UDI19 - Papendrecht 2-1

UDI’19 maakt reuzensprong in de stand
Wilskrachtig UDI zet achterstand om in voorsprong tegen Papendrecht

UDI'19/Beter Bed behaalde uiteindelijk de volle winst na een achterstand met de rust. Invaller Erik de Groot maakte met een prachtige volley de beslissende treffer. De wedstrijd was niet groots, echter op het eind extra spannend. Daar deze middag vele middenmotors puntenverlies leden, maakte UDI’19 een reuzensprong in de stand.

Op het hoofdveld van UDI waren nieuwe dug-outs geplaatst. Dat deze zijn vervangen was bepaald geen luxe, de nieuwe hebben een leuke uitstraling en zijn een aanwinst voor het hoofdveld.
De thuisploeg begon prima aan de wedstrijd en legde leuke combinaties op de mat. Binnen de minuut kon de doelman een inzet van Lindeman ternauwernood tot corner verwerken. Geheel onverwacht kwamen de gasten op voorsprong. Smulders verkeek zich op de snelle Ada en toucheerde hem zodanig dat hij ten val kwam. Terecht bestrafte de scheidsrechter dit met een penalty die door Klaverweide werd benut: 0-1. Nadien speelde de thuisploeg een rommelige wedstrijd. Er zat weinig lijn in het spel, miscommunicatie en de bal kwam vaak bij een tegenstander terecht. Maar de stand bleef zo tot het rustsignaal.

Na de thee kwam er geleidelijk aan meer voetbal binnen de UDI groep. De tweede helft was 10 min. oud toen UDI een corner mocht nemen. Van den Heuvel legde de bal prima af richting Smulders die de gelijkmaker op het scorebord bracht: 1-1. Even later bracht trainer van Bijsterveld enkele wissels aan. Zowel Jordie Suppers als De Groot kwamen Busby en de aangeslagen Van den Heuvel vervangen. Erik de Groot stond nauwelijks vijf minuten in het veld toen hij zijn ploeg met een beauty op voorsprong bracht. Bjorn Suppers bracht een hoge voorzet in de doelmond en Erik haalde met een volley vol uit: 2-1.
Met nog een kwartier te spelen werd het spannend. De tegenstander ging achterin 1-op-1 spelen. Verdediger Bayouni kwam Hadouir aflossen en de thuisploeg trachtte met snelle tegenstoten een ruimere voorsprong te forceren. Kansjes aan beide zijden, maar het bleef bij deze 2-1 stand. UDI'19 behaalde een zwaar bevochten zege. De ploeg toonde ook deze middag wilskracht en dan is de overwinning extra prettig om die in de wacht te slepen.

Erik de Groot zei: “Als invaller maakte ik zowel vorige week als vanmiddag de winnende treffer. Zeker de goal in deze wedstrijd geeft je ’n super gevoel. Hij kwam lekker op mijn schoen en ging er goed in, én belangrijk dat deze weer zorgt voor drie punten. Nou is het aan mij om mijn basisplaats weer snel terug te veroveren.”

Johan van Bijsterveld was blij met de overwinning. “We begonnen sterk, maar kwamen plotsklaps op achterstand. Toen hebben we het ‘n hele tijd erg moeilijk gehad, we speelden ook niet goed. Jammer dat er niemand ons over die moeilijke periode heen hielp. Op zo‘n moment geeft de steun van de 12e man een extra prikkel. In de tweede helft heeft de groep wilskracht getoond en dan is voor eigen publiek winnen prettig. De groep verdient het ook, ze werken er allen kei en keihard voor.”