Onverdiende nederlaag UDI tegen UNA (0-2)

Verdiende punten blijven uit

UDI 1 speelde vandaag een behoorlijke wedstrijd maar verloor uiteindelijk toch met 0-2. Voor UNA scoorde Carlo Vorstenbosch beide doelpunten al zat aan het eerste doelpunt wel een buitenspel-luchtje. Voor de Udenaren moet het vertoonde spel toch goed zijn voor het zelfvertrouwen want er werd zeker in de eerste helft goed gespeeld.

De eerste helft was UDI duidelijk de betere ploeg. In de 11e minuut gaat Laurens Dekker voorbij de UNA-doelman en wordt door hem met de handen licht geraakt. De scheidsrechter geeft in plaats van een penalty echter een gele kaart aan Dekker vanwege een vermeende schwalbe. Enkele minuten later ontsnapt UDI wanneer een klutsbal voor het eigen doel prima wordt gered door Theo van den Dungen. De rest van de eerste helft blijven de Udenaren aanvallen maar vooral UNA-aanvoerder Dragan Thijssens is een grote sta in de weg die telkens souverein ingrijpt. Vlak voor de rust gaat Kuijpers alleen op de UNA-doelman af maar deze weet zijn inzet goed te keren.

In de tweede helft starten de Udenaren wat minder goed en komt UNA iets beter in zijn spel. In de 56e minuut wordt Carlo Vorstenbosch, ogenschijnlijk ruim in buitenspel positie, aangespeeld en hij maakt alleen voor UDI-doelman van den Dungen geen fout als hij de bal beheerst langs de UDI-goalie speelt en daarmee de 0-1 op het bord brengt. Enkele minuten later is het Peter Smulders die een goede vrije trap van Ernie Stewart over de lat weet te tikken. UDI blijft aanvallen en in de 66e minuut komt men bijna op 1-1 wanneer Donny van Herpen met links hard uithaalt en de UNA-doelman dit schot slechts moeizaam tot een corner kan verwerken. In de 75e minuut valt de definitieve beslissing wanneer in de zestien meter een duwfout wordt gemaakt op Carlo Vorstenbosch die de terecht toegekende penalty vervolgens zelf onberispelijk binnen schiet (0-2). UDI blijft hartstochtelijk aanvallen maar meer dan enkele kleine kansen voor Sam Wassenberg en Matthias van Zanten komen er niet meer. Al met al krijgt UNA met deze overwinning meer dan waarop het gezien het spelbeeld de gehele wedstrijd recht op had. Komende zondag krijgen de Udenaren een nieuwe kans wanneer de inhaalwedstrijd thuis tegen DESK op het programma staat.

Opstelling UDI: Theo vd Dungen, Bart vd Wijst, Patrick Smulders, Mark vd Meulenhof, Matthias van Zanten,  Jesper Brocks (74. Patrick Witjes), Martijn Kuijpers, Earnest Stewart, Armand Kremers, Laurens Dekker (65. Sam Wassenberg) en Donny van Herpen.