UDI 1 oefent tegen SvSSS (1-1)

Rentree spits Peter van den Heuvel

De spelers van UDI 1 hebben de eerste wedstrijd van 2008 al weer achter de rug. Op deze zaterdagavond werd bij kunstlicht vriendschappelijk geoefend tegen 3e klasser SvSSS uit Udenhout. Na een 0-1 ruststand was het Donny van Herpen die in de tweede helft de 1-1 eindstand op het scorebord bracht.

De Udenaren begonnen met de opstelling waarmee ook de laatste wedstrijden van 2007 werden gespeeld. Pas in de 23e minuut kwam de eerste grote kans voor UDI met een schot van Kremers wat prima gered werd door de SvSSS-goalie. In de 29e minuut wordt er slordig balverlies geleden op het Udense middenveld waarna de bal direct diep wordt gespeeld. Doelman Theo van den Dungen snelt het doel uit maar kan de bal niet weg werken en uit de kluts valt de bal pardoes voor de voeten van een SvSSS-speler die met een bekeken schot de bal in het lege doel plaatst (0-1). Vlak daarna krijgt Wassenberg na goed doorkoppen van van Herpen een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker maar oog in oog met de keeper besluit hij de bal naast de keeper maar ook naast het doel te plaatsen. Vlak voor de rust is het Stewart die met een lange rush aan de rechterkant op komt en de bal prima terug legt op van Herpen die met links hard uithaalt maar de SvSSS-goalie wederom een prachtige redding ziet verrichten.

Na de rust is er de rentree van van den Heuvel na maandenlange afwezigheid. Zijn komst samen met de entree van Dekker aan de linkerkant zorgt de eerste tien minuten na rust voor veel gevaar voor het doel van SvSSS. Al na twee minuten komt van den Heuvel een teenlengte tekort om aan de tweede paal de bal binnen te tikken. In de 51e minuut volgt de gelijkmaker door van Herpen wanneer hij de bal op de achterlijn onderschept en met enig effect op doel schiet. De verdediger die de bal probeert weg te werken mist het leder echter volledig zodat de bal langzaam de doellijn passeert (1-1). Enkele minuten later komt UDI bijna op voorsprong wanneer Stewart de keeper passeert en goed in schiet maar zijn inzet wordt op de doellijn door een veldpspeler geblokkeerd. Na dit wervelende begin zakt de wedstrijd weer weg naar het niveau van de eerste helft en is UDI wel veel in balbezit maar van vloeiende aanvallen is nauwelijks meer sprake. In de 26e minuut dan nog een hoogtepuntje wanneer Stewart op rechts goed door gaat en de bal hard laag voor geeft waar van den Heuvel net te hoog mikt en zijn inzet over het doel ziet verdwijnen. Vlak voor het einde van de wedstrijd dan nog een tweetal kansen voor Stewart en Dekker maar beide keren vinden zij de uitstekende SvSSS-goalie op hun weg.

Voor UDI 1 volgt komend weekeinde een korte oefentrip naar Spanje waar een aantal keren getraind zal worden en ook een oefenwedstrijd tegen een Spaanse tegenstander zal worden gespeeld.

Opstelling UDI: Theo vd Dungen (46. Denny Witjes) , Bart vd Wijst (46. Milan Delleman), Patrick Smulders (46. Ramon Schaap), Mark vd Meulenhof, Matthias van Zanten, Jesper Brocks (46. Johan van Malsen), Martijn Kuijpers, Earnest Stewart, Armand Kremers (46. Laurens Dekker), Sam Wassenberg (46. Peter van den Heuvel) en Donny van Herpen.