UDI met lege handen in Gemert (4-0)

Rode lantaarn blijft in Uden

De derby in Gemert trok vandaag onder een winterzonnetje toch nog ruim duizend bezoekers. De Udenaren speelden vandaag in Gemert een behoorlijke eerste helft maar Gemert wist uit een vrije trap wel op voorsprong te komen. Direct na de rust is er een foutieve terugspeelbal van Smulders waar Gemert van profiteert en op 2-0 komt. Vervolgens is Gemert de betere ploeg en volgen nog twee doelpunten zodat de teller op 4-0 bleef steken.

UDI 1 begon vandaag zonder van de Heuvel (geschorst) en Stewart (NAC) aan de wedstrijd in Gemert. Trainer van Bijsterveld had een tactische omzetting gedaan en speelde met Brocks verdedigend op de rechtervleugel en van der Wijst vooruitgeschoven op het middenveld naast Kremers. Zeker in de eerste helft speelde Brocks een behoorlijke wedstrijd. Voorin werd van Herpen bijgestaan door Dekker vanaf rechts en Witjes vanaf links. Het spel golft aanvankelijk wat op een en neer met een klein kansje van van Dijk die zijn schot voorlangs ziet gaan. In de 16e minuut krijgt Gemert een vrije trap net buiten de zestien en het is Roland van de Linden die de bal over muur in de bovenhoek plaatst. UDI-keeper van den Dungen raakt de bal nog wel maar kan een doelpunt niet voorkomen. Wellicht kon hij door het harde veld moeilijk afzetten maar vanaf de zijlijn zag de bal er niet onhoudbaar uit. De rest van de eerste helft blijft een gezapig beeld geven met weinig gevaar voor de beide doelen.

Na de rust is het al snel raak wanneer Smulders de bal terug wil koppen op zijn eigen keeper maar de bal verkeerd raakt en Bas van de Reijken een niet te missen kans geeft. Oog in oog met van den Dungen blijft de Gemert-spits rustig en komt de 2-0 op het bord. Direct na de aftrap krijgt Dekker op een voorzet van van Herpen een goede kans maar hij schiet voorlangs. Gemert wordt steeds feller en krijgt op beide vleugels veel meer druk naar voren. Aan de linkerkant van UDI krijgt Ronald van Herpen van Martijn Kuijpers steeds opvallend veel vrijheid. Eerst strandt van Herpen op doelman van den Dungen en even later krijgt van de Reijken een uitgelezen kans op de 3-0 maar hij mikt te hoog. In de 62e minuut is het echter wel raak wanneer van Dijk wel erg gemakkelijk zijn tegenstanders mag passeren en de bal van op de achterlijn inspeelt op van de Reijken die de bal in het lege doel kan schieten. De 3-0 stand is voor Gemert dik verdiend. Zo'n 10 minuten later wordt de 4-0 eindstand van de wedstrijd bereikt wanneer een corner van Gemert slecht wordt weggewerkt en Jorg Hazenveld van dichtbij de bal in het doel weet te frommelen. De voorwaartsen van UDI die de hele wedstrijd nauwelijks kansen hebben gekregen weten nog twee spaarzame acties te maken maar de kopbalvoorzet van Witjes is net te hoog voor Dekker. Twee minuten voor tijd is het Dekker die nog eens uithaalt maar de bal op de lat uiteen ziet spatten. Al met al een verdiende nederlaag voor de Udenaren. Komende zondag staat een echte zes-punten wedstrijd op het programma wanneer Geldrop/AEK, de nummer 13 van de standenlijst, op bezoek komt en een overwinning voor UDI noodzakelijk is om niet vaster op de laatste plaats te komen staan.

Opstelling UDI: Theo vd Dungen, Patrick Smulders (59. Ramon Schaap), Mark vd Meulenhof, Matthias van Zanten, Jesper Brocks, Bart vd Wijst, Martijn Kuijpers, Armand Kremers, Laurens Dekker, Donny van Herpen en Patrick Witjes.