UDI in slotfase langszij bij Dijkse Boys (2-2)

Publiek trotseert stormwind en slagregens

UDI 1 moest vandaag in bijzonder herfstachtige omstandigheden in Helmond aantreden tegen Dijkse Boys. Zeker in de eerste helft hadden beide ploegen veel last van de wind en harde regen. Na een 2-0 achterstand wisten de Udenaren met hard werken toch nog terug te komen dankzij uitblinker Donny van Herpen die met een assist en een doelpunt UDI het verdiende gelijkspel bezorgde.

Door de afwezigheid van Stewart begon UDI vandaag verrassend met Dekker op het linkermiddenveld terwijl voorin naast van Herpen Sam Wassenberg weer eens in de basis mocht beginnen. De harde wind en stevige regenval maakten het voor de toeschouwers (150) een zeer moeizame middag en menig paraplu bezweek door de zware windvlagen. Dijkse Boys kwam al in de 4e minuut gelukkig op een 1-0 voorsprong toen een schot van Assouiki door UDI-keeper van den Dungen onvoldoende gepareerd kon worden en door zijn natte handen in het Udense doel verdween. De rest van de eerste helft waren het vooral combinaties die niet aankwamen of passes die door het natte veld over zij- of achterlijn verdwenen. Aan de kant van Dijkse Boys was het vooral linkeraanvaller Letwory die meermalen gevaarlijk was en de verdediging van UDI handenvol werk bezorgde. Het beste wapenfeit van de Udenaren was in de 39e minuut toen Matthias van Zanten vanaf zeker 30 meter verwoestend uithaalde en Dijkse Boys keeper Kox met moeite kon pareren.

In de tweede helft probeerde UDI direct meer druk te zetten met schoten van Mark van de Meulenhof en Bart van der Wijst. Dijkse Boys was met counters en de wind in de rug regelmatig gevaarlijk. In de 56e minuut wordt Brocks vervangen door Patrick Witjes en met zijn komst is er meer actie en dreiging vanaf het middenveld. Na een klein kwartier is er een ogenschijnlijk onschuldige botsing tussen een speler van Dijkse Boys en UDI-keeper van den Dungen. Al direct wordt aangegeven dat het ernstig is en de keeper vervangen zal moeten worden. Uiteindelijk zal van den Dungen met een ziekenauto afgevoerd worden met onbekende verwondingen. Zijn plaats onder de lat wordt ingenomen door Denny Witjes die al na enkele minuten de bal uit het net moet halen als Dijkse Boys een corner krijgt en Mark van de Meulenhof de bal volledig verkeerd raakt en voorbij de eigen keeper schiet. De 2-0 is voor de Udenaren het sein nog meer naar voren te gaan spelen. Dijkse Boys beperkt zich tot counteren en het is aan een aantal zeer goede reddingen van Denny Witjes te danken dat Assouiki en Letwory geen doel treffen voor Dijkse Boys. Na 72 minuten de eerste grote kans voor UDI wanneer Patrick Witjes een voorzet geeft en Bart van der Wijst met rechts hard uithaalt maar slechts het zijnet treft. Enkele minuten later is het dan eindelijk wel raak voor de Udenaren. Het is Donny van Herpen, die een uitstekende wedstrijd speelt, die vanaf links goed doorgaat en de bal scherp aan de eerste paal inspeelt waar Sam Wassenberg attent reageert en de bal keurig intikt (2-1). Door deze treffer ruiken de Udenaren dat er meer in zit en gaan volop op de aanval spelen. Een inzet van Armand Kremers wordt echter op miraculeuze wijze door Bart van der Wijst geblokt zodat Kox niet in actie hoeft te komen. In de 82e minuut denkt heel UDI aan een strafschop wanneer Dekker op de hem zo kenmerkende wijze de zestien meter in gaat en op het moment dat hij wil uithalen volledig in de mangel wordt genomen door twee spelers van Dijkse Boys. Heel UDI is boos op de verder uitstekend leidende scheidsrechter Smeets maar deze blijft bij zijn beslissing dat het geen overtreding was. In de 4e minuut van de blessuretijd dan alsnog gerechtigheid vanuit Udens oogpunt als Bart van der Wijst op rechts de bal aangespeeld krijgt en een lage harde voorzet in huis heeft die door enkele mensen wordt gemist maar aan de tweede paal is het Donny van Herpen die de verdiende gelijkmaker tegen de touwen schiet. In de twee resterende minuten proberen de Udenaren zelfs nog voor de winst te gaan maar dat zat er ook niet meer in. Over de gehele wedstrijd gezien een terecht gelijkspel waarbij Dijkse Boys het zich mag aanrekenen dat de enkele grote kansen in de tweede helft niet verzilverd werden. Aan de andere kant werd er hard gewerkt door UDI en hadden ook zij enkele goede kansen. Komend weekeinde staat de voor UDI zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Geldrop/AEK op het programma en hopelijk komen er dan met eenzelfde instelling als vandaag eindelijk weer eens drie punten bij.

Opstelling UDI: Theo vd Dungen (58. Denny Witjes), Bart vd Wijst, Patrick Smulders, Mark vd Meulenhof, Matthias van Zanten, Jesper Brocks (56. Patrick Witjes), Martijn Kuijpers, Armand Kremers, Laurens Dekker, Sam Wassenberg en Donny van Herpen.