ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Nieuwjaarstoespraak Henk Salome, voorzitter UDI19

01-01-2009 • Seizoen 2008 2009 | Nieuws
Ik spreek mijn  bewondering uit voor de helden van de dag die het gewaagd hebben om het nieuwe jaar te openen met een  traditionele Nieuwjaarsduik.

Het jaar 2008 is geschiedenis geworden en laat ons achter met vele herinneringen die voor een ieder van ons zo verschillend zijn geweest. We openen nieuwe bladzijden in het geschiedenisboek van UDI'19.  Voor de meesten bracht 2008 geluk en voorspoed, helaas voor enkelen teleurstelling en verdriet. Toch kunnen en mogen we niet daar lang bij stil blijven staan. Tijd en leven gaan immers verder. Wij hopen voor u allen dat de zon voor een ieder zal gaan schijnen en dat teleurstelling en verdriet achterwege blijven.

Ook het afgelopen jaar hebben velen de vereniging gesteund en gediend. Langs deze weg willen we al onze medewerkers en medewerksters daarvoor onze bijzondere dank betuigen. U bent immers het hart van de vereniging en wat zouden wij zonder u moeten beginnen!

Sportief gezien deden  we een stap terug. Na vele jaren in de hoofdklasse te hebben vertoefd maakten we kennis met het fenomeen ‘degradatiespook'. Het voortijdig vertrek van de hoofdtrainer verdiende daarbij geen schoonheidsprijs en is UDI-onwaardig. Als bestuur hebben we alles gedaan wat in ons vermogen lag om het tij nog te kunnen keren. Het resultaat bleef echter uit. Langdurige blessures, maar wellicht ook te weinig kwaliteit waren debet aan deze degradatie.

We mogen zeker niet de resultaten van onze overige teams bij senioren en jeugd uit het oog verliezen. Het kampioenschap van ons tweede elftal is een prestatie van formaat. Helaas grepen zij evenals in 2007 naast de titel van het kampioenschap van Nederland. In 2007 nipt met 1-0 verloren van UNA en in 2008 na strafschoppen van VVSB. Als we naar de huidige stand op de ranglijst kijken dan zou het spreekwoord ‘driemaal is scheepsrecht' wel eens op kunnen gaan. Begeleiding en team stellen alles in het werk om de onvolprezen coach Frank Klotz het kampioenschap van Nederland aan te bieden bij zijn vertrek naar Mill.

Nog belangrijker is echter dat al onze leden hun hobby op passende en sportieve wijze kunnen uitoefenen met daarbij altijd normen en waarden als hoogste prioriteit in het UDI vaandel. Dat betekent dat het beoefenen van de  sport belangrijker is dan winnen.

We zijn verheugd, dat de nieuwe weg die door de Technische Commissie is ingeslagen met betrekking tot ons vaandelteam tot nu toe zeer goed is verlopen. De reeds lang gekoesterde wens om te spelen met zoveel mogelijk eigen UDI-jongens is zeer positief te noemen. We mogen daarbij constateren dat de publieke belangstelling weer stijgende is. Ook de fameuze of wellicht gevreesde Bultside doet weer in volle glorie van zich spreken. Uiteraard mag het resultaat waar onder het behalen van de eerste periodetitel zeker niet ongenoemd worden. Wij rekenen op u allen om na de winterstop uw steun te geven als de bekende twaalfde man.     

in het afgelopen jaar hebben we de lang gekoesterde wens voor de bouw van een multifunctioneel gebouw kunnen afronden. We zijn trots op wat er gerealiseerd is. Het gebouw staat ter beschikking voor vele doeleinden en geeft het o.a. aan onze medewerkers van algemene zaken een onderkomen wat zij verdienen om hun werk op passende wijze te kunnen uitoefenen.

Kijkend naar de financiële toestand van de vereniging dan mogen we trots zijn op het behaalde positieve resultaat. We konden na een aantal moeilijke jaren ook voor dit verenigingsjaar een positieve en sluitende begroting aanbieden. We kregen daarbij de medewerking van een ieder om de benodigde bezuinigingen te kunnen doorvoeren zonder naar het middel van contributieverhoging te moeten grijpen. Daarnaast was het mogelijk om toch een aantal noodzakelijke investeringen op het sportcomplex te realiseren.

Dan zijn we vandaag getreden in het gedenkwaardige jaar 2009.  Het jaar waar onze vereniging 90 jaar bestaat. Op grootse wijze zal daar aandacht aan besteed worden. Uitgebreid is alom aandacht geschonken aan ons jubileumboek waarbij ik de eer had om het eerste exemplaar aan de erevoorzitter te mogen overhandigen. Het boek is een buitengewoon uniek boekwerk wat ons meeneemt in de geschiedenis van onze vereniging met alle ups en downs. Indien u dit fraaie werk nog niet in uw bezit heeft wil ik u adviseren dat alsnog te doen want dit boek mag in geen enkele Udens gezin ontbreken.   

In de Voorzet heeft u reeds kennis kunnen nemen van de plannen die de jubileumcommissie heeft samengesteld waaronder het verblijf gedurende een week van het groot Russisch Staatscircus. Natuurlijk hangt aan een dergelijk evenement een prijskaartje. Middels allerlei activiteiten proberen we echter inkomsten te genereren die ertoe moeten leiden om voor alle Udenaren, jong en oud, een onvergeeflijke week aan te bieden. In dit verband doe ik een beroep op u allen om de jubileumcommissie te ondersteunen daar waar noodzakelijk is.

Verheugd waren wij dat we het genoegen hadden om de bestaande sponsorovereenkomst met onze hoofdsponsor 'Beter Bed', dat reeds dateert van juli 1998 met 3 jaar hebben kunnen verlengen. Ook een aantal andere bedrijven hebben hun overeenkomst verlengd en tevens zijn wij erin geslaagd enkele nieuwe sponsoren aan te trekken. Wij zijn deze bedrijven daarvoor bijzonder veel dank verschuldigd want zonder hun financiële inbreng zou het niet mogelijk zijn om deze grote vereniging op de huidige wijze te kunnen laten functioneren.

Op het personele vlak waren wij verheugd dat we de ontstane vacature ‘voorzitter sponsorcommissie' hebben kunnen invullen in de persoon van Mario Boselie. In 2009 geeft hij dan wel het stokje over van ‘Technisch Manager' maar gelukkig heeft Mario ervoor gekozen om op een andere post zijn werkzaamheden binnen de vereniging voort te zetten. Gelet op zijn enorme ervaring, deskundigheid en organisatievermogen blijft hij daarom van grote waarde voor onze vereniging. In de ontstane vacature van Technisch Manager moet nog worden voorzien. Op dit moment worden met mogelijk geschikte kandidaten gesprekken gevoerd. Wel kunnen we mededelen, dat Wim van Cuijk in het nieuwe verenigingsjaar tot het algemeen bestuur zal toetreden. Daarin neemt hij de taak van voorzitter ‘Technisch Zaken' op zich.

Tot slot wil ik met u het glas heffen op uw gezondheid en wens u mede namens de leden van het algemeen bestuur een bijzonder gelukkig en sportief seizoen toe.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.