Geldrop wint verdiend van UDI (2-1)

Voor de Udenaren stond er na de voor sommige zware carnavalsdagen in de aanloop naar de wedstrijd tegen RVU vanavond een oefenwedstrijd in en tegen Geldrop op het programma. Zeker in de eerste helft was het spel van UDI erg slecht en de 2-1 achterstand met de rust was zeer terecht.

Na de pauze werd het iets beter maar doelpunten kwamen er niet meer zodat 2-1 ook als eindstand de boeken in gaat. De thuisclub degradeerde afgelopen seizoen gelijk met de Udenaren naar de 1e klasse. In de 1e klasse van Zuid 1 vinden we de ploeg terug in de middenmoot. UDI miste vanavond Wolf en van de Molen die beide met lichte blessures aan de kant bleven. UDI begon zoals gezegd erg moeizaam aan de wedstrijd. Waar Geldrop erg fel was en spelers de duels vol in gingen leken de Udenaren nog hinder te ondervinden van de carnaval. Al in de 10e minuut komt UDI op achterstand wanneer een hard schot wordt gelost en UDI-goalie van de Dungen de bal maar half kan pareren. De goede meegelopen Geldrop aanvaller kon simpel de 1-0 binnenkoppen. Terwijl de Udense ploeg bleef grossieren in balverlies speelde Geldrop opvallend fris en wist men met snelle combinaties tot veel goede aanvallen te komen. Pas halverwege de eerste helft is er het eerste wapenfeit van UDI wanneer Donny van Herpen een hard schot lost dat de doelman van Geldrop moeizaam kan pareren. Na een half uur komt UDI enigszins verrassend op 1-1 wanneer Johan Vissers op de rand van de zestien op de achterlijn een vrije trap mag nemen en deze heel slim over de grond op de vijf meter legt waar de inlopende Matthias van Zanten geen enkele moeite heeft de bal binnen te schieten. Geldrop blijft de betere ploeg en in de slotminuut van de eerste helft komen zij terecht op voorsprong. Terwijl veel UDI-spelers voor de bal spelen wordt er op het middenveld balverlies geleden en direct wordt de diepe spits van Geldrop gezocht. Hij gaat alleen op van den Dungen af, passeert deze goed en schiet de 2-1 binnen.

Na de rust komt UDI veel beter uit de kleedkame. Binnen vijf minuten krijgt men vier dotten van kansen maar mede door goed keeperswerk blijft de 2-1 op het bord staan. Geldrop leunt deze tweede helft veel verder achteruit en loert op een spaarzame counter. UDI heeft nu meer balbezit is en de betere ploeg maar tot veel goede kansen komt het in de tweede helft nauwelijks meer. Aan de andere kant redt Theo van den Dungen twee keer knap in een 1 op 1 duel met een Geldrop-speler. In de blessuretijd is er dan nog een goede kans voor Bart van der Wijst maar zijn inzet gaat net naast de verkeerde zijde van de paal.

Komende zondag zal er in ieder geval beter gespeeld moeten worden tegen RVU omdat het anders ook wel eens een moeilijke partij zou kunnen worden.

Opstelling UDI: Theo v.d. Dungen, Jaap Benkers (46. Milan Dellemann), Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Johan Vissers, Bart van der Wijst, Armand Kremers (46. Robin van Cuijk), Michiel van Zuidam , Donny van Herpen en Sam Wassenberg.