UDI 1 niet verder dan 1-1 tegen Papendrecht

Terecht gelijkspel in eerste thuiswedstrijd

Voor de Udenaren stond vandaag de eerste thuiswedstrijd op het programma. Met een van de laatste wedstrijden van de vorige competitie nog vers in het geheugen wisten we dat er een tegenstander kwam met veel snelheid in de voorhoede. De eerste helft begon rustig met nauwelijks echte doelkansen. Het publiek veerde voor de eerste keer op in de 44e minuut toen Glen den Uyl namens Papendrecht op links door kon komen en verwoestend buiten het bereik van eenieder de bal op de paal uiteen zag spatten.

In de blessuretijd van de eerste helft de tweede grote kans van de wedstrijd toen Giovanni Klaverweide mocht uithalen maar met een uitstekende redding voorkwam Theo van den Dungen de achterstand. Na de rust kwamen beide teams met meer aanvallende impulsen. Al in de 48e minuut kon Armand Kremers een bal van links goed inglijden maar op de lijn werd redding gebracht. Toch een beetje uit het niets kwam de 1-0 voorspong voor UDI op het bord. Uit een uitstekende corner van Jesper Broks wist Richard van den Boogaard op de hem zo kenmerkende wijze de bal hard met het hoofd te raken en de bal sloeg via de onderkant van de lat in het doel. Papendrecht werd steeds sterker en zeker na de komst van Samir Acharrat aan de zijde van Papendrecht had de Udense achterhoede de handen vol aan de voorwaartsen. Met enige regelmaat moest de Udense keeper redding brengen. Na een aantal wissels in de 83e minuut was de organisatie nog even zoek en kon Samir Acharrat de bal klaar leggen voor Giovanni Klaverweide die de bal simpel binnen kon tikken. Daarmee kwam de over de gehele wedstrijd gezien toch wel terechte 1-1 eindstand op het bord.

Opstelling UDI: Theo vd Dungen, Mark vd Meulenhof, Patick Smulders, Richard vd Boogaard, Matthias van Zanten, Jesper Broks, Martijn Kuijpers, Armand Kremers (77. Earnest Stewart), Bart vd Wijst (70. Johan van Malsen), Donny van Herpen, Laurens Dekker (83. Stijn van Cuijk).