Gelijkspel UDI 1 tegen BVV/Caterpillar (2-2)

Op woensdagavond 6 augustus heeft UDI haar eerste oefenwedstrijd op eigen veld gespeeld tegen 2e klasser BVV/Caterpillar uit Den Bosch. Over de gehele wedstrijd bezien hadden de Udenaren een klein veldoverwicht maar enkele slordigheden in de Udense verdediging zorgden ervoor dat BVV tot twee maal toe terug kon komen in de wedstrijd waardoor een 2-2 eindstand op het scorebord kwam.

Trainer Meijs moest het vandaag doen zonder de nog altijd geblesseerde Rik van Griensven en daarbij kwamen de nieuwe blessuregevallen van Michiel van Zuidam en Patrick Witjes. Daartegenover stond de terugkeer van aanvoerder Armand Kremers. In vergelijking met de vorige wedstrijd tegen Achilles'29 was gekozen voor een start met Benkers op de rechtsachter positie en Wolf daarvoor met weer een plaats voor Vissers op het linkermiddenveld.

De wedstrijd begon afwachtend aan beide zijden. Wellicht mede dankzij het drukkend warme weer kwam de de eerste actie voor een van de doelen pas na 21 minuten spelen toen Donny van Herpen de bal plotseling voor de voeten kreeg maar de punter verdween naast het doel. Uit de opvolgende actie was de spelhervatting van de BVV-goalie niet helemaal goed en was er een onderschepping van de bal die vervolgens ingespeeld werd op Sam Wassenberg. Hij haalde hard uit maar op dit eerste schot wist de keeper redding te brengen. In de rebound was het wederom Wassenberg die schoot en de bal verdween alsnog hard en hoog in het doel. Na bijna een half uur spelen een onachtzaamheid in de Udense defensie wanneer drie spelers de bal laten lopen en keeper van Hoeij onder storend werk van een BVV-aanvaller de bal niet over de zijlijn knalt maar tegen de tegenstander die vervolgens de bal in de kluts mee krijgt en simpel in het lege doel kan schieten (1-1). Net voor de rust is er nog een kleine kans voor van Herpen maar zijn schot verdwijnt rakelings over het doel.

Na de rust de nodige spelerswisselingen aan UDI-zijde waarbij Daan Coenen zijn debuut maakt in het eerste team. Bijna halverwege de tweede helft is het diezelfde Coenen die een diepe bal aan de rand van de zestien goed controleert en teruglegt op Tim Wolf die een bekeken schot heeft waarbij echter goed gered wordt door de BVV-goalie. Na 36 minuten krijgt UDI een hoekschop te nemen en terwijl de bal hoog voor het doel komt is het Matthias van Zanten die overduidelijk neergetrokken wordt binnen de zestien. De terecht toegekende penalty wordt vervolgens binnen geschoten door de weer terug ingevallen Vissers al zat de doelman van BVV er kort bij (2-1). In het vervolg komen er nog enkele kleine kansen voor van Herpen en Vissers maar beide weten het net niet te vinden. Vlak voor het einde eenzelfde situatie als in de eerste helft wanneer een diepe bal over de UDI-verdediging valt en twee UDI-verdedigers elkaar en de keeper aan kijken wie de bal gaat spelen. Een oplettende BVV-er komt echter tussenbeiden en met een klutsbal verdwijnt de bal weer over de doellijn waarmee de 2-2 eindstand wordt bereikt.

Voor trainer Meijs zijn er in ieder geval een aantal spelsituaties om door te nemen met het team want beide tegentreffers van vandaag werden veel te lichtzinnig weg gegeven. Komende weekeinde hebben de Udenaren geen wedstrijd. Op woensdag 13 augustus gaat UDI 1 voor de volgende oefenwedstrijd naar Eindhoven waar aangetreden zal worden tegen Unitas'59 (aanvang 19.30 uur (=GEWIJZIGDE AANVANGSTIJD!)).

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers (46. Milan Dellemann), Matthias van Zanten, Mark v.d. Meulenhof , Dimitri Cremers,  Tim Wolf, Armand Kremers, Bart v.d. Wijst (46. Tom v.d. Molen), Johan Vissers (46. Robin van Cuijk), Donny van Herpen, Sam Wassenberg (46. Daan Coenen).