UDI19 - Blauw Geel'38/OW 0-2

UDI'19 deze middag collectieve off-day
UDI'19 verliest derby met 2-0 van Blauw Geel'38

Wie vooraf gezegd zou hebben wie deze middag winnaar zou worden dan zouden de verhoudingen ver in het voordeel worden gegeven aan de Udenaren. Maar niets minder was waar. UDI'19/Beter Bed begon veel te slap aan de wedstrijd, niet geconcentreerd en was in de voorste lijn onmachtig om Blauw Geel'38/Otter Westelaken in verlegenheid te brengen. Blauw Geel kwam door countertreffers van Vissers en Moll van Charante op 2-0 en liet UDI'19 met een kater achter.

Porcellus winnaar penaltybokaal
Het was gezellig druk op Sportpark Parkzicht. Veel publiek en zowel beiden businessclubs als Koning Vudel en Prins Porcellus XLI waren aanwezig. Deze laatste hadden tijdens de rust een onderling duel wie de penaltybokaal in zijn bezit kreeg. Deze kwam uiteindelijk in Udense handen van Prins Porcellus. Maar de winst waar het deze middag om ging daar scoorden de Udenaren niet in.

Thuisclub collectieve off-day
Veel viel er echter niet te zien want Blauw Geel groef zich massaal in terwijl de thuisploeg kampte met een collectieve off-day en dus geen moment in de wedstrijd kon komen. De gasten bleven dan ook uitermate makkelijk overeind omdat UDI’19 er maar niet in slaagde om zelfs maar in de buurt van het Veghelse strafschopgebied te komen. Blauw Geel speelde met slechts anderhalve spits waardoor het moeilijk was voor te stellen dat er deze middag doelpunten zouden vallen. Na ruim twintig minuten spelen stelde een verschrikkelijke blunder van Van Zanten de snelle Korkmaz echter in staat om alleen op keeper Van de Dungen af te stormen. Korkmaz legde vervolgens keurig breed op de meegekomen Vissers die maar hoefde binnen te schuiven: 0-1.

Winterstop in met nederlaag
Ook na de rust koesterde UDI’19 weer veel balbezit en weigerde Blauw Geel de verdedigende stellingen te verlaten. Kansen wist de thuisploeg zich echter niet te scheppen. Pas toen coach Van Bijsterveld wat meer risico’s ging nemen door verdediger Van Zanten op te offeren voor een extra spits kwam er wat meer beweging in het spel. De beste kans, de enige uitgespeelde mogelijkheid voor de thuisploeg, was voor Hadouir maar een weergaloze redding van Pinckers voorkwam vervolgens de gelijkmaker. In de laatste minuten ging de thuisploeg va-banque spelen en kwam er ruimte voor de counter. Hier maakte Blauw Geel handig gebruik van en maakte zij door Moll van Charante de 2-0. UDI kon geenszins aanspraak maken op de driepunter en gaat met een onprettig gevoel de winterstop in. Blauw Geel mocht terecht haar feestje vieren en zeker bij het zien van de uitslagen.