UDI19 - UNA 0-0

UDI’19 noch UNA voetbalden om niet te verliezen

UDI’19/Beter Bed kwam op eigen veld tegen subtopper UNA niet verder dan een wat teleurstellend 0-0 gelijkspel. Meer zat er ook niet in want beide teams verschenen zelden voor de vijandelijke doelman. De gasten misten op slag van rust nog wel een strafschop. “Een typische 0-0 wedstrijd”, is een term die jaren geleden door iemand verzonnen is.

UDI doelman penalykiller
UDI - UNA was er zo’n typisch voorbeeld van. Beide teams speelden namelijk vooral om niet te verliezen en verlengden de gebruikelijke aftastfase tot in de negentigste minuut. Bij de thuisploeg was Patrick Smulders overigens wegens ziekte niet van de partij waardoor Armand Kremers naar de achterste linie verdween, Fatah Hadouir naar het middenveld en Roald van Hout in de ploeg kwam als linksbuiten. Veel maakte het allemaal niet uit want beide ploegen beloerden elkaar voornamelijk op het middenveld zonder daarbij al teveel risico’s te willen lopen. Op slag van rust schoot het ingedommelde publiek, zo’n kleine duizend man sterk, wakker toen Richard van den Boogaard de diepgaande Adelberg in zijn rug liep en de scheidsrechter het nodig vond om naar de stip te wijzen. Carlo Vorstenbosch belastte zich met dit klusje vanaf elf meter maar UDI-doelman Theo van de Dungen toonde zich weer eens een regelrechte penaltykiller door de inzet uit zijn doel te houden.

Erik de Groot pijnlijk getroffen
In de rust wisselde UDI-coach Van Bijsterveld rechterspits Remco Lindeman voor Leroy van Dijk maar ook deze nieuwe injectie bracht weinig soelaas. De enige echte kans die de thuisploeg nog kreeg was voor Erik de Groot maar bij zijn poging om te scoren kwam hij zo ongelukkig in botsing. Erg pijnlijk voor Erik, hij speelde namelijk zijn 100e wedstrijd in de Udense hoofdmacht en moest hij met twee tanden door zijn lip vervolgens richting Ziekenhuis Bernhoven worden afgevoerd. In de laatste fase hadden de gasten nog wel een optisch overwicht met daarbij aardig wat corners maar echte kansen leverde dat niet op. Uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel en iedereen was daar nog tevreden mee ook. Alleen het publiek was niet tevreden want veel spektakel was er niet te zien geweest.

Bron: Eindhovens Dagblad (Paul Wouters)
Vooraf tevredenheid met een 0-0 remise bij medekoploper UDI'19, achteraf teleurstelling door de gemiste strafschop en het veldoverwicht. UNA was beter bij de verrassend laf spelende Udenaren. UDI'19 is vooral een aantrekkelijke tegenstander vanwege de bijzonder dorpse, doch professionele ambiance.

Een vriendelijke parkwachter in uniform draait trots de sleutel om van de sluiproute naar de enorme bestuurskamer, waar het warm buffet wacht op de sponsors. De vijf rijen hoge reclameborden en de goed draaiende frietkot geven het hoofdveld een Belgisch tintje. Waar zie je dat een tienermeisjes met een ijscokar warme chocolademelk met speculaaskoekjes verkoopt? Op de Bult staat de 'harde kern' pal achter de grensrechter. Op humoristische en overigens fatsoenlijke wijze wordt gepoogd de tegenstander en de lijnsman te beïnvloeden. De Bult vindt dat UNA-trainer Paul van de Palen zich te nadrukkelijk met het spelletje bemoeit. In de tweede helft duwt UNA de tegenstander ver naar achteren. De Bult is stil. De twee verkleumde cameramensen bovenop de hoofdtribune filmen regelmatig elf UDI-spelers in het eigen strafschopgebied voor nota bene het eigen trouwe publiek.
Tijdens de pauze wordt op bestuurniveau gesproken over de topklasse, waar op het oog geen enkele hoofdklasser trek in heeft. Niemand ziet heil in een potje voetbal in het hoge noorden voor anderhalve man een een paardenkop.

UDI versus UNA gaf het beeld van een schaakspel. Elke tactische zet werd onmiddellijk beantwoord met een tegenzet. De twee hardwerkende ploegen creëerden uiteindelijk in de geringe ruimte samen nul kansen. etc. etc. We deden immers niet onder voor de medekoploper.