkspel enigszins tegenviel. Er deden zich voor beide ploegen enkele 100% kansen voor, maar waren deze middag aan hen niet besteed. Diegene die 'n doelpunt maakte was winnaar, echter dat deden ze geen van beiden, dus 'n terechte 0-0 eindstand.

In de eerste helft liet Blauw Geel zien niet onder te doen voor de Udenaren. In het eerste kwartier creëerde zij enkele aardige mogelijkheden, zonder die te benutten. Daarna werd UDI sterker en dat bleef het tot aan de rust. Na een half uur spelen kreeg Van den Heuvel 'n goede scoringskans, maar hij talmde te lang voordat hij schoot. In de 45e minuut had Blauw Geler Mehmet Gurbuz dé kans om zijn team op 1-0 te schieten, maar oog in oog met de Udense doelman faalde hij.

In de beginfase van de tweede helft golfde het spel over en weer en waren beide teams gelijkwaardig. Maar nadien had UDI 'n optisch veldoverwicht. Peter van den Heuvel miste, hij kwam niet goed uit op een voorzet van Hadouir. Even later kreeg Blauw Geel een reële scoringskans, maar Christian van der Heijden zag zijn inzet naast gaan. Na een korte blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde.

Voor Blauw Geel mag het punt gezien worden als winst. UDI had vooraf hogere verwachtingen en blijft met enigszins 'n teleurstellend gevoel achter. Maar ... de uitslag was gezien beider gemiste kansen reëel.