Bekernederlaag UDI 1 tegen sv TOP (0-1)

Voor UDI 1 is het bekeravontuur na de eerste ronde alweer voorbij. Op zaterdagavond moest worden aangetreden tegen sv TOP met de wetenschap dat een gelijkspel voldoende zou zijn voor de volgende ronde. De wijze waarop de Udenaren de eerste helft speelde was echter bijzonder matig. Tekenend was dat de eerste echte UDI-kans pas na 70 minuten in de tweede helft kwam.

sv TOP begon de eerste helft beter en kreeg enkele kleine kansen waarbij het vizier van de voorwaartsen niet op scherp stond. Vlak voor de rust kwam sv TOP verdiend op 0-1 na een foutje in het centrum van de verdediging profiteerde Johan Eernhart optimaal met een bekeken lob over de keeper. In de tweede helft werd het spel aan Udense zijde niet veel beter en beperkte TOP zich logischerwijs tot verdedigen en loeren op een kansje. In de 70e minuut een geweldig schot van Martijn Kuipers waar de TOP-goalie met uiterste krachtinspanning de bal tot corner wist te verwerken. De Udenaren bleven opportunistisch de bal hoog inspelen maar er werden te weinig duels gewonnen. In de laatste minuten kreeg TOP zowaar nog twee grote kansen op een extra doelpunt maar beide keren wist men het doel niet te vinden.

Voor UDI 1 zit er niets anders op als deze week volop trainen in de aanloop naar het eerste competitietreffen a.s. zondag bij sv Meerssen. Het positieve nieuws van de dag was nog wel de overwinning van UDI 2 bij SBV waardoor UDI 2 zich wel wist te plaatsen voor de volgende ronde van de beker voor standaardteams.