ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Zaterdagdienst bij UDI19

04-03-2008 • Seizoen 2007 2008 | Nieuws
UDI'19 is op zoek naar personen die 's morgens één of meerdere uren op de zaterdagmorgen wil participeren binnen de zaterdagdienst van de jeugdafdeling. De zaterdagdienst bestaat uit een groep mensen die het juiste verloop van de wedstrijden begeleidt zodat ieder jeugdlid op de goede manier zijn wedstrijd kan spelen.

De wedstrijdsecretaris bepaalt de wedstrijden, soms ook de scheidsrechter. Ook het tijdstip waarop er gespeeld gaat worden behoort tot hun bevoegdheden. Het is aan de zaterdagdienst om te zorgen dat deze planning ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Dit houdt onder meer in dat de zaterdagdienst de tegenstander en scheidsrechter ontvangt en informeert over gebruik kleedlokaal en veld. De zaterdagdienst zier er op toe dat dat de wedstrijden op tijd beginnen uiteraard in samenwerking met de groepsleiders en de leiders. Vooral het op tijd beginnen van wedstrijden is bij UDI'19 van cruciaal belang. Als de wedstrijd niet op tijd begint dan betekent dat dat binnen ons strakke schema zich problemen gaan voordoen voor wat betreft kleedkamergebruik en veldbezetting.

De zaterdagdienst ziet er dus op toe dat de regels nageleefd worden. Echter bij problemen is creativiteit gewenst om een en ander toch soepel te laten verlopen.  Mocht de scheidsrechter niet op komen dagen of de tegenstander is verlaat dan dienen de mensen van zaterdagdienst binnen het kader van de mogelijkheden oplossingen te zoeken.

Een andere belangrijke taak zijn de afgelastingen. Het veld wordt 's morgens al vroeg gekeurd. Wanneer besloten wordt om tot afgelasting van de wedstrijden over te gaan dienen de UDI-teams en hun tegenstanders snel geïnformeerd te worden.

De hierboven beschreven taken worden met veel plezier en enthousiasme door de groep uitgevoerd. Altijd is er tijd voor een grapje en een gezellig moment. Daarentegen moet er ook wel eens een beslissing genomen worden die niet voor iedereen even plezierig is. Besef dat dergelijke besluiten in het belang van de spelers genomen worden.  

Op dit moment rouleert een groep van 5 personen. Helaas is dit te weinig. Mocht je interesse hebben om je bij  deze groep aan te sluiten, dan ben je van harte welkom. In overleg kan geregeld worden dat je aanwezig kunt zijn op die tijden die je wenst.

Met sportieve groet

Robert Janzen
Secretaris Jeugdbestuur

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.