Ruime nederlaag Udenaren in Cuijk (3-0)

UDI doet zichzelf tekort in Cuijk

Wie alleen de eerste helft zou hebben gezien zal de eindstand niet willen geloven maar feit was dat UDI in de eerste helft heer en meester was en minimaal een keer had moeten scoren. Wanneer dat niet gebeurd valt het doelpunt altijd aan de andere zijde en nu was het Gesthuijzen die vlak na de rust met een lepe vrije trap JVC op voorsprong bracht. Toen tien minuten later JVC op 2-0 kwam was de wedstrijd al gespeeld.

Voor UDI-trainer Coolen begon de wedstrijd met een noodzakelijke omzetting omdat eerste doelman van Den Dungen in de warming-up een rugblessure opliep. In zijn plaats moest dus A1-keeper Thijs van Hoeij vanaf de start aan de bak. UDI begint zeer sterk aan de wedstrijd en in de 9e minuut is er al de eerste kans wanneer Brocks Stewart wegstuurt maar deze niet goed kan afronden. Over het hele veld wordt er door de Udenaren veel druk gezet waar de spelers van JVC niet zo goed raad mee weten. In de 15e minuut de volgende levensgrote kans voor Stewart wanneer een voorzet vanaf links van Kuijpers komt, van den Heuvel slim overstapt maar Stewart van dichtbij over het doel schiet. Halverwege de eerste helft alweer de volgende goede kans voor UDI wanneer Smulders vanaf ruim 20 meter een vrije trap hard laag inschiet maar JVC-goalie Wijnen goed pareert. Deze voormalige jeugdkeeper van UDI afkomstig uit Odiliapeel maakte vandaag een solide indruk. Dit in tegenstelling tot het vertoonde spel van JVC in de eerste helft. Pas enkele minuten voor de rust kreeg JVC de eerste kans maar Brocks wist de bal tijdig uit de doelmond weg te werken.

Iedereen had de hoop dat UDI na de rust op eenzelfde manier zou starten als de eerste helft maar niets was minder waar. De tegenstander kreeg overal op het veld wat meer ruimte en rond de zestien had men steeds kleine overtredingen nodig om de aanvallers te stoppen. In de 48e minuut mag Gesthuijzen vanaf 20 meter aanleggen maar waar iedereen rekent op een voorzet plaatst hij de bal zuiver rechtstreeks via de binnenkant van de paal achter doelman van Hoeij. Het spel van UDI zakt direct nog verder in en JVC maakt het spel. Vooral Gesthuijzen maakt in deze tweede helft het verschil voor de Cuijkenaren. Na 60 minuten spelen weer een vrije trap aan de rechterzijde buiten de zestien meter die door Gesthuijzen strak hoog wordt voorgezet en Krijgsman de bal maar hoeft te raken met het hoofd om de 2-0 op het bord te brengen. Vanaf de aftrap krijgt Bart van der Wijst de bal aangespeeld en slalomt hij door de Cuijkse defensie. Helaas voor alles en iedereen wat UDI een warm hart toedraagt beland zijn afsluitende inzet echter in het zijnet. Ook de vrije trap die Stewart enkele minuten later mag nemen treft geen doel wanneer deze simpel wordt gepakt door Wijnen. Na 66 minuten gaat Coolen vol op de aanval spelen met het inbrengen van Wassenberg en van Herpen voor Brocks en de licht geblesseerde Stewart. Ondanks deze goede bedoelingen krijgen de Udenaren de deksel snel op de neus wanneer enkele minuten later Schaap zijn 2e gele kaart krijgt voor een onduidelijke overtreding die wel bestraft werd door de soms warrig leidende scheidsrechter. UDI laat de moed echter niet zakken en probeert ondanks de numerieke minderheid verder aan te vallen. Door de ondertal situatie en blik naar voren komt er achterin echter meer ruimte voor de aanvallers van JVC. Zij krijgen nog enkele kleine kansen maar weten het net niet te vinden. De laatste treffer van JVC mag op het conto van enkele Udenaren worden geschreven die met nog vijf minuten te spelen volop in discussie gingen met de scheidsrechter nadat hij JVC een vrije trap had toegekend. Terwijl de Udense spelers nog aan het praten waren werd de vrije trap snel en slim genomen en kon Kappen uit een voorzet vanaf links simpel de 3-0 aantekenen.

Volgende week spelen de Udenaren thuis tegen EVV uit Echt. Dit was de enige ploeg waar voor de winterstop van werd gewonnen en ook nu zouden de drie punten zeer welkom zijn om aansluiting te krijgen met de plaatsen 10 t/m 12.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Patrick Smulders, Bart vd Wijst, Ramon Schaap, Matthias van Zanten, Jesper Brocks (66. Sam Wassenberg), Martijn Kuijpers, Armand Kremers, Earnest Stewart (66. Donny van Herpen), Laurens Dekker (79. Tim Wolf) en Peter van den Heuvel.