UDI doet zichzelf tekort bij OJC (0-0)

Veel kansen in eerste helft

UDI speelde op deze regenachtige middag bij OJC Rosmalen een alleszins redelijke wedstrijd. In de eerste helft was de Udense ploeg veel beter als de thuisploeg en had het bij rust eigenlijk 0-2 moeten staan maar grote kansen werden helaas niet benut. In de tweede helft was het een wedstrijd die meer gelijk op ging maar doelpunten kwamen er niet meer zodat UDI slechts met 1 punt genoegen moest nemen.

Trainer Coolen moest vandaag puzzelen met de opstelling omdat door schorsingen zowel Smulders als Schaap afwezig waren en middenvelder Stewart verplichtingen had bij NAC. Ook keeper van den Dungen bleef geblesseerd aan de kant. In zijn plaats stond A1-keeper Thijs van Hoeij vanaf de aftrap in het doel. Het centrum werd vandaag gevormd door Tom v.d. Molen en Mark v.d. Meulenhof en beide spelers kunnen terugzien op een zeer solide wedstrijd. De directe tegenstanders wisten eigenlijk geen kansen te creeren en wanneer het nodig was werd door een van beiden goed ingegrepen.

De eerste helft werd in het  begin vooral gekenmerkt door het grote aantal keren dat spits van den Heuvel werd teruggefloten wegens buitenspel. In de 17e minuut veert de UDI-aanhang voor het eerst op wanneer Kuijpers op links doorkomt en een riante schietkans krijgt maar waarschijnlijk door gebrek aan vertrouwen kiest voor een matige voorzet. Enkele minuten later volgt dan wel een uitstekende voorzet van diezelfde Kuijpers op van den Heuvel maar de UDI-spits schiet de grote mogelijkheid net naast het doel. UDI begint steeds meer aan te dringen en OJC wordt keer op keer teruggedrongen op de eigen helft. Vooral op de linkerkant is Kuijpers de eerste helft goed op dreef. Na een onderschepping door v.d. Molen geeft deze een splijtende pass op Kuijpers die helaas geen goede voorzet kan produceren uit deze kans. Weer enkele minuten later komt er een goede pass op de rechterkant bij Brocks die een lage voorzet in huis heeft waar van Herpen net een teenlengte tekort komt om de bal binnen te glijden. Net voor de rust is er nog een goede kopkans voor van v.d. Molen maar zijn inzet wordt door de OJC keeper gepareerd. In de blessuretijd van de eerste helft volgen er dan nog enkele scrimmages voor het doel maar zowel van den Heuvel als Kuijpers weten het doel niet te vinden.

Na de rust het eerste wapenfeit van de thuisploeg wanneer een vrije trap van ruim 25 meter door Kromodikoro ineens op doel wordt geschoten maar bekwaam wordt gekeerd door van Hoeij. Na een klein kwartier volgt een schietkans voor van der Wijst maar ook zijn inzet gaat net naast het doel. Door de aanhoudende regen wordt het veld alsmaar gladder en zeker op het middenveld zijn er de nodige glijpartijen en wederzijds balverlies. Het niveau van de wedstrijd wordt er niet beter van. Aan UDI zijde komen dan nog wel Wassenberg en Dekker in het spel maar ook zij kunnen de ommekeer niet brengen.

Hoewel op het einde slechts 1 punt werd overgehouden aan dit duel was het voor de UDI-aanhang verheugend om te zien dat de achterhoede vandaag uit louter eigen UDI-jeugd bestond en een puike partij speelde. Door het verlies van zowel Schijndel als Geldrop is UDI weer een puntje dichterbij gekropen maar bevind het zich nog altijd op die vervelende laatste plek. Volgende week spelen de Udenaren thuis tegen Deurne en dat zal erg lastig worden. In Deurne werd de Udense ploeg eigenlijk weggespeeld maar wil UDI volgend seizoen ook nog in de hoofdklasse actief zijn zal alles op alles moeten worden gezet om te winnen tegen de nummer twee.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Tom van der Molen, Milan Dellemann, Mark vd Meulenhof, Matthias van Zanten, Bart vd Wijst, Armand Kremers, Jesper Brocks, Martijn Kuijpers (74. Laurens Dekker), Donny van Herpen (65. Sam Wassenberg) en Peter van den Heuvel.