Duidelijke nederlaag UDI 1 in Deurne (4-1)

Deurne domineert eerste helft

In de eerste helft was de thuisclub heer en meester en leidde bij de rust dik verdiend met 2-0. Vooral op het middenveld wonnen de mannen van Deurne de slag en hadden de Udenaren veel moeite met de beweeglijkheid van de tegenstander. Na de rust kwamen de UDI-mannen beter in het spel maar de overwinning was uiteindelijk toch duidelijk 4-1 in het voordeel van Deurne.

Deurne - UDI

UDI-trainer van Bijsterveld heeft deze week lang zitten puzzelen hoe hij deze wedstrijd zou moeten starten. Met de nog altijd afwezige Peter vd Heuvel en ook de afwezigheid van de voor langere tijd geblesseerde Richard van den Boogaard en Donny van Herpen was het al niet simpel. Bovendien bleken zowel Armand Kremers als Martijn Kuijpers nog hinder te ondervinden van een blessure. Gelukkig voor UDI konden die beide spelers wel aan de wedstrijd beginnen. UDI begon de eerste helft met een 3-5-2 opstelling met Smulders en van Zanten als mandekkers en Schaap als vrije man achterin. Al snel na aanvang van de wedstrijd bleek dat Deurne de ploeg in vorm was waar de bal simpel en snel rondging en vooral het middenveld duidelijk een overwicht had op de Udenaren. Het eerste doelpunt van de wedstrijd valt na 15 minuten wanneer Maarten Vos een lange bal krijgt, deze goed aanneemt en met een simpele beweging Theo van den Dungen omspeelt en scoort. Deurne blijft de veel betere ploeg en het is aan enkele keren goed uitkomen van Theo van den Dungen te danken dat er niet meer gescoord wordt. In de 36e minuut is er echter een onachtzaamheid in de UDI-defensie wanneer Rob van Bree een goede pass geeft op de volledig vrijstaande Joep Sijbers die simpel de 2-0 kan binnen schieten.

In de rust komt Denny Witjes als vervanger van de zieke Theo van den Dungen in het spel. Deurne is nu minder overheersend en laat zich wat verder terugzakken. Met de komst van rechteraanvaller Tim Wolf (voor Ramon Schaap) gaat de Udense ploeg offensiever spelen. In de 57e minuut valt echter al de beslissing wanneer Deurne op 3-0 komt door een corner van Rob van Bree waar UDI-doelman Witjes zich verkijkt en de volledig vrijstaande Sijbers simpel kan inkoppen. Enkele minuten later is het echter toch 3-1 wanneer Sam Wassenberg een prima pass van Armand Kremers controleert en de bal beheerst langs Deurne keeper Budziak plaatst. UDI is vanaf dan de meest aanvallende ploeg waarbij ook enkele kleine kansen worden gecreeerd. Met de inbreng van Michiel van Zuidam voor Bart van der Wijst komt er nog meer aanvallende kracht in de Udense ploeg. In de 79e minuut ontsnapt Deurne aan de aansluitingstreffer wanneer Martijn Kuijpers vanaf 30 meter met links hard uithaalt en de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in komt. Wanneer deze pegel wel een doelpunt opgeleverd had was er wellicht nog sprake geweest van een spannende wedstrijd. In de laatste minuut weet Deurne nog een treffer te maken maar deze 4-1 is alleen van statistische waarde. Over de gehele wedstrijd gezien is de overwinning van Deurne verdiend maar hopelijk weten de Udenaren moed te putten uit het behoorlijke spel in het grootste deel van de tweede helft. Volgende week staat de zware thuiswedstrijd tegen DESK op het programma.

Opstelling UDI: Theo vd Dungen (46. Denny Witjes), Patrick Smulders, Ramon Schaap (54. Tim Wolf), Matthias van Zanten, Bart vd Wijst (70. Michiel van Zuidam), Jesper Brocks, Martijn Kuijpers, Mark vd Meulenhof, Laurens Dekker en Sam Wassenberg.