ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Nieuwjaarstoespraak van de voorzitter

02-01-2008 • Seizoen 2007 2008 | Nieuws
Dames en Heren,

 

Het is mij een bijzonder genoegen u allen, mede namens de aanwezige collega bestuurders, hier vanmiddag op onze traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst te mogen begroeten. Uiteraard een speciaal woord van welkom tot onze Ere-leden, leden van verdiensten, sponsoren en afvaardigingen van onze zusterverenigingen, die wij ook mede namens u op zowel sportief alsmede financieel gebied veel succes toewensen.

Ja, dames en heren, u heeft reeds uw beste wensen overgebracht aan familie en kennissen en u doet dat hier vanmiddag aan uw aller UDI vrienden, waarbij wij ons natuurlijk gaarne willen aansluiten.

Ja, dames en heren het jaar 2007 is niet meer en kunnen we alleen nog terugdenken aan hetgeen afgelopen jaar is gebeurd. Voor een aantal van u is dat gebeurd met een lach omdat u afgelopen jaar bent geconfronteerd met succes zowel thuis als op het werk, doch anderen moeten terugdenken met tranen van verdriet omdat u afscheid moest nemen van iemand die u zo dierbaar was of kende u tegenslag door ziekte of problemen bij uw dagelijkse activiteiten. Maar u heeft naar wij hopen de kracht gevonden om deze tegenslagen te overwinnen, want de tijd staat niet stil en de dagelijkse verantwoordelijkheden vindt u op uw pad.

Ook komend jaar zal normen en waarden bij ons de hoogste prioriteit blijven houden omdat dit de basis is voor de wijze waar wij in deze vereniging met elkaar zullen moeten omgaan.

 

Ik kan u in deze mededelen, dat wij binnenkort wederom een dag zullen uittrekken voor een ” sessie op de hei ” waar wij de gestelde doelen in ons beleid zullen toetsen en waar nodig zullen aanpassen om ook de komende jaren een antwoord te hebben op de komende ontwikkelingen en niet achter de feiten te behoeven aan te lopen. De wereld om ons heen verandert en snel en natuurlijk ook binnen de voetbalwereld en dus ook binnen onze vereniging.

Wij overwegen en dit is bijna uniek in de voetbalwereld om te komen tot instelling van een zogenaamd beroepscommissie waarbij de leden de gelegenheid geboden wordt om tegen besluiten en maatregelen genomen naar hoor en wederhoor door het bestuur opgelegd zich te kunnen verweren zoals dat ook in de normale maatschappij plaatsvindt.

 

Financieel gezien was het voor uw bestuur om na een aantal jaren van zorg en tegenslagen, nu met enige bescheiden trots op de algemene ledenvergadering de leden een positief resultaat te kunnen melden. Dit was mede te danken aan een aantal moeilijk genomen besluiten waarvoor wij u nogmaals onze dank willen betuigen voor uw begrip, doch dringend noodzakelijk om een dusdanig resultaat te kunnen behalen, zodat wij u ook dit verenigingsjaar geen contributieverhoging behoefde door te voeren en tevens ons de gelegenheid biedt om ruimte te creëren om noodzakelijke investeringen mogelijk te maken. Én ook voor dit verenigingsjaar staan wij met de vastgestelde begroting in relatie tussen inkomsten versus uitgaven er op dit moment gunstig voor en kunnen wij op financieel gebied keurig en op tijd aan onze verplichtingen voldoen.

 

Was dames en heren de 1e kerstveiling een succes, de onlangs gehouden 2e kerstveiling overtrof alle verwachtingen en dankzij u als koper en de grandioze medewerking van onze sponsoren konden wij een netto resultaat van zo’n 33.000,-- euro behalen. Nogmaals onze oprechte dank daarvoor aan u allen. Doch dit resultaat was niet mogelijk geweest als wij niet zoals altijd konden rekenen op de tomeloze inzet van onze medewerkers en medewerksters op velerlei gebied en dit alles wederom onder leiding van ons onvolprezen bestuurslid Mario Boselie.


Dezelfde Mario, dames en heren, is ook zoals u reeds bericht voorzitter geworden van de jubileumcommissie in het kader van ons 90-jarig bestaan in 2009. Hij heeft zich weten te omringen met medewerkers met heel veel ervaring. Zowel binnen als buiten de vereniging en ik kan u reeds nu verzekeren, dat dit jubileum een succes zal worden van ongekende omvang. De eerste plannen in die richting zijn reeds gezet en u zult de komende tijd hieromtrent regelmatig op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen in deze.



Na beëindiging van de viering van dit jubileum zult u tevens met een nieuwe voorzitter worden geconfronteerd, daar dan voor mij de tijd is aangebroken om na 15 jaar de voorzittershamer met veel plezier en animo te hebben gehanteerd ( hoewel u wellicht daarover een andere gedachte heeft ) deze hamer aan een nieuwe kandidaat over te dragen.

 

Het doet ons een groot genoegen u te kunnen berichten, dat de lang verwachte en dringend noodzakelijke multifunctionele ruimte (MFR) over een aantal weken zal worden opgeleverd. De tijd is dan daar, dat onze medewerkers/sters hun eigen onderkomen zullen hebben en zij af zijn van de ellende die zij lang hebben ondervonden en hun werk hebben moeten verrichten onder zeer moeilijke en UDI onwaardige omstandigheden. Wij willen hen allen daarvoor ten zeerste bedanken en vertrouwen, dat u met trots binnenkort uw werk zult kunnen verrichten in deze nieuwe ruimte met alles erop en eraan.

We zullen moeten nadenken over een benaming voor dit paviljoen hoewel er reeds wordt gesproken over het ” rovershol ” en zullen wij tevens af zijn van de ongewenste maatregelen die wij hebben moeten nemen ten aanzien van de ontbrekende kleedruimtes. Nogmaals willen wij ook langs deze weg u onze dank overbrengen voor het begrip dat u hiervoor heeft getoond. U ziet dames en heren, dat we alles kunnen bereiken als we er ons maar lang genoeg mee bezig houden.

 

Langs deze weg doe ik een dringend beroep op u allen om de komende wedstrijden van ons vaandelteam als een man achter het elftal te gaan staan, zodat wij binnenkort van die ongewenste plek zullen weg zijn. Ik moet u zeggen, dat wij deze huidige plaats niet gewend zijn, doch als je met zoveel blessureleed wordt geconfronteerd, dan kan en moet je vertrouwen blijven houden en met de volledige inzet van ons allen gaar dat zeker lukken. Want vertrouwen in jezelf en niet wat je presteert is de sleutel tot komend succes.

 

Mag ik tot slot dames en heren u allen bijzonder hartelijk dankzeggen voor uw tomeloze  inzet en medewerking op velerlei gebied en in welke vorm dan ook en wij spreken de wens uit dat wij ook komend jaar op u allen in het belang van UDI’19 mogen rekenen. U vrijwilliger bent immers het hart van de vereniging en zonder u zouden wij niets kunnen beginnen.



Ik weet dames en heren geen formule voor succes. Wel voor falen en dat is het om alle 1600 leden naar de zin te maken. Mag ik een toast uitbrengen op uw gezondheid en dat in de eerste plaats voor u persoonlijk zoals u hier aanwezig bent. Maar ook voor al diegenen om u heen die u dierbaar zijn en wens u allen een voorspoedig, gelukkig maar bovenal een gezond 2008.

 

Henk J. Salome.  

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.