JVC wint verdiend in Uden (1-3)

UDI 1 kansloos in thuisduel

Vandaag stond de thuiswedstrijd op het programma tegen de kampioen van afgelopen seizoen. De Udenaren begonnen redelijk aan de wedstrijd met al in de 9e minuut een grote kans voor Earnest Stewart die met een diepe bal weggestuurd werd maar alleen voor keeper Nielen de kans niet wist te verzilveren. Enkele minuten later was er het eerste gevaarlijke moment voor JVC en het was Danny van Raay die met een mooie trap de bal vanaf zo'n 25 meter in de bovenhoek krulde en daarmee Theo van den Dungen kansloos liet. In het begin van de wedstrijd waren veel wederzijdse overtredingen waarbij de scheidsrechter wel heel nadrukkelijk de fouten van UDI bestrafte. In de 17e en 22e minuut was Jesper Brocks met twee maal geel het slachtoffer en mocht dus vervoegd gaan douchen. Vanaf dat moment is de wedstrijd volledig in handen van de gasten uit Cuijk.

UDI - JVC

In de 33e minuut wordt de wedstrijd, voor zover dat al niet was, definitief beslist als Gesthuizen een vrije trap hoog indraait in een groep spelers en de bal achter de UDI-goalie verdwijnt. Volgens de geleerden was het Dennis Krijgsman die de bal heeft geraakt waarmee de verdiende 0-2 op het bord kwam. In de rust verlaat Milan Delleman het veld en komt met Donny van Herpen een extra aanvaller om te proberen voorin meer aanvalskracht te brengen. In de 46e minuut de tweede kans voor UDI waarbij Bart van der Wijst een prima voorzet heeft die door Patrick Witjes net naast wordt gekopt. JVC blijft zonder echt gevaarlijk te worden rustig combineren en loeren op de volgende kans. In de 58e minuut is het Dave Eveleens die met een mooie beweging twee Udense spelers op het verkeerde been zet en vervolgens een prima voorzet geeft op Ferdi Akankan die aan de eerste paal simpel in kan tikken. JVC zakt nu definitief terug en geloof het allemaal wel. UDI krijgt zowaar iets meer balbezit maar gevaar voor het Cuijkse doel is er nauwelijks. Voor het thuispubliek kwam dan in de 77e minuut nog even een moment om te juichen. Een vrije trap op een meter of 25 recht voor het JVC doel wordt door Earnest Stewart over de muur gekruld waarop keeper Nielen zich duidelijk verkijkt en de bal door de armen in het doel ziet verdwijnen. De ingevallen JVC-spits Imro de Waard kon in de 25 minuten speeltijd die hij vandaag kreeg nauwelijks indruk maken maar had nog wel een kans die in het zijnet belandde.