Eenvoudige bekerwinst UDI 1 bij Festilent (0-5)

Voor de Udenaren was de opdracht vandaag eenvoudig: Men moest winnen van Festilent en dan afwachten wat Gemert komende dinsdag gaat presteren tegen Milsbeek. UDI voldeed aan de plicht en kwam tot een regelmatige 0-5 overwinning die met iets meer scherpte nog iets hoger uit had kunnen vallen. Het duo Wassenberg en van Herpen wist elkaar in de voorhoede weer prima te vinden en kwamen beide tot scores.

Trainer John Meijs moest vandaag even nadenken over de opstelling want hij had te maken met een viertal afwezigen: v.d. Molen (geschorst), van den Dungen (ziek) en zowel Vissers als Kremers waren in verband met een feest afwezig. Meijs koos daarom voor een centrum met van Zanten en van de Meulenhof en positioneerde van Griensven samen met Bart van der Wijst in het centrum van het middenveld. In de eerste helft was duidelijk dat beide nog weinig met elkaar gespeeld hadden en waren er enkele afstemmingspuntjes tussen beide spelers. Met Zuidam vanaf links en Wolf vanaf rechts startten de Udenaren bovendien sterk aanvallend en met name op de rechterkant kon Wolf regelmatig voor gevaar zorgen. Het duurde uiteindelijk tot de 16e minuut voordat de score geopend werd. Op een fraaie dieptepass van Cremers werd Wassenberg weggestuurd en deze rondde alleen voor de doelman simpel af (0-1). UDI blijft veel sterker maar de afronding voor het doel blijft lastig. Na iets meer dan een half uur is er een overtreding net buiten de zestien meter schuin rechts voor het doel. Terwijl van Zanten de bal nadrukkelijk klaar legt is het van der Wijst die met het rechterbeen de bal over de muur plaatst. De keeper van Festilent kan zijn hand onvoldoende achter de bal krijgen en daarmee is de 0-2 een feit. In blessuretijd van de eerste helft is er de enige echte redding die UDI-keeper van Hoeij moet verrichten wanneer Jasper van Blijderveen een goed schot lost maar de UDI-doelman goed pareert.

Na de rust eenzelfde spelbeeld met UDI dat veelvuldig via de zijkanten de aanvallen probeert op te bouwen en Festilent wat het accent blijft houden op verdedigen. Al in de eerste minuut is er een goede actie van Wassenberg op de achterlijn die teruglegt op van Griensven maar die heeft teveel tijd nodig om tot een schotpoging te komen. Weer enkele minuten later is het Sam Wassenberg die twee keer binnen een minuut op de doelman van Festilent stuit. In de 63e minuut dan eindelijk weer een doelpunt wanneer Wassenberg de bal aan de middenlijn aangespeeld krijgt en met een lange rush over rechts de bal kan terugleggen op collega-spits van Herpen die dit buitenkansje simpel verzilverd (0-3). Direct hierna een tweetal spelerswisselingen aan UDI-zijde waarbij Cremers en Wassenberg mogen gaan douchen en voor hen in de plaats Witjes en van Cuijk in het veld komen. Door deze wisselingen schuift van Zanten weer naar de linkerkant en al in de 25e minuut heeft dit succes. Vanaf de zijlijn slingert hij de bal met een fraaie curve hoog voor het doel zo op het hoofd van van Herpen die de bal netjes naar de hoek kopt en daarmee de 0-4 scoort. Robin van Cuijk kent een goede invalbeurt want in de minuten die volgen legt hij enkele keren de bal keurig met het hoofd voor de voeten van Witjes. In de 32e minuut weer zo'n actie waarbij Witjes een niet te missen kans krijgt. In eerste instantie raakt hij de bal maar half maar omdat de verdediger en de doelman op de grond liggen is de rebound die ook niet vol wordt ingeschoten toch voldoende voor de 0-5. Hoewel er nog enkele kansjes zijn wordt er niet meer gescoord en is het voor de Udenaren nu dus wachten op dinsdag of Gemert in staat is om Milsbeek met acht doelpunten verschil te verslaan. Volgende week zondag begint alles pas echt want dan start de competitie met een uitwedstrijd bij HVCH.

Aanvulling 02-09-2008: Gemert heeft vanavond in Milsbeek met 1-9 weten te winnen tegen sv Milsbeek en dat was precies voldoende om als poulewinnaar te eindigen. Voor UDI zit het bekeravontuur er nu dus op.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Milan Dellemann, Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers (64. Robin van Cuijk), Tim Wolf, Rik van Griensven, Bart v.d. Wijst, Michiel van Zuidam, Donny van Herpen (85. Jaap Benkers) en Sam Wassenberg (64. Patrick Witjes).