sv Meerssen - UDI19 1-1

UDI'19 moet genoegen nemen met 1-1 gelijkspel bij Meerssen

UDI'19/Beter Bed was zondag op bezoek bij het Limburgse sv Meerssen, altijd een moeilijke tegenstander voor de Udenaren. Deze middag kwam het tot een gelijkspel, nadat UDI'19 met de rust met 1-0 naar de thee ging. In de tweede helft maakte de thuisclub even voor het einde gelijk. Beide ploegen hielden zich nadien in evenwicht en waren tevreden met één punt.

UDI had een andere opstelling, trainer Van Bijsterveld had Udo Busby geen basisplaats gegeven en daar voor in de plaats de meer aanvallende Roald van Hout opgesteld. In de eerste helft had UDI'19 het betere van het spel. Het schiep zich enkele doelkansen maar het leverde geen doelpunten op. Toch mocht UDI gaan rusten met voorsprong. Vlak voor de pauze nam UDI’19 dan toch de leiding toen Roald van Hout een actie inzette maar net op het moment van schieten door Meerssen-verdediger Bor werd geblokkeerd. Tot verdriet van laatstgenoemde caramboleerde de bal vervolgens wel het doel in: 0-1. Een lucky dus maar gezien het spelbeeld wel verdiend.

Na de rust zette Meerssen het sein op opportunistisch spel en regende het hoge ballen richting Udens strafschopgebied. UDI’19 kwam onder zware druk te staan maar keeper Theo van de Dungen leek uit te groeien tot de held van de dag door enkele keren geweldig te redden. Een kwartier voor tijd luwde de Meerssense storm en leek UDI’19 onbedreigd op de zege af te stevenen. Zes minuten voor tijd was het echter Jorg Heusschen die met een schitterend afstandsschot  Meerssen alsnog langszij schoot: 1-1.
In de slotfase bleek weer eens dat de Udenaren fysiek goed in elkaar steken want Jordie Suppers en Peter van den Heuvel kwamen nog dicht bij de zegetreffer. Deze bleef echter uit waardoor beide teams in een goede en sportieve wedstrijd genoegen moesten nemen met een schamel puntje.

Zondag speelt UDI’19 thuis en dan komt het bekende Geldrop/AEK op bezoek. Beiden staan op gelijke hoogte in de stand, dus wie mag zondag om halfvijf naar beneden kijken. Het belooft een spannende strijd te worden en met uw steun moet het mogelijk zijn de punten in Uden te houden.