UDI19 - OJC Rosmalen 2-1

UDI'19 grijpt in blessuretijd volle winst tegen OJC

De topper tussen UDI’19/Beter Bed en OJC Rosmalen leek in een 1-1 gelijkspel te eindigen maar vijf minuten in de toegevoegde tijd was het toch Erik de Groot die met zijn tweede treffer van de middag de zege alsnog bij de Udenaren bracht: 2-1. UDI’19 schudt daardoor OJC voorlopig van zich af en nestelt zichzelf stevig in de bovenste regionen van de Hoofdklasse B.

Thuisploeg start uitstekend
De thuisploeg startte uitstekend en zette de afwachtende bezoekers al snel onder behoorlijke druk. Nadat Peter van den Heuvel al een behoorlijke kans had laten liggen was het na een kwartier dan wel raak toen Bjorn Suppers een fraaie pass verzond op de diepgaande Erik de Groot die vervolgens alleen voor keeper Van Pinxteren geen fout maakte en met links de 1-0 aantekende. De thuisploeg leek door te drukken maar naarmate de eerste helft vorderde kantelde het wedstrijdbeeld en kon OJC wat vaker zelf accenten naar voren te zetten. Bij balverlies van de Udenaren schakelden de bezoekers, ondanks dat ze een verdedigingsblok van liefst zes spelers hadden staan, telkens erg snel om. Zo ook na een half uur spelen toen Richard van den Boogaard verkeerd inspeelde waarna hij een paar seconden later aan de noodrem moest trekken toen Wesley Meeuwsen hem voorbij was geglipt. Scheidsrechter Wagner wees terecht naar de stip en spaarde Van den Boogaard door hem slechts met geel te bedelen. De toegekende strafschop werd vervolgens door Jaap Akerboom tegen de vuisten van Theo van de Dungen aangeschoten. Pikant: Van de Dungen woont op tweehonderd meter afstand van het OJC-terrein. Spits Meeuwsen raakte bij de tackle van Van den Boogaard overigens geblesseerd aan de kuit en zou in de tweede helft niet meer terugkeren. Op slag van rust wist hij echter nog wel op handige wijze een vrije trap te versieren die vervolgens door DirkJan in den Eng werd ingeschoten en in tweede instantie door Sander Schouwenaar over de lijn werd gewerkt: 1-1.

Venijn zat in blessuretijd
Na de rust begon de thuisploeg heel even weer met fris elan te voetballen maar lang duurde deze opleving niet. Nadat Remco Lindeman, behoorlijk goed spelend, een fraaie actie afleverde en zijn schot zag gered door Van Pinxteren kreeg UDI’19 alleen nog een paar halve kansjes voordat de algehele malaise definitief toesloeg. Een half uur lang lukte er helemaal niets bij de thuisploeg en was het OJC dat steeds dreigender begon te worden. Namens de gasten was Sander Schouwenaar dicht bij de 1-2 nadat hij fraai wegdraaide en zijn schot via de buitenkant van de paal naast zag gaan. UDI’19 leefde pas weer op toen Roald van Hout in de ploeg kwam als rechtsbuiten. Van Hout is zo’n speler met dreiging, iemand die een mannetje kan uitspelen. Nadat Peter van den Heuvel op aangeven van Suppers een fraaie kopbal door Van Pinxteren uit de kruising zag getikt was het diep in de blessuretijd alsnog Van Hout die een geweldige actie in huis had en Erik de Groot op maat bediende bij de eerste paal: 2-1. Dus toch nog winst voor de Udenaren in een wedstrijd die ook net zo goed in een gelijkspel had kunnen eindigen. Zuur voor OJC dat weer aardig speelde, en nog zuurder voor verdediger Yorrick van der Miessen want de verdediger kreeg even later nog een rode kaart van scheidsrechter Wagner vanwege vermeend natrappen richting Peter van den Heuvel. UDI was uiteindelijk de gelukkigste, maar de drie kostbare punten zijn wel prettig.