Typisch Limburgse overwinning voor Meerssen (3-1)

Nederlaag UDI 1 met perspectief.

UDI 1 moest deze eerste wedstrijddag van de competitie afreizen naar het Zuid-Limburgse Meerssen. In de praktijk vaak een stugge tegenstander welke vanuit de counter genadeloos toe kan slaan. Vandaag was wat dat betreft een copie van eerdere wedstrijden tegen Meerssen. UDI had de betere kansen maar Meerssen maakte de doelpunten.

De Udenaren begonnen met de verwachtte opstelling met Sam Wassenberg in de voorhoede samen met Donny van Herpen. De eerste 20-25 minuten was het een wedstrijd waarbij aan twee kanten wat afgetast werd zonder grote kansen. In de 26e minuut zet Sam Wassenberg zijn directe tegenstander in een lijf aan lijf duel goed weg maar zijn lob over de keeper mist de richting en beland vlak naast het doel. Meerssen wordt gaandeweg de wedstrijd iets beter en laat vooral de bal sneller rondgaan. In de 40e minuut is er een grote inschattingsfout van UDI-doelman Theo v.d. Dungen die uitkomt naar de hoek van het zestien meter gebied op een diepe bal terwijl Patrick Smulders gewoon in de buurt was en zou kunnen verdedigen. Door de actie van de doelman valt de bal echter voor de voeten van Michael Ramakers die geen enkele moeite heeft de bal in het lege doel te plaatsen (1-0). UDI gaat echter niet bij de pakken neer zitten en na een goede voorzet van de ingevallen Mark v.d. Meulenhof (liesblessure Ramon Schaap) is het Sam Wassenberg die van net buiten de zestien meter de bal snoeihard langs de Meerssen-goalie in het net laat verdwijnen. De verdiende 1-1 ruststand was daarmee een feit. Net voor de rust moest ook Armand Kremers al geblesseerd het veld verlaten en voor hem in de plaats kwam Johan van Malsen.

De eerste paar minuten na rust was UDI duidelijk nog niet bij de les. Na een voorzet vanaf links door Luuk Fiddelers misten twee Udense verdedigers de bal waardoor die voor de voeten viel van Michiel Pluim die niet aarzelde en de 2-1 binnen schoot. Vanaf dat moment begon UDI beter te spelen met een centrale rol voor Bart v.d. Wijst en Johan van Malsen op de rechterzijde op het middenveld. De druk op het Limburgse doel werd met de minuut groter en in de 55e minuut resulteerde dit in twee enorme kansen. Eerst kwam een goede voorzet van links waar Johan van Malsen de bal netjes naar de grond in de rechterhoek kopte maar de keeper kon redding brengen. Nog geen 30 seconden later een prima redding van Meerssen doelman Max Severijns op een afstandsschot van Mark v.d. Meulenhof. In de 61e minuut past UDI de derde wissel toe en komt A-junior Laurens Dekker het veld in als vervanger van Donny van Herpen. Vanaf dat moment gaat UDI nog beter spelen en is er veel dreiging naar voren met snelle aanvallen. Na een mooie combinatie tussen Johan van Malsen en Laurens Dekker snelt de laatste richting achterlijn en geeft een uitstekende voorzet op Sam Wassenberg die met een halve omhaal net geen doel treft. Enkele minuten later de volgende levensgrote kans voor de Udenaren als Johan van Malsen vrijgespeeld wordt maar hij de bal netjes over de keeper maar ook naast het doel plaatst. De spelers van Meerssen die na de 2-1 nauwelijks meer enige actie naar voren ontplooien hebben nu steeds meer overtredingen nodig om de Udenaren te stoppen. In de 83e minuut speelt Laurens Dekker zichzelf met een fraaie beweging vrij maar ziet zijn inzet op doellijn gekeerd door een verdediger. In de rebound krijgt Patrick Smulders ook een levensgrote kans maar helaas duurde zijn actie net iets te lang. Daar waar vriend en vijand in Meerssen zat te wachten op de Udense gelijkmaker, die dik verdiend zou zijn, was het echter toch Meerssen dat met een vlijmscherpe counter naar voren kwam. Het was Sjoerd Knibbeler die de bal aan de eerste paal hard onder de UDI-doelman in schoot (3-1). De teleurstelling aan Udense zijde na deze nederlaag was groot. Zeker op basis van de uitstekende tweede helft zou minimaal een punt verdiend geweest zijn. Toch moet de manier waarop in de tweede helft gespeeld is, met veel inzet en vlotte combinaties, voldoende perspectief bieden voor de volgende wedstrijden. A.s. zondag wacht Papendrecht in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.