UDI19 - EVV 0-3

UDI’19 gaf in beginfase niet thuis en leed forse nederlaag tegen EVV

Slechts een kwartier had EVV nodig om UDI’19 een forse nederlaag te bezorgen. In de eerste helft kwam UDI er niet aan te pas. EVV bepaalde het spel. UDI’19 had steeds het nakijken hoe EVV de ene aanvalsgolf na de andere op het doel van Theo van Dungen losliet. In de tweede helft herpakte UDI zich enigszins. De nederlaag was echter onafwendbaar. Voor EVV was dit een overwinning met een zilveren randje, dit was hun 25e overwinning in de hoofdklasse.

Door slechte passing werd vooral in de eerste helft veel balverlies geleden. Bij een ploeg als EVV is dat dodelijk. EVV heeft namelijk een drietal voorhoedespelers die loeren op een fout in de verdediging van de tegenstander. Zij bezitten de kwaliteit om dergelijke fouten genadeloos af te straffen. In de zevende minuut was het Roulaux die na een fout op links ongelooflijk hard uithaalde en de keeper het nakijken gaf. In de elfde minuut wist Evelein uit een voorzet onhoudbaar in te koppen. Gelukkig voor UDI liet EVV daarna nog wat kansen onbenut, anders was het voor UDI uitgelopen op een catastrofe.

Trainer Joahan van Bijsterveld zal ongetwijfeld tijdens de rust zijn ongenoegens geuit hebben want een herboren UDI trad aan in de tweede helft. EVV was uitgespeeld en het wachten was op een doelpunt. Het betere UDI scoorde ook door een volley van Peter van den Heuvel op aangeven van Jordie Suppers maar de grensrechter oordeelde buitenspel waardoor de aansluitingstreffer niet gemaakt kon worden. Als deze treffer was toegekend dan had dat de wedstrijd doen kantelen. Steeds meer druk oefende UDI uit op de helft van de tegenstander.  Toch slaagde EVV erin om in de 80ste minuut via een voortreffelijk uitgespeelde counter die liep over een viertal schijven de 3-0 te laten aantekenen. De wedstrijd was gespeeld en de Udenaren konden met gebogen hoofd na 90 minuten het veld verlaten.
Udo Busby, dit seizoen speler bij UDI’19, vond ook dat de slechte passing in de eerste helft de oorzaak was van het verlies. Op de vraag of het systeem ook een rol speelde antwoordde hij:’Het maakt niet zoveel uit in welk systeem je speelt. Als speler moet je de mogelijkheden bezitten om de ontstane ruimtes te benutten waardoor kansen gecreëerd kunnen worden. Communicatie binnen elke linie in het veld is daarbij van wezenlijk belang zodat je je medespelers beter laat spelen.’ Overigens gaf Busby wel aan lekker gespeeld te hebben op de 4. ‘Op die plek heb je de mogelijkheid om regelmatig in te schuiven naar het middenveld, terwijl vorige week bij Blauw Geel ik me moest beperken tot verdedigen.’ Busby vervolgt:”Sportief is het nu wat minder, maar dat er resultaten komen, daar ben ik van overtuigd. Bij mij is er echt geen paniek wat onze voetbalkwaliteiten zullen boven komen drijven, wat zich gaat vertalen in overwinningen.’

We hopen dat dat zondag al het geval is. We gaan dan naar Gemert om daar onze tweede derby te spelen.