Simpele bekerwinst bij Avanti'31 (0-3)

Goede eerste helft voldoende voor de overwinning.

UDI 1 moest op deze druilerige dinsdagavond naar Schijndel voor de tweede wedstrijd in de bekerpoule tegen 2e klasser Avanti'31. Op een prachtige grasmat was één helft goed voetbal voldoende voor de 0-3 winst. De overwinning was een feit maar helaas moest wel een aantal spelers geblesseerd het veld verlaten. Hopelijk valt het mee zodat zaterdag tegen sv TOP weer in de complete formatie aangetreden kan worden.

Na een afwachtend begin in de eerste vijftien minuten werd het tempo van de wedstrijd door de Udenaren steeds verder opgevoerd. De tegenstander had hier duidelijk moeite mee en moest vaak achter de feiten aanlopen. De eerste goal (na 19 minuten) kwam echter uit een stilstaande situatie waarbij Martijn Kuipers vanaf rechts met zijn sterke linkerbeen de bal perfect voor gaf en Patrick Smulders de bal onhoudbaar achter de Schijndelse keeper kon koppen. Na ruim een half uur een soortgelijke situatie waarbij wederom de bal vanaf de rechterzijde hoog richting zestien meter werd gekruld, Donny van Herpen boven zijn tegenstander uit toornde en met een ferme knik de bal via de binnenkant van de paal in het doel zag verdwijnen (0-2). De combinaties op de vochtige grasmat volgden elkaar in snel tempo op en regelmatig verscheen een UDI-speler voor het Avanti-doel. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam in de 40e minuut toen de bal na een aanval over vier schijven met kort tikwerk op de rand van de zestien voor de voeten werd gelegd van Martijn Kuipers die onberispelijk de 0-3 binnen schoot. Direct hierna moest hij echter met een blessure het veld verlaten.

Over het spel na de rust kunnen we kort zijn. Op het Udense middenveld werd erg slordig gespeeld en de voorwaartsen werden nauwelijks bereikt. De thuisclub probeerde met fysieke duels de bal te veroveren maar menigmaal werd daarbij ook de tegenspeler geraakt. In een van die duels moest ook aanvoerder Patrick Smulders geblesseerd naar de kant. Bovendien werden de voorwaartsen van UDI erg vaak terug gevlagd, en gefloten, voor (vermeend) buitenspel. De thuisploeg wist zich ook niet echt raad met de geboden ruimte en pas in de laatste minuten van de wedstrijd wist men, in het schemer, de weg naar het doel van Theo v.d. Dungen te vinden. Bij een bal op de paal in de 83e minuut had hij het geluk aan zijn zijde. In de slotminuten bewees hij als enige UDI-speler na de rust zijn normale niveau te halen met enkele goede ingrepen.

Aanstaande zaterdag volgt het derde bekerduel. De tegenstander in deze thuiswedstrijd is dan 1e klasser sv TOP en de wedstrijd begint om 18.00 uur.