Gelijkspel in Papendrecht voor UDI 1 (1-1)

Slecht veld maakt goed voetbal onmogelijk

De Udenaren speelden vandaag in Papendrecht een hele aardige wedstrijd en keerden terecht met een punt huiswaarts. In de eerste helft kwam UDI verdiend op voorsprong door een kopbal van van Herpen maar vlak voor rust werd er op het middenveld slordig balverlies geleden en was het de gevaarlijke aanvaller Giovanni Klaverweide die de bal voor de voeten kreeg en beheerst UDI-keeper van den Dungen uitkapte en de bal in het doel schoot.

Waar in het verleden door sommige spelers nog wel eens werd geklaagd over de grasmat op het eigen Udense sportpark was er vandaag een echte reden tot opmerkingen over het speelveld. Het veld van Papendrecht was erg zacht en extreem ongelijk. Een pass over de grond hobbelde alle kanten uit en kwam vaak niet aan. Wanneer een bal dan wel aan kwam was het vaak erg lastig de bal onder controle te houden. Terugspelen op de doelman was ook steeds een riskante onderneming waar beide keepers echter nog redelijk goed mee om gingen. Bovendien stond er een harde wind schuin over het veld zodat van goed voetbal geen sprake was. Aan beide zijden was er echter volop inzet en hadden de beide verdedigingen genoeg te doen. Aan UDI-zijde behoorde linksachter Matthias van Zanten samen met Armand Kremers tot de besten van het veld. Hij had zijn handen vol aan Klaverweide maar wist goed stand te houden.

In de aanval was het vanaf de start nog geen Peter van de Heuvel maar kreeg Patrick Witjes de voorkeur om samen met Donny van Herpen het aanvalsduo te vormen. Op het middenveld was er ook een wijziging waar Johan van Malsen door zijn sterke optredens in de afgelopen weken de plaats op het rechtermiddenveld kreeg toebedeeld en daarmee Jesper Brocks op de bank hield. De wedstrijd begon aftastend met af en toe een aanval maar er was vooral veel verkeer op het middenveld. In de 18e minuut komt de thuisclub voor het eerst gevaarlijk voor het Udense doel wanneer Klaverweide de bal over van den Dungen speelt maar Mark van de Meulenhof met een uiterste inspanning de bal uit het doel weet te koppen. Langzaamaan wordt UDI sterker en na een afgeslagen corner is het van Herpen die op de achterlijn een scherpe voorzet in huis heeft die door Smulders wordt ingekopt maar bekwaam gered door Papendrecht-goalie Johan van der Werff. In de 27e minuut is er dan reden tot juichen wanneer Kuijpers een corner prima indraait en Donny van Herpen de bal hard in het doel kopt en daarmee de 0-1 op het bord brengt. Vlak voor de rust wordt er op het Udense middenveld slordig balverlies geleden en zoals de hele wedstrijd al is Papendrecht extreem snel in de omschakeling. De bal wordt ingebracht en niet goed verdedigd waarna deze voor de voeten van Klaverweide valt. Hij kapt beheerst van den Dungen uit en plaatst de bal in het doel (1-1).

Na de rust eenzelfde spelbeeld met veel duels en veel rommelige situaties waarin een aantal spelers maar moeilijk op de been kan blijven. Na bijna 65 minuten is er een uitstekende doortikbal van van Herpen die Kuijpers vrij voor de keeper brengt. Zijn goede diagonale schot wordt echter goed gepakt door van der Werff. Na een half uur ontsnapt Klaverweide even aan de aandacht van de Udenaren maar zijn inzet met links gaat voorlangs. Beide ploegen komen nog enkele malen voor het doel van de tegenstander maar echte gevaarlijke kansen levert dat niet meer op. In de 45e minuut veren de meegereisde UDI-supporters op wanneer de ingevallen van den Heuvel in een 1:1 duel op het doel af gaat en binnen de zestien meter neer gaat. De scheidsrechter oordeelde echter dat er geen sprake was van een overtreding en daarmee bleef de 1-1 stand op het bord staan. Al met al een wedstrijd die het aanzien zeker waard was maar helaas slechts één punt opleverde.

Opstelling UDI: Theo vd Dungen, Patrick Smulders, Mark vd Meulenhof, Matthias van Zanten, Bart vd Wijst, Johan van Malsen (72. Laurens Dekker), Martijn Kuijpers, Earnest Stewart, Armand Kremers, Donny van Herpen en Patrick Witjes (62. Peter vd Heuvel).