Reserveteam UDI bereikt finale en gaat op herhaling

HSV Hoek had te weinig kwaliteit in huis om het onze jongens echt moeilijk te maken. De 0-0 was een redelijke afspiegeling van de wedstrijd ondanks dat UDI in tegenstelling tot HSV Hoek enkele goede mogelijkheden kende om tot scoren te komen. Eerder had UDI thuis al met twee tegen nul gewonnen. Terugkijkend op beide wedstrijden is UDI de terechte finalist en mag voor de tweede keer op rij gaan proberen om de Nederlandse titel in de wacht te slepen.

De tegenstander probeerde in de eerste helft met druk naar voren te voetballen om de wedstrijd open te breken middels een doelpunt. Enkele kleine kansen creëerde Hoek wel maar echt gevaarlijk werden ze nooit. De verdediging stond haar mannetje en de paar schoten op goal konden gemakkelijk gekeerd worden door onze keeper Danny Witjes. In de twintigste minuut kwam Tom van der Molen ongelukkig in botsing met de keeper. Geblesseerd moest Tom het veld verlaten. Het middenveld van UDI kreeg daardoor een probleem erbij omdat niet echt een reserve-middenvelder wegens blessures voor handen was. Toch heeft zijn vervanger Daan Koenen zich goed van zijn taak gekweten.

Na de thee was Hoek niet meer bij machte om ook maar enig gevaar te stichten in de defensie van UDI. De aanvallers van UDI kregen echter te weinig ballen vanuit het middenveld waardoor zij steeds de bal moesten komen ophalen om voorwaarts te kunnen spelen. Het lukte Tim Wolf bijna daarmee te scoren. Hij pakte de bal op op het middenveld, maakte een rush langs de lijn, trok vervolgens naar binnen en loste een schot op goal. Onhoudbaar voor de keeper maar de bal ging jammer genoeg voorlangs.

Zowel Michiel Zuidam als trainer Frank Klotz typeerden de wedstrijd als ‘moeizaam'. "In de tweede helft stond ons team beter. Er was een betere aansluiting vanaf het middenveld en we hebben eigenlijk geen enkele kans weggegeven", waren de woorden van Michiel. "Wij hadden de betere kansen. Het wegvallen van Tom baarde me zorgen maar de jongens hebben het goed opgevangen. We zijn de terechte finalist", sloot Frank Klotz aan op de woorden van Michiel.

Door de halve finale te winnen hebben de jongens van het Tweede zich geplaatst voor de finale om het landskampioenschap voor reserve-elftallen.  UDI speelt de finale tegen de reserves van VVSB uit Noordwijkerhout. De finale wordt gespeeld op neutraal terrein en wel op zaterdag 7 juni om 14.30 uur op de accommodatie van VVOG te Harderwijk.