Blauw Geel duidelijk te sterk voor UDI (0-3)

Onder een fraaie nazomerzon en met ruim 2000 toeschouwers langs het veld was het vandaag Blauw Geel'38 dat een goede eerste helft speelde en daarin met 0-3 voorkwam. Na de rust zakte Blauw Geel'38 logischerwijs wat in en mocht UDI wat meer balbezit hebben maar zonder dat ze echt gevaarlijk konden worden. De overwinning voor de Veghelnaren was dik verdiend.

UDI begon vandaag verzwakt aan de wedstrijd door de afwezigheid van aanvoerder Kremers die geblesseerd toe moest kijken. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Tom v.d. Molen. Terwijl het publiek nog binnenstroomde was het al in de tweede minuut raak voor de gasten uit Veghel. Een diepe bal wordt door van de Meulenhof niet goed beoordeeld en Geert Korsten kan daar goed van profiteren door de bal over Theo van den Dungen in het doel te plaatsen. Na een kwartier spelen een tweede domper voor de Udenaren wanneer men op de achterlijn van de Veghelnaren een bal simpel verspeeld en nauwelijks 5 seconde later is het 0-2. Mounir Biyadat wordt in de counter diep aangespeeld. Hij passeert Cremers simpel en waar iedereen een schot verwacht in de korte hoek omspeelt hij op de achterlijn ook doelman van den Dungen en schiet daarmee de 0-2 binnen. UDI kan in die fase weliswaar enigszins meespelen maar weet geen dwingende kansen af te dwingen. Schoten van van Herpen en van der Wijst en een kopbal van Wassenberg weten Blauw Geel doelman Pinckers niet te verontrusten. Na 26 minuten weer een scherpe aanval van Blauw Geel met van der Sanden die alleen op UDI-doelman van den Dungen af gaat maar deze red bekwaam. In de blessuretijd van de eerste helft valt dan al de definitieve beslissing wanneer de gasten een vrije trap krijgen op de rand van de zestien en die snel kort uitvoeren. Doelman van den Dungen is niet opgewassen tegen de fraaie boogbal van Emiel van der Sanden (0-3).

In de rust wordt de ongelukkig spelende van Zuidam gewisseld en komt Wolf voor hem in de plaats. Met zijn komst is er iets meer dreiging vanaf het middenveld maar het spel van de Udenaren blijft rommelig met veel slordig balverlies. In de 71e minuut krijgt Korsten op aangeven door van der Sanden een levensgrote kans maar hij de mist de bal volledig. Zes minuten voor tijd dan zowaar een kans voor UDI wanneer van Herpen in de kluts de bal ineens voor de voeten krijgt maar de inzet is te moeilijk en daarmee blijft de 0-3 op het bord staan waar UDI wellicht een ere-treffer verdiend had.

Al met al is de conclusie dat de Udenaren vandaag vooral verdedigend veel steken lieten vallen en dat Blauw Geel die drie onachtzaamheden ook genadeloos afstrafte. Waar de gasten nog enkele kansen meer hadden op een doelpunt bleven de echte kansen voor UDI uit. Na deze wedstrijd is in ieder geval duidelijk dat de eerste drie wedstrijden tegen mindere tegenstanders nog geen graadmeter was voor deze competitie. Aan de andere kant is duidelijk dat Blauw Geel met dit spelersmateriaal en budget een echte titelkandidaat is. Volgende week gaan de Udenaren op bezoek bij EHC in Hoensbroek.

Opstelling UDI: Theo van den Dungen, Jaap Benkers (68. Rik van Griensven), Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Johan Vissers (74. Patrick Witjes), Tom van der Molen, Bart v.d. Wijst, Michiel van Zuidam (46. Tim Wolf), Donny van Herpen en Sam Wassenberg

Pupil van de week

De pupil van de week bij de wedstrijd UDI'19 - Blauw geel was Luca Spanjers uit de F8. Luca vond het allemaal maar wat spannend. Van de reserve spelers had hij ook nog wat truckjes geleerd, ook had hij gescoord en ondanks het verlies heeft hij echt een top dag gehad, een dag om niet te vergeten en wil dan ook UDI 1 en iedereen bedanken.
Als de revanche is, dan is hij jarig, misschien brengt hij dan geluk!!!