ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

De roerige jaren van Dames 2

12-02-2008 • Seizoen 2007 2008 | Nieuws

Een wedstrijd voetballen met twaalf spelers, of voorafgaand aan de eerste training aan de poort van FC Uden staan. Niets was de meiden van het tweede damesteam van UDI'19 de laatste jaren te gek. Drie seizoenen geleden besloten we dat één damesteam bij een club als UDI niet genoeg is, en werd er een tweede team in het leven geroepen.

Sinds die tijd doen we ons uiterste best om zowel op het veld als in de kantine ons beste beentje voor te zetten. Soms lieten de resultaten van de wedstrijden te wensen over, maar de resultaten tijdens de derde helft waren des te beter. Vorig jaar werd de winterstop ingeluid met een legendarisch Bierfest, dit seizoen werd de zomer afgesloten met een heuse Fiësta Mexicana. 

Op het veld en in de kantine hebben we veel steun gehad van onze trainers, leiders en coaches. Robert heeft het wel anderhalf jaar aangedurfd om ons onder zijn hoede te nemen, veel dank van ons daarvoor! Nu heeft hij het stokje overgedragen aan Ton en Johnny, die ons met veel enthousiasme tot grote hoogtes willen brengen. Onze vaste factor, leider Emiel, is alweer aan zijn derde seizoen bij Dames2 begonnen. Inderdaad, soms vragen ze wel eens aan hem: Hoe lang moet je nog?

Vooral in het afgelopen seizoen, heeft Dames2 ook bewezen het niet alleen goed te doen in de kantine, maar dat de kunsten op het veld ook van steeds grotere kwaliteit worden. Met een aantal meiden erbij, overgekomen van de jeugd, is het team alleen maar sterker geworden en dat blijkt ook tijdens de wedstrijden. Ook al hebben we de echte punten nog niet kunnen pakken, elke wedstrijd verlaten we met een tevreden gevoel het veld. En die punten, dat komt wel goed in de tweede helft van het seizoen. Ondanks dat wij als Dames2 niet vies zijn van een prijs is de vorm van alcoholische drank, dit jaar waren we toch stiekem trots dat we niet de Herbstmeister voor het team met het minste aantal punten wonnen! Zondag spelen we een  oefenwedstrijd uit tegen SJVV. Op zondag 24 februari spelen we thuis voor de competitie tegen de dames uit Elzendorp, we zouden het leuk vinden als er wat supporters komen met hun aanmoedigingen. Wij spelen om 11.00 uur, misschien tot dan!

Suzanne, Dames2

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.