Gelukkige winst UDI 1 bij GVVV (0-1)

UDI 1 blijft in deze oefenperiode goed presteren. Vanavond speelden de Udenaren tegen zaterdaghoofdklasser GVVV in Veenendaal en wisten door een benutte penalty van Donny van Herpen met 0-1 te winnen. Het was een pittige wedstrijd met overtredingen aan beide zijden waarbij zowel UDI als GVVV de kansen hadden en een gelijkspel over de gehele wedstrijd gezien wellicht meer verdiend was geweest.

Trainer John Meijs begon vandaag met een opstelling die dicht bij de basiself voor een competitietreffen zou kunnen liggen. Aan de zijkanten van de verdediging stonden wederom Benkers en Cremers opgesteld terwijl van Griensven en van Zanten het centrum bemanden. Voorin bestond het aanvalsduo weer uit Wassenberg en van Herpen. UDI begon sterk met een goede kans voor van Herpen in de vierde minuut nadat een duwfout niet bestrafd werd en hij een hard schot kon loslaten wat echter goed werd gekeerd door de GVVV-doelman. Vervolgens ontstaat een wedstrijd waarbij GVVV fel op de bal is en de Udense achterhoede soms wat te veel tijd wil gebruiken om een oplossing te creeeren. In deze wedstrijd is er geen tijd om de bal rustig aan te nemen en enkele seconden te wachten met de voortzetting want er wordt over het gehele veld flink druk gezet door GVVV. De gastheren uit Veenendaal laten bovendien zien over een goede ploeg te beschikken met veel dreiging vanuit het middenveld en in de voorhoede. De Udenaren hebben dan ook regelmatig kleine overtredingen nodig om de tegenstander af te stoppen. Het is een van de slordige momenten in de achterhoede, enkele minuten voor de rust, waardoor van Griensven tegen een tik op de enkel aan loopt. Hij wordt in het centrum vervangen door Mark v.d. Meulenhof. Op slag van rust dan de beste kans voor GVVV wanneer een hoge bal vanuit een corner hard wordt ingekopt maar prima wordt gepareerd door Theo van den Dungen.

In de rust nu geen massale spelerswisselingen maar alleen de licht geblesseerde van den Dungen wordt uit voorzorg gewisseld voor van Hoeij. GVVV komt na de rust veel feller uit de startblokken en binnen vier minuten zijn er twee levensgrote kansen voor de thuisploeg die beide aanvallen echter slordig afmaken. Aan de andere kant is direct daarna dan een goede actie van Wassenberg die de bal goed controleert in de zestien en vervolgens wordt neergehaald. De terecht toegekende strafschop wordt door van Herpen onberispelijk ingeschoten. De druk wordt door GVVV steeds verder opgevoerd en met kunst en vliegwerk weet de Udense verdediging stand te houden. Na een klein kwartier weer een messcherpe aanval over de vleugels waarbij de bal goed wordt terug gelegd maar het schot van een GVVV-er beland op de lat. Ook bij GVVV vallen af en toe gaten in de verdediging maar de doelman staat steeds goed op zijn plek. Na bijna een half uur in de tweede helft volgt een discutabel moment wanneer de ingevallen Witjes binnen de zestien meter overduidelijk gevloerd wordt maar de scheidsrechter kiest voor een indirecte vrije schop wegens gevaarlijk spel van de GVVV-verdediger. De opvolgende vrije trap levert echter niet meer op dan een hoekschop. De felle strijd zorgt ervoor dat de lucht bij sommige spelers duidelijk op raakt. Bij beide partijen worden overtredingen gemaakt waarbij de scheidsrechter van dienst echter te pas en te onpas door laat spelen bij duidelijke overtredingen en vervolgens voor een simpel duwtje wel af fluit. Gelukkig voor beide partijen worden er in deze fase geen blessures opgelopen. Voor de toeschouwers is de tweede helft een plezierig kijkspel aangezien aan beide zijden kansen blijven ontstaan die echter niet doeltreffend afgerond worden. Na een aantal minuten blessuretijd is de wedstrijd dan afgelopen en kan de Udense ploeg terugkijken op een zeer nuttige oefenpot tegen een goede tegenstander. Komende zaterdag volgt de eerste officiele wedstrijd van dit seizoen met de bekerwedstrijd in en tegen Milsbeek. De trouwe UDI-volgers zijn uiteraard benieuwd of de ploeg de goede resultaten van de reeks oefenwedstrijden kan voortzetten. Zaterdagavond rond de klok van acht uur weten we meer.

Opstelling UDI: Theo v.d. Dungen (46. Thijs van Hoeij), Jaap Benkers (66. Milan Dellemann), Matthias van Zanten, Rik van Griensven (38. Mark v.d. Meulenhof), Dimitri Cremers, Johan Vissers (59. Robin van Cuijk), Bart van der Wijst, Armand Kremers, Michiel van Zuidam (59. Tim Wolf), Donny van Herpen (59. Patrick Witjes), Sam Wassenberg.