UDI 1 sensationeel met drie punten naar huis vanuit Echt (1-2)

Tumultueus slot met drie rode kaarten

UDI 1 heeft eindelijk de eerste winst te pakken in deze competitie. In Echt werd een behoorlijke eerste helft gespeeld waarin EVV helaas wel wist te scoren. Na de rust begon EVV sterker maar gaandeweg de wedstrijd werden de gasten steeds sterker en kreeg eenieder het gevoel dat een punt of zelfs meer mogelijk was. Door treffers van Mark van de Meulenhof in de 64e minuut en Laurens Dekker, enkele minuten voor tijd, kregen de Udenaren uiteindelijk de drie punten die over gehele wedstrijd gezien dik verdiend waren.

EVV - UDI'19

De Udenaren moesten vandaag afreizen naar nummer 2 EVV uit Echt. Afgelopen seizoen was EVV in beide wedstrijden de sterkste partij. Afgelopen week liep de thuisclub tegen DESK tegen de eerste nederlaag aan. Aan de zijde van UDI ontbrak Armand Kremers wegens een blessure. Al in de tweede minuut van de wedstrijd moest Richard van de Boogaard geblesseerd het veld verlaten. Voor hem in de plaats kwam Ramon Schaap die de positie van laatste man ging bekleden en een prima wedstrijd speelde. Op het middenveld was tot veler verrassing Mark van de Meulenhof als verdedigende man geposteerd en ook hij kan terugkijken op een goede wedstrijd met vele nuttige ingrepen. Na een aftastend begin aan beide zijden werd het in de 16e minuut plotseling 1-0 toen aanvoerder Welters vanaf ruim 35 meter uithaalde en de bal via de onderkant van de lat in het doel zag verdwijnen. UDI-keeper Theo van den Dungen stond in deze situatie iets te ver voor het doel maar werd wellicht wel verblind door de laagstaande zon.

UDI bleef na deze tegenslag niet bij de pakken neerzetten en bleef zoeken naar de openingen. In de 29e minuut eigenlijk de eerste echte kans voor EVV als Timmermans uithaalt maar UDI-doelman van den Dungen uitstekend ingrijpt. Twee minuten later volgt een enorme kans voor Martijn Kuipers wanneer Patrick Witjes de bal door goed storen veroverd en de bal via Donny van Herpen voor het rechterbeen van Kuipers beland. Helaas voor alle UDI-fans was zijn inzet te zacht en kon keeper Berghuis redding brengen.

Na de rust start EVV iets beter en krijgt Aelbrecht twee goede kopkansen welke niet worden benut. Martijn Kuipers heeft inmiddels een gele kaart gekregen. In de 64e minuut is er reden tot vreugde wanneer een voorzet van Schaap vanaf de linkerzijde door de verdediging van EVV voor de voeten van Mark van de Meulenhof wordt gekopt en deze plaatst de bal beheerst in het doel waarmee de dikverdiende 1-1 een feit is. Aan beide zijden komt er nu iets meer ruimte voor de aanvallers. Na een kleine zeventig minuten ontsnapt UDI wanneer een speler van EVV de bal een laatste zetje geeft maar niet in de gaten had dat hij buitenspel stond. Na een diepe bal wint Patrick Witjes door goed zijn lichaam te gebruiken knap een duel maar helaas voor alles wat UDI was ging de bal rakelings aan de verkeerde zijde van de paal. Iets meer dan tien minuten voor tijd komt Laurens Dekker de moe gestreden Patrick Witjes vervangen. Al binnen twee minuten laat hij vervolgens zien hoe gevaarlijk hij is met zijn grote snelheid met de bal aan de voet. Een keer komt hij zelfs alleen voor de keeper maar ook nu beland de bal net aan de verkeerde kant van de paal. In de 83e minuut van de wedstrijd is het UDI-aanvoerder Patrick Smulders die een doorgebroken speler van EVV vasthoudt en terecht met rood van het veld wordt gestuurd. De daaropvolgende vrije trap wordt door Theo van den Dungen met een uiterste krachtsinspanning uit de benedenhoek getikt. Ondanks de numerieke minderheid is UDI nu de betere ploeg. EVV wil wel aanvallen maar mist de scherpte en precisie. Het hoogtepunt voor heel UDI komt in de 86e minuut wanneer Laurens Dekker diep wordt gestuurd en hij verdediger Elfrink voorbij loopt alsof deze stil staat. Alleen voor keeper Berghuis blijft Dekker uiterst koel en plaatst de bal beheerst in het doel. De ontlading aan UDI-zijde is uiteraard groot maar de wedstrijd is nog niet gespeeld. EVV blijft komen en ver in blessuretijd lijkt het onheil alsnog over UDI af te komen wanneer een EVV-aanvaller licht wordt vastgehouden en de scheidsrechter tot een penalty besluit. Gelukkig voor Uden en omgeving heeft de assistent-scheidsrechter vooraf al buitenspel geconstateerd. De scheidsrechter besluit dat vlagsignaal over te nemen waar EVV uiteraard niet gelukkig mee was. Dom is echter dat UDI-speler Kuipers in deze situatie wegens protest een tweede gele kaart oploopt en moet vertrekken. De Udenaren moeten de laatste paar minuten met 9 man verder maar weten de overwinning uiteindelijk veilig te stellen. Na afloop is de frustratie bij EVV zodanig groot dat een van de EVV-spelers alsnog rood ontvangt van de scheidsrechter.

Opstelling UDI: Theo vd Dungen, Patrick Smulders, Richard vd Boogaard (2. Ramon Schaap), Matthias van Zanten, Bart vd Wijst , Jesper Brocks, Martijn Kuijpers, Earnest Stewart, Mark van de Meulenhof, Donny van Herpen (89. Milan Delleman) en Patrick Witjes (78. Laurens Dekker).