Gelijkspel UDI 1 bij fysiek Bekkerveld (0-0)

UDI 1 speelde vandaag de lastige uitwedstrijd bij Bekkerveld in Heerlen. Met een straffe wind en af en toe regen was het voor de toeschouwers een zware middag waarbij men flink stond te koukleumen. Op het veld konden de Udenaren weinig echte kansen afdwingen en moest Bekkerveld het vooral van fysieke inzet en duels hebben. Beide teams kregen enkele goede kansen maar ondanks het lichte veldoverwicht voor UDI was het gelijkspel terecht.

Trainer Meijs kon vandaag weer wel een beroep doen op Armand Kremers maar daar stond tegenover dat Wassenberg met een blessure verstek moest laten gaan. Patrick Witjes nam zijn positie in de voorhoede naast Donny van Herpen in. Op het kleine sportpark Aarveld stond vandaag een straffe wind en doordat ook het veld erg hobbelig was bleken de acteurs van dienst vandaag veel moeite te hebben met de passing.

Omdat scheidsrechter Franssen het onderscheid tussen het rood-wit-blauw verticaal gestreept van de bezoekers en het blauw-wit horizontaal gestreept te weinig afwijkend vond moesten de Udenaren vandaag aantreden in een bordeaux rode outfit welke geleend werd van de thuisclub. UDI begon niet sterk aan de wedstrijd en liet Bekkerveld te veel het eigen spel spelen. De eerste gevaarlijke actie voor het doel was dan ook van Bekkerveld maar het schot werd goed gestopt door Theo van den Dungen die vervolgens geluk had dat in de rebound een goede kans royaal naast geschoten werd. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg UDI meer balbezit en kwam het regelmatig dreigend opzetten zowel op links met van Zuidam als rechts met Vissers met prima passeeracties alleen de eindactie richting doel haperde steeds. Na 25 minuten is er een goede kans wanneer er een snelle combinatie wordt gemaakt door het centrum en de bal wordt gespeeld op Johan Vissers maar helaas voor de Udenaren stond hij buitenspel. Na een half uur spelen moet Bart van der Wijst met een eerder in de wedstrijd opgelopen blessure naar de kant en hij wordt vervangen door Tom v.d. Molen. Al na enkele minuten komt hij gevaarlijk voor het doel maar in plaats van zelf uit te halen wil hij de bal breed leggen op een van zijn medespelers zodat deze kans voorbij gaat.

Na de rust starten de Udenaren waar ze in de eerste helft zijn geeindigd. Er wordt vooral op de helft van Bekkerveld gespeeld en veelvuldig wordt via de buitenkanten getracht door te breken. Bekkerveld blijft echter stug verdedigen en wanneer het nodig is wordt een duel gezocht waarbij ook de nodige overtredingen worden gemaakt. Naarmate de tweede helft vordert raken de Bekkerveld spelers steeds verder vermoeid en komen er kansjes voor de Udenaren. In de 64e zijn er twee grote kansen binnen een minuut. Allereerst is het Michiel van Zuidam die goed naar binnen snijdt en een hard schot lost wat boven doelman Amzil op de lat uiteenspat. In de opvolgende fase is het Witjes die vanaf links prima voorzet maar Vissers kan de bal niet goed raken zodat het 0-0 blijft. Bekkerveld blijft intussen loeren op de kansjes en tweemaal hebben de Udenaren geluk wanneer een bal kort voorlangs wordt geschoten. De grootste kans voor Bekkerveld komt echter in de 86e minuut wanneer de ingevallen Sjors van Velzen alleen op doelman van den Dungen afgaat en goed inschiet maar zijn inzet uitstekend gekeerd ziet worden door de UDI-doelman. UDI blijft dan nadrukkelijk de aanval zoeken en Bekkerveld blijft verdedigen en overtredingen maken. In de 88e minuut loopt een van de Bekkerveld spelers tegen zijn tweede gele kaart op en mag voortijdig vertrekken. Hoewel UDI blijft zoeken naar het doelpunt komt dat er niet meer en na het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Franssen wordt het gelijkspel door de thuisploeg als een overwinning gevierd. Wanneer dan blijkt dat Blauw Geel ook punten heeft laten liggen doet dit gelijkspel extra pijn. Aan de andere kant moet men ook reeel zijn en dan heeft men vandaag wel een duidelijk veldoverwicht gehad, zeker in de tweede helft, maar op grond van de 100% kansen was het gelijkspel niet onverdiend. Komende zondag wacht de lastige thuiswedstrijd tegen Someren.

Opstelling UDI: Theo van den Dungen, Jaap Benkers, Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Johan Vissers (69. Tim Wolf), Armand Kremers, Bart v.d. Wijst (30. Tom van der Molen), Michiel van Zuidam, Donny van Herpen  en Patrick Witjes.