Baronie wint in Uden (1-2)

UDI nu rode lantaarndrager

Na de behoorlijke wedstrijd twee weken geleden in Papendrecht bleef UDI vandaag helaas met 0 punten achter. Baronie was zeker in het begin sterker en kwam vroeg op voorsprong. Na de rust kreeg men welgeteld twee kansen maar wist men toch de 0-2 te scoren. De treffer van Witjes ver in blessuretijd was enkel voor de statistieken.

De wedstrijd van vandaag werd overschaduwd door het nieuws van het plotselinge overlijden van Theo Kremers,vader van UDI 1-speler Armand Kremers en directeur van Stersponsor Willems Technische Installaties. Voor aanvang van de wedstrijd was er dan ook een minuut stilte. Uiteraard ontbrak Armand in de opstelling van deze middag. Op het middenveld was er daarom een plaats ingeruimd voor Laurens Dekker.

De Udenaren begonnen vrij slap aan de wedstrijd en al in de 3e minuut was het raak. Na een vrije trap van Baronie kon van den Dungen de bal nog weg slaan maar vervolgens stond de Udense verdediging te slapen en kon Alex van 't Geloof de bal simpel aan de eerste paal binnen schuiven. Na een kwartier spelen zijn er een tweetal kansen voor de Udenaren maar zowel van de Heuvel als Dekker hebben het vizier niet op scherp staan. Vooral de linkeraanvaller van Baronie Basoki zorgt voor veel gevaar. Vlak voor rust krijgen de Udenaren de beste kans maar Smulders kopt met te weinig overtuiging de bal in het zijnet.

Na de rust komt Stewart in het veld voor Brocks en is er zeker in het begin wat meer controle. Na 12 minuten een gekraakt schot van Stewart en uit de corner die volgt kopt van Herpen goed in maar wordt de bal van de lijn gered. De meeste energie van de wedstrijd komt vrij in de 14e minuut wanneer van den Heuvel een duel aan gaat met een Baronie verdediger die op de grond valt en naar het hoofd grijpt. Aanvoerder Veuger van Baronie kan zich niet beheersen en stormt op van den Heuvel af waarbij de waarnemingen over hetgeen er gebeurd  is langs de zijlijn in ieder geval erg afwijkend zijn. Nadat de rust is weer gekeerd en de scheidsrechter met de grensrechter overleg heeft gepleegd wordt niet alleen Veuger met rood weggestuurd maar moet ook van de Heuvel met rood van het veld. In de 30e minuut valt de beslissing wanneer linkerverdediger van Poppel het middenveld over steekt en met zijn mindere rechterbeen de bal langs de verbouwereerde UDI-keeper schiet. Enkele UDI-spelers gingen hierbij niet vrijuit door slap verdedigen. Na dit doelpunt probeert UDI wel aan te vallen maar de meeste passes komen niet aan of eindigen bij de tegenstander. Het is invaller van Malsen die nog de beste mogelijkheid krijgt maar zijn inzet is te zwak. In de blessuretijd maakt Patrick Witjes nog wel de 1-2 maar deze is alleen van statistische waarde wanneer de scheidsrechter vlak erna de wedstrijd beeindigd. Al met al een matige wedstrijd van UDI-zijde die het de gasten van Baronie uit Breda niet echt moeilijk hebben gemaakt. Door de winst van Geldrop staan de Udenaren nu bovendien alleen op de laatste plaats. Wellicht dat volgende week de wedstrijd in Gemert een ommekeer kan brengen.

Opstelling UDI: van den Dungen, Schaap (68. Witjes), van der Wijst, Smulders, van Zanten, van de Meulenhof, Kuijpers, Brocks (46. Stewart), Dekker (77. van Malsen), van Herpen en van de Heuvel.