UDI19 - sv Triborgh 4-0

Udens kwartiertje zorgt voor drie doelpunten
UDI'19 wint met duidelijke cijfers van sv Triborgh: 4-0

De wens van UDI'19/Beter Bed om snel te scoren tegen hekkensluiter sv Triborgh werd snel bewaarheid. In de 4e minuut kon Van den Boogaard de bal binnentikken. In het laatste kwartier sloeg UDI’19 toe en liep de score op door doelpunten van Hadouir (2x) en Van den Heuvel. Uiteindelijk nog een ruime 4-0 overwinning, al was dit een tijdlang in de wedstrijd niet herkenbaar.

Theo van den Dungen, Patrick Smulders, Richard van den Boogaard, Bart van der Wijst, Matthias van Zanten, Armand Kremers, Fatah Hadouir, Bjorn Suppers, Remco Lindeman (54e Roald van Hout), Peter van den Heuvel (80e Leroy van Dijk) en Erik de Groot .Vooraf aan het treffen was er een minuut stilte in verband met het overlijden van het dochtertje van de trainer van Triborgh. Door deze droevige omstandigheden liet hij de coaching over aan zijn assistent-trainer. De gasten speelden verrassend een andere speelwijze als vooraf gedacht, geen handbalverdediging maar een-tegen-een. Dit moesten zij ook wel daar ze al in de 4e minuut op achterstand kwamen. Remco Lindeman bracht zijn vrije trap voor het doel, na een gezamenlijke misser in het hart van de defensie tikte Richard van den Boogaard bij de tweede paal de bal tegen de touwen: 1-0. Menigeen dacht dat de thuisclub snel verder weg zou lopen, jammer het had gekund als het vizier wat scherper had gestaan. De thuisclub legde af en toe leuke acties op de groene zoden, maar de score bleef uit doordat er te slordig en te besluiteloos mee werd omgegaan. Zo af en toe lieten de gasten zich ook niet onbetuigd, zeker niet toen Koc rakelings voor langs schoot was het even billenknijpen. Wel lag de wedstrijd vaak stil voor blessurebehandeling bij een der spelers van Triborgh, dit kwam het tempo in de wedstrijd niet ten goede.

Na de thee in den beginne hetzelfde spelbeeld. De Tilburgers leende zich er niet voor om er een leuke wedstrijd van te maken. Toch kreeg de thuisclub enkele ruime scoringskansen, zelfs 100% kansen, maar voorlopig nog niet. Iedereen wachtte op het verlossende tweede doelpunt. Maar zolang dit niet gebeurde plaatsten de gasten af en toe een levensgevaarlijke tegenstoot, zoals de lob van Demirci die op het dak van het doel belandde. Trainer van Bijsterveld liet de jonkies Roald van Hout en Leroy van Dijk opdraven en direct kwam er snelheid op de flanken én werd de achterlijn gehaald. Dit kwam meteen in de score tot uiting. In de 74e min. maakte Fatah Hadouir een knap doelpunt op aangeven van Matthias van Zanten. Daarmee was de angel uit de wedstrijd. Vijf minuten later werd een harde knal van Roald van Hout met de hand geweerd in het strafschopgebied. Peter van den Heuvel tekende met deze penalty de 3-0 aan. Vijf minuten voor het einde was het weer Fatah Hadouir die zijn tweede doelpunt maakte en de overtuigende 4-0 op het scorebord bracht.

Peter van den Heuvel zei: “We waren in het begin verrast door hun andere speelwijze als gedacht. Echter ze moesten ook wel ze kwamen snel achter. Jammer dat wij na het vroege doelpunt er geen goed vervolg aan konden geven. Bij vlagen hadden we redelijk veldspel, maar ook bij vlagen hanteerde we te snel de lange bal. We lieten de tegenstander te lang geloven in een gelijkspel. Maar uiteindelijk hebben we het goed uitgespeeld en met ruime cijfers gewonnen.”

Nu even genieten van de overwinning. Immers volgende week staat er wel ’n echte test op het programma het duel in Cuijk. De trotse lijstaanvoerder tegen de in winningmoot verkerende Udenaren. Tel daarbij het feit dat een derby altijd sentimenten met zich meebrengt en de ingrediënten voor een spannende wedstrijd is verklaard.