UDI 1 onderuit in Schijndel (3-0)

Eerste drie punten voor Schijndel/Bol Accountants

De Udenaren moesten vandaag aantreden in Schijndel in een wedstrijd waarin beide partijen toe waren aan de eerste winst. De eerste helft was echter een behoorlijke afspiegeling van de stand op de ranglijst met van beide kanten bijzonder matig spel. Meest typerend was wellicht nog wel dat het eerste doelpunt van Schijndel werd gemaakt door UDI-spits Donny van Herpen die met een onfortuinlijke kopbal de eigen doelman passeerde.

Schijndel - UDI
Matthias van Zanten probeert de bal te koppen

In het eerste kwartier van de wedstrijd kwam UDI twee keer voor het doel van Schijndel maar beide keren kon Patrick Witjes de bal helaas niet tussen de palen krijgen. Zeker de tweede poging met een lob net over had meer verdiend. Het eerste Schijndelse wapenfeit was een schot van Udenaar Leroy van Dijk waarbij Theo van den Dungen prima ingreep. In de 37e minuut dan de 1-0 voor Schijndel. Een hoekschop van Schijndel-zijde wordt doorgekopt en valt vervolgens pardoes op het hoofd van UDI-spits Donny van Herpen die zijn eigen doelman kansloos laat. De vraag is wellicht wel waarom UDI bij een corner van de tegenpartij steeds met de hele ploeg terugzakt in de eigen zestien meter waarbij het dus erg druk is. De rest van de eerste helft bleef hetzelfde wedstrijdbeeld geven met twee ploegen die wellicht wel wilden maar niet konden.

Vlak na het begin van de tweede helft loopt Matthias van Zanten tegen zijn eerste gele kaart op in deze wedstrijd. Schijndel begint beter aan de tweede helft en de eerste twintig minuten moet Theo van den Dungen regelmatig ingrijpen op doelpogingen van ondermeer Smulders, Hadouir, Hakkert en El Allachi. De Udenaren zijn in deze periode nauwelijks voor het Schijndelse doel te vinden. In de 73e minuut loopt van Zanten tegen zijn tweede gele kaart aan en moet dus met rood naar de kant. De laatste vijftien minuten proberen de Udenaren meer druk naar voren te maken met ondermeer een invalbeurt van Ramon Schaap die als gelegenheidsspits wat actie moest gaan brengen in de voorhoede. Voor Schijndel was dit prima want nu kon men blijven counteren. In de 81e minuut wordt de bal bij UDI achterin rond gespeeld waarbij Smulders probeert Leroy van Dijk uit te kappen maar deze wist de bal te ontfutselen en kon simpel de 2-0 binnen schieten. Met lange ballen probeerde UDI nog iets te forceren maar in de 91e minuut was het Younus Hadouir die op aangeven van Leroy van Dijk de nederlaag voor UDI nog groter maakte door de 3-0 te scoren. Al met al een matige wedstrijd waarbij Schijndel op basis van de tweede helft met meer doelkansen toch wel verdiend wist te winnen. De Udenaren staan nu samen met OJC Rosmalen en Geldrop op een gedeelde laatste plaats. Volgende week komt JVC Cuijk op bezoek, een goede tegenstander, maar hopelijk kunnen dan eindelijk eens de noodzakelijke punten gepakt worden.

Actiemoment voor het doel van Schijndel/Bol Acc.

Opstelling UDI: Theo vd Dungen, Bart vd Wijst, Patrick Smulders, Richard vd Boogaard, Matthias van Zanten, Jesper Brocks (78. Johan van Malsen), Martijn Kuijpers (63. Michiel van Zuidam),  Earnest Stewart, Armand Kremers (79. Ramon Schaap), Donny van Herpen en Patrick Witjes.