UDI wint 2-1 van Geldrop

Veel publiek langs de lijn

UDI heeft vandaag goede zaken gedaan door in een rechtstreeks duel met 2-1 te winnen van Geldrop/AEK. Vlak voor tijd was het Peter vd Heuvel die met een fraaie lob de doelman van Geldrop verschalkte en de 2-1 op het bord bracht.

De verlaagde toegangsprijs en de oproep van het jeugdbestuur om met z'n allen UDI 1 te komen aanmoedigen had het nodige resultaat want het was al weer lang geleden dat er zoveel publiek langs de lijn stond. De ruim 1000 bezoekers kregen in de eerste helft aanvankelijk weinig te zien. Pas na bijna een half uur spelen was er de eerste goede kans voor UDI maar het schot van Kuijpers belandde in het zijnet. Nog geen minuut later kan Brocks uithalen maar zijn schot wordt gekraakt. In de 40e minuut komt er dan een echt vreugdemoment wanneer Bart van der Wijst op komt zetten en een combinatie aangaat met van Herpen en de bal binnen de zestien terug ontvangt. Hij aarzelt geen moment en schiet hard voorbij doelman van Veen de 1-0 binnen. Zowel naast als op het veld is de vreugde uitbundig.

Na de rust komen beide ploegen met meer inzet het veld op. In de 11e minuut beland een kopbal van Schaap in het zijnet. Een minuut later wordt het echter stil op het Udense sportpark wanneer Geldrop een corner krijgt te nemen en Busby alle vrijheid krijgt om de 1-1 binnen te koppen. UDI is even van slag en de mannen van Geldrop krijgen steeds meer drang naar voren. In de 17e minuut is het aan van Zanten te danken dat drie spelers van Geldrop er niet in slagen te scoren doordat hij goed naar de bal blijft kijken. UDI probeert meer naar voren te spelen maar mist enigszins de overtuiging en langzaam lijkt weer enige angst in de ploeg te sluipen. Duels worden niet scherp ingegaan en in de 36e minuut ontsnappen de Udenaren wanneer Banda alleen voor van den Dungen de bal voorlangs schiet. Peter van den Heuvel zorgt echter in de 40e minuut voor een geweldige explosie van vreugde wanneer hij diep aangespeeld wordt en een scherp duel aangaat met Busby. Hij laat zich niet wegzetten en lepelt de bal vervolgens met een bekeken lob over de keeper in het doel. Voor de weer volle bultsite wordt de treffer gevierd alsof een kampioenschap is behaald. Enkele minuten later is er nog een mooie combinatie tussen van Zanten en Witjes die door laatstgenoemde net naast wordt geschoten. De laatste minuten worden erg hectisch met veel overtredingen waarbij invaller van Malsen door twee simpel gegeven gele kaarten nog met rood van het veld moet. Na tien minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het welletjes en blies voor het einde. In de commotie die daarna nog ontstond doordat spelers van Geldrop richting scheidsrechter gingen om verhaal te halen was er nog een rode kaart voor Busby wegens aanmerkingen op de leiding.

De wedstrijd uitgeschreven door het jeugdbestuur voor team met de beste ondersteuning werd gewonnen door de F15 en MD1. De spelers van de F15 waren allen fraai getooid in UDI-shirt en zowel spelers als ouders waren mooi geschminkt in de UDI-kleuren. De meisjes van de MD1 waren als echte cheerleaders present. De winnaar in de categorie spandoek individueel was Koen van Dalen.

Opstelling UDI: Theo vd Dungen, Patrick Smulders, Bart vd Wijst, Ramon Schaap, Matthias van Zanten, Jesper Brocks (75. Johan van Malsen) , Martijn Kuijpers (88. Tom van de Molen), Armand Kremers, Laurens Dekker, Donny van Herpen (67. Patrick Witjes) en Peter van den Heuvel.