Gemert - UDI19 1-2

Winnende treffer 500e doelpunt in hoofdklasse
UDI'19 pakt in slotfase winst tegen Gemert

UDI'19/Beter Bed had zondag weer het treffen tegen Gemert en deze derby staat steevast voor spektakel en verrassingen. Deze wedstrijd was voetballend misschien niet hoogstand, wel tot het eind uiterst spannend. Doelpunten die geheel onverwachts gemaakt werden door identieke foutjes door beide keepers. Én in de slotfase de volle winst voor UDI'19. Scoren en winnen was deze middag nog belangrijker dan de drie punten en dat werd gedaan. Al bij al geeft dit een goed gevoel voor de naaste toekomst.

Beide ploegen begonnen in de beginne aftastend. Even weten hoe bij beiden de pionnetjes waren geposteerd, want beide keuzeheren hadden nogal geschoven met hun formatie. De thuisploeg hervond zich het eerst, maar geleidelijk aan kwam UDI'19 beter in het spel en schiep zich enkele goede kansen. Peter van den Heuvel was enkele keren gevaarlijk voor het Gemert doel. Maar ... het doelpunt viel aan de overzijde. Een inschattingsfout van de UDI doelman die te ver uit zijn doel kwam. Van de Reijken omspeelde hem en dropte de bal in het lege doel: 1-0. Op slag van rust had de UDI-goalie een goede reflex op een inzet van Evans en maakte hij zijn eerdere foutje ruimschoots goed.

In de tweede helft had de thuisploeg even het betere van het spel, het probeerde door te drukken voor 'n veilige voorsprong. Maar na 'n kwartiertje in de 2e helft maakte de Gemert doelman een identieke fout als aan UDI zijde. Een diepe bal door Björn Suppers goed weggestuurd. ’n Misverstand achterin en Peter van den Heuvel profiteerde hiervan en bracht de gelijkmaker op het scorebord. Nadien een open strijd. Het spel golfde over en weer, wie 'n doelpunt maakt is winnaar deze middag. In de slotfase kreeg UDI een vrije trap te nemen. Hadouir plaatste de bal in de doelmond en de pas ingevallen Erik de Groot kon de bal de juiste wending geven om de doellijn te passeren: 1-2.

De slotfase was tumultueus. Gemert probeerde alsnog de gelijkmaker af te dwingen. Zeker toen Bjorn Suppers zijn tweede gele kaart kreeg en van het veld moest. Maar de winst werd over de finishlijn getrokken. Misschien iets te veel, echter in het UDI-kamp maalde hier niemand om. Het 2e doelpunt gaf naast de volle winst, maar was ook de 500e treffer die UDI'19 heeft gescoord in de hoofdklasse. Armand Kremers verwoordde: “ Deze overwinning geeft ’n goed gevoel, we hebben een goed collectief en zowel wils- als veerkracht getoond. Persoonlijk heb ik lekker gevoetbald. Dit moet ons zelfvertrouwen geven voor de volgende wedstrijden!”
En … de eerstvolgende wedstrijd is zondag als Papendrecht op bezoek komt.