VVSB-2 wint strijd van UDI-2 na penalties

UDI 2 verliest finale kampioenschap van Nederland

UDI 2 is er niet in geslaagd om het landskampioenschap voor reserveteams te behalen. Op het terrein van VVOG in Harderwijk was VVSB-2 na de reguliere speeltijd en verlenging (0-0) in de strafschoppenreeks de sterkste ploeg.

Er waren vandaag ondanks de verre reis van beide ploegen veel supporters afgereisd naar Harderwijk om de beide teams te steunen. Naar schatting zo'n 500 vonden een plaatsje langs het hoofdveld van VVOG. De wedstrijd startte voor beide teams matig. VVSB had iets meer veldoverwicht maar kon in de aanvangsfase ook nauwelijks gevaarlijk worden. Na een kleine 10 minuten begon het plotseling te regenen en terwijl de toeschouwers langs de lijn in allerijl een plekje zochten op de tribunes of onder een afdak moesten de spelers gewoon door. Meer dan enkele kleine kansjes aan beide zijden zijn er nog niet al moet gezegd dat de linksbuiten van VVSB wel constant voor grote dreiging zorgde en rechtsachter Dellemann, die niet fit aan de wedstrijd begon, handen vol werk bezorgde.

Na ongeveer een half uur spelen zijn er twee goede kansen voor VVSB. De eerste kans is er voor de fysiek sterke spits die voorlangs schoot en even later was er weer een actie van de linksbuiten maar gelukkig voor de Udenaren schiet de spits in de rebound tegen de benen van UDI-keeper Witjes op. Rechtsachter Dellemann blijkt dan toch niet fit genoeg om verder te spelen en voor hem in de plaats komt Dimitri Cremers te spelen waardoor Patrick Kremers naar rechtsachter verhuisd. De Udense aanvoerder geeft in de loop van de wedstrijd blijk een sterke verdediger te zijn want het gevaar van de linksbuiten wordt direct een stuk minder groot. Aan UDI-zijde komt er vlak voor rust de eerste goede kans na een actie van Zuidam op links kan v.d. Molen niet zuiver genoeg inschieten en gaat zijn inzet voorlangs.

Na de rust is de regen opgehouden en komt zowaar de zon te voorschijn. De Udenaren hebben in de rust waarschijnlijk wijze woorden van trainers Klotz gekregen want men gaat beter van start in die tweede helft. Al na 2 minuten is het Groenemans die een vrije trap kort uitvoert en vervolgens vanaf 30 meter verwoestend uithaalt maar de bal op de lat ziet spatten. UDI 2 blijft sterker en na een kwartier in de tweede helft is er vanaf links een lange bal op v.d. Molen die het duel met de keeper aangaat maar ondanks de kluts beland de bal net naast het doel. Vervelend voor UDI is echter dat hij met deze actie geblesseerd raakt en vervangen moet worden. VVSB probeert af en toe wel gevaar te stichten maar weet zich geen echte kansen te creeren. Aan beide zijden zijn de krachten al duidelijk aan het wegvloeien en naarmate de wedstrijd vordert moeten de verzorgers steeds vaker het veld in voor kramp en andere pijntjes. Tien minuten voor tijd is er een fraaie actie van Tim Wolf die op rechts door komt en met een mooie lob de keeper passeert. Helaas voor hem en de rest van de Udenaren weet een verdediger van VVSB de bal van de doellijn te koppen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd ontsnappen de Udenaren aan een nederlaag wanneer Witjes een diepe bal niet goed inschat en de linksbuiten een vrije schietkans krijgt maar gelukkig voor de Udenaren slechts het zijnet vindt.

Door deze 0-0 stand moet er verlengd gaan worden.  Direct na de start van die verlenging is het invaller Patrick Witjes die zich met een korte kapbeweging vrij speelt maar zijn inzet via de doelman in het zijnet ziet belanden. Enkele minuten later is het een andere invaller, Daan Coenen, die de keeper bijna verrast met een mooi schot. In de tweede helft van de verlenging is het VVSB dat meer druk zet en enkele malen een goede kans krijgt. Achterin staat Patrick Kremers echter ijzersterk te verdedigen. De druk van VVSB wordt alsmaar groter en er volgt een serie corners maar de UDI-muur valt niet en na 120 minuten moeten penalties de beslissing gaan geven in deze over gehele wedstrijd gezien toch wel gelijkwaardige strijd tussen beide ploegen.

VVSB mag de strafschoppenreeks starten en schiet de eerste penalty binnen. Vervolgens is er wat commotie op het veld omdat de scheidsrechter ineens een aantal mensen van het veld wil hebben. Of het aan deze onplezierige onderbreking lag zal niemand ooit weten maar feit is wel dat Thijs Groenemans, die anders altijd scoort vanaf de 11 meter,  zijn inzet gekeerd ziet door de doelman. Nadat VVSB vervolgens geen fout meer maakt en ook Stefan Hoeij zijn inzet gekeerd ziet is het na de vierde benutte VVSB-strafschop gedaan met de strijd en kan de tegenstander uit Noordwijkerhout het feest gaan vieren. De Udenaren liggen verslagen op de grond. Nadat vorig jaar na verlenging UNA de sterkste bleek is het nu weer niet gelukt. Jammer voor dit team dat een prachtig slot aan het seizoen had kunnen geven maar men heeft vandaag goede strijd geleverd en was helaas ongelukkig in de strafschoppenreeks.

Opstelling UDI-2: Denny Witjes, Milan Dellemann (32. Dimitri Cremers), Willem van Hooft, Thijs Groenemans, Patrick Kremers,  Johan van Malsen, Stefan van Hoeij, Tom v.d. Molen (66. Daan Coenen), Tim Wolf (83. Patrick Witjes), Tom Vievermans en Michiel Zuidam.