Zware thuisnederlaag tegen Deurne (0-4)

UDI krijgt les effectiviteit van Deurne

UDI speelde vanmiddag weer met dezelfde achterhoede als vorige weekend tegen OJC Rosmalen. Al snel werd echter duidelijk dat de tegenstander nu een paar maten beter was. Het was vooral aan goed ingrijpen van doelman van Hoeij te danken dat Deurne met de rust al niet op een grotere voorsprong stond als de 0-1 die nu op het scorebord stond. Na de rust ging UDI vol op de aanval spelen maar een doelpunt leverde dat niet op. In plaats daarvan kon Deurne naar hartelust counteren naar een 0-4 overwinning.

Door de blessure van van den Dungen en de schorsingen voor Smulders en van Zanten moest trainer Coolen vandaag weer een beroep doen op enkele invallers. Van de Meulenhof en van de Molen vormden weer het centrum maar hadden al vanaf de start erg veel moeite met de voorwaartsen van Deurne. Opvallend was wellicht wel de plek die Kuijpers innam op de linksachterpositie. In de 4e minuut een aanval van UDI met van der Wijst die een slap schot heeft wat door van den Heuvel onvoldoende van richting veranderd kon worden. Rechtsachter Dellemann had een moeilijke middag en vooral in de beginfase raakte hij de bal enkele keren slordig kwijt waardoor Deurne kansen kreeg. Na twintig minuten de eerste grote kans voor Sijbers die alleen op van Hoeij afgaat maar de jonge doelman redt bekwaam. Enkele minuten later dan toch de 0-1 wanneer vd Meulenhof en vd Molen niet goed ingrijpen en Sijbers weer alleen op doel af mag en eenvoudig de 0-1 scoort. Tekenend voor UDI was een schot van vd Heuvel die met links de bal ver over het doel schoot. Op slag van rust is het weer van Hoeij die UDI in de wedstrijd houdt.

Na de rust wordt van den Heuvel door trainer Coolen naar de kant gehaald na een akkefietje met een van de Deurne verdedigers. De ervaren aanvaller was het daar niet mee eens maar had weinig keus als gewoon op de bank plaats te nemen. UDI gaat met de invallers Dekker en Wolf verder naar voren te spelen en ook van Herpen gaat dieper in de punt spelen. Men heeft een groot veldoverwicht maar grote kansen zijn er helaas nauwelijks. In de 70e minuut is er de grootste kans voor UDI wanneer Dekker een schietkans krijgt maar de ingeschoten bal gaat links voorlangs. In de 79e minuut volgt de beslissing wanneer Louwers optimaal gebruik maakt van de aan hem geboden ruimte en met een snelle tegenstoot de 0-2 scoort. BIj UDI zakt dan alle moed weg en in de minuten die volgen scoort Deurne nog tweemaal middels een doelpunt van van Schijndel en een verzilverde strafschop door Sijbers. De hoogte van de nederlaag is daarmee geflatteerd aan de ander kant is Deurne duidelijk effectiever in het afmaken van de kansen.

Door de nederlagen van Schijndel en Geldrop veranderd er aan de staart van de ranglijst niets. UDI speelt aanstaande zondag de inhaalwedstrijd tegen sv Meerssen en men hoopt dan weer op punten.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Tom van der Molen, Milan Dellemann (60. Ramon Schaap), Mark vd Meulenhof, Bart vd Wijst, Armand Kremers, Jesper Brocks (55. Tim Wolf), Martijn Kuijpers , Donny van Herpen, Sam Wassenberg en Peter van den Heuvel (53. Laurens Dekker).