EVV neemt 3 punten mee naar huis (1-2)

Werklust Udenaren niet beloond

UDI speelde vandaag wederom een zespuntenduel waarbij nu EVV te gast was op het Udense sportpark. Hoewel de regen met bakken naar beneden viel was het veld redelijk bespeelbaar. In de eerste helft waren het vooral veel duels en glijpartijen. Na de rust kwamen de echte kansen waarbij de Udenaren zich gelukkig mochten prijzen dat EVV het vizier niet op scherp had staan. Na een 0-2 achterstand werd het nog 1-2 en daardoor bleef het spannend maar de overwinning voor EVV was over de hele wedstrijd gezien toch dik verdiend.

De eerste helft kenmerkte zich vooral door glijpartijen zonder dat er sprake is van grote kansen. De beste kans voor EVV is er in de 12e minuut wanneer Aelbrecht door de achterhoede komt en inschiet maar een uitstekend keepende UDI-doelman van den Dungen op zijn weg vindt. In de 38e minuut krijgt Smulders geel na een kleine overtreding waarbij de EVV-ers echter wel heel nadrukkelijk om geel vroegen. Twee minuten later is er dan een opstootje met Smulders die weer een confrontatie heeft met Aelbrecht waarbij over en weer geduwd wordt. Op advies van de assistent-scheidsrechter ontvangt Aelbrecht geel en Smulders rood. Volgens de latere verklaring van de scheidsrechter zou Smulders geslagen hebben maar dat was voor de gewone toeschouwer niet te zien. De rest van de wedstrijd spelen de Udenaren dus met 10 man. Op slag van rust nog een kleine kans voor UDI wanneer van der Wijst met links inschiet maar zijn schot van de doellijn wordt gewerkt.

Na de rust wordt EVV almaar sterker en wanneer UDI opbouwt aan een aanval is het EVV dat in de omschakeling steeds erg snel voor het Udense doel komt. In 60e minuut weet de UDI-verdediging nog een bal van de lijn te redden maar twee minuten later is het alsnog raak. Evelein geeft vanaf links een goede voorzet en Schouwenaar kan aan de 2e paal simpel binnen schieten. De 0-1 stand is dan al dik verdiend. In de daaropvolgende 15 minuten is het steeds EVV wat met grote kansen voor het Udense doel komt maar achtereenvolgens missen Aelbrecht en Evelein (2x) enorme kansen om de stand verder op te voeren. In de 77e minuut is het dan wel raak wanneer de ingevallen Brouwers de 0-2 binnen schiet. Voor UDI het signaal alles naar voren te gooien in de hoop dat er nog een bal wel goed zou vallen. In de 83e minuut veert de UDi-aanhang op wanneer een corner wordt genomen door van der Wijst en spit van den Heuvel aan de eerste paal hard binnenschiet (1-2). In de 86e minuut volgt een kans voor van den Heuvel op uitstekend doorkoppen van van Herpen maar doelman Berghuis weet de inzet bekwaam te keren. Twee minuten later volgt de grootste kans voor de Udenaren wanneer de ingevallen Dekker op snelheid de achterhoede voorbijgaat en de bal voorbij iedereen richting doel speelt waar van den Heuvel komt inlopen. Door de modder blijft de bal echter steken en kan de EVV-verdediging redding brengen.

Na dik vijf minuten blessuretijd beeindigd de scheidsrechter het duel en is de overwinning voor EVV op basis van de vele grote kansen terecht. Door de 1-2 stand bleef het weliswaar lang spannend maar de tien Udenaren kwamen ondanks de grote werklust simpelweg kwaliteit tekort om EVV van een overwinning af te kunnen houden. Komende zaterdag speelt UDI de inhaalwedstrijd tegen Meerssen en die wedstrijd begint om 17.00 op het Udense sportpark.

Opstelling UDI: Theo van den Dungen, Patrick Smulders, Milan Dellemann, Ramon Schaap (72. Mark vd Meulenhof), Matthias van Zanten, Bart vd Wijst, Armand Kremers, Earnest Stewart (60. Jesper Brocks), Sam Wassenberg (67. Laurens Dekker), Donny van Herpen en Peter van den Heuvel.