Zure nederlaag UDI 1 tegen DESK (1-2)

Gebrek aan scorend vermogen UDI

UDI blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Ondanks een groot veldoverwicht en ook veel meer kansen tegen koploper DESK staat er aan het einde toch 1-2 op het scorebord. In beide helften waren er levensgrote kansen voor de Udenaren maar de voorwaartsen lukt het maar niet het net te vinden. Aan de andere kant profiteert DESK optimaal met de 1-2 in de blessuretijd.

De wedstrijd begint identiek aan de vorige wedstrijd tegen UNA. UDI had iets meer balbezit maar toch duurde het tot de 28e min. voordat de eerste kans genoteerd kon worden. Laurens Dekker kreeg de bal prima aangespeeld door Bart van der Wijst maar zijn schuiver kon door de DESK goalie gepakt worden. Vijf minuten later een levensgrote kans voor Donny van Herpen die op 5 meter vrij voor de keeper komt maar slecht inschiet. Ook de opvolgende rebound voor Dekker gaat er niet in. Na 37 minuten een volgende kans na een actie tussen van der Wijst en Dekker welke door van Herpen weer niet benut wordt. Vlak voor de rust de laatste grote UDI-kans na een een-twee tussen Kuijpers en van Herpen waarna Kuijpers voorlangs schiet. DESK was in de eerste vijf en veertig minuten nauwelijks in de buurt van het UDI-doel te vinden.

Na de rust bleven de Udenaren aandringen maar kansen voor achtereenvolgens Brocks, Smulders en Dekkers werden niet afgerond. Toch had elke toeschouwer het gevoel dat het goed zou moeten komen. In de 81e minuut gaat Dekker weer goed door en komt alleen voor het doel maar zijn schuiver gaat net langs de verkeerde kant van de paal. Direct erna een goede kans voor van Oudenallen van DESK maar van den Dungen redt bekwaam. Een minuut later komt DESK dan toch op voorsprong wanneer een bal hoog voor het Udense doel komt en Theo van den Dungen wordt gehinderd. De scheidsrechter laat echter doorspelen en de val valt voor de voeten van Smulders die diagonaal hoog inschiet en DESK uiterst onverdiend op voorsprong brengt. Voor de Udenaren het sein nog meer aan te vallen. In de 91e minuut lijkt dan het verdiende loon te komen wanneer Sam Wassenberg na een goede voorzet van van der Wijst de 1-1 binnen kopt. UDI gaat direct verder op jacht naar de winst. Voor DESK komt dan echter een prima mogelijkheid om te counteren en na een gekraakte voorzet vanaf links komt de bal vrij voor Jan Vogels die simpel de 1-2 binnenkopt. De deceptie na afloop is enorm omdat de Udenaren nu voor de tweede week op rij volledig onverdiend de punten aan de tegenstander moeten laten. Volgende week speelt UDI de uitwedstrijd bij Dijkse Boys in Helmond.

Opstelling UDI: Theo vd Dungen, Bart vd Wijst, Patrick Smulders, Mark vd Meulenhof, Matthias van Zanten (89. Sam Wassenberg) , Jesper Brocks (86. Patrick Witjes), Martijn Kuijpers, Earnest Stewart, Armand Kremers, Laurens Dekker en Donny van Herpen.